Leestijd: 2 minuten

Er zijn in ons huis weinig muren te vinden waar niets hangt. Zo hingen we al eens platen op van onze geboorteplaatsen. We hebben een paar kurkwanden in huis en ook de levensgrote wereldkaart doet het nog altijd goed. Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik eens bij Fotofabriek een foto op canvas wilde laten printen. Tuurlijk joh!

Fotofabriek

Meer dan alleen foto’s op canvas

Bij Fotofabriek kun je overigens terecht voor veel meer dan alleen foto’s op canvas. Ja, je kunt foto’s op verschillende ondergronden laten afdrukken zoals hout, canvas, forex, aluminium. plexiglas etc. Maar ze maken er ook ‘gewone’ fotoprints voor je. Net als fotoboeken, kaarten, kalenders en agenda’s. 

Anyway, ik liet dus een foto op canvas afdrukken. Ik heb immers net mijn werkkamer helemaal opnieuw ingericht en daar ontbrak nog een leuke foto aan de muur. Een leuke foto van ons drietjes leek me wel wat.

En? Was het wat?

Jazeker. Om te beginnen verliep het hele proces heel soepel. De editor waar je je eigen eindproduct kunt maken, werkt heel gemakkelijk. Kwestie van een foto uploaden en er eventueel nog wat special effects aan toevoegen. Denk daarbij aan tekst, decoraties of een achtergrond. Via een hulpvenster krijg je ook tips over bijvoorbeeld de vouwlijn die om het canvas heen gevouwen wordt.

Je kunt je foto’s uploaden vanaf je computer maar je kunt ze ook importeren vanuit Facebook of Instagram. Een kind kan de was doen. Als de afdrukkwaliteit onverhoopt niet goed genoeg is, krijg je daar een melding van en je kunt je project opslaan en bewaren en zelfs een preview krijgen van het eindresultaat. 

Ook het uiteindelijke bestellen verloopt soepel. En wat denk je? Ik had hem binnen 2 dagen al in huis.

Als dochter van een fotograaf kijk ik misschien iets kritischer dan gemiddeld naar afdrukkwaliteit. Een technisch goede foto maken is al moeilijk genoeg maar je wilt het natuurlijk niet verknallen met een slechte afdrukkwaliteit. Gelukkig stelt Fotofabriek daarin ook niet teleur. 

En zo heb ik dus een leuke foto op canvas aan de muur hangen. Had ik al gezegd dat de producten ook nog heel schappelijk geprijsd zijn? Niet? Nou bij deze dan. Bijna jammer dat het cadeauseizoen net voorbij is ­čśë

Dit artikel is een samenwerking met fotofabriek. Ik heb de afdruk gekregen. Maar ik zou ik niet zijn als ik niet gewoon mijn eigen mening zou verkondigen.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.