Leestijd: 4 minuten

O wat hou ik er toch van als het eenmaal weer begin januari is. Net als de rook van het vuurwerk trekt in mijn hoofd dan ook een soort rook weg die de decembermaand altijd bij mij veroorzaakt. Het nieuwe jaar ligt weer als een onbeschreven blad voor je, klaar om gevuld te worden met mooie ervaringen.

Bij een gloednieuw jaar horen wat mij betreft ook plannen en doelen. Ik heb er een paar op een rijtje gezet.

Zakelijk: Krispiratie laten groeien

Afgelopen jaar is Krispiratie al fors gegroeid maar volgens mij is de rek er nog lang niet uit. Ik ben pas sinds Kiki in september naar de basisschool ging meer gaan publiceren en dat zag ik de laatste maanden ook wel terug in de bezoekerscijfers. Ik kom nu wel op een punt dat ik het lastiger vind om steeds inspiratie te krijgen maar die komt nu meer in vlagen dan continu. Kwestie van met die vlagen maar gewoon meewaaien dus!

Ik heb voor mezelf een bezoekersaantal als doel gesteld. Over een jaar om deze tijd laat ik je weten of dat gelukt is.

plannen en doelen 2019

Zakelijk: Krispiratie en Kristaalhelder integreren

Als ik me bij een nieuwe klant moet voorstellen zeg ik tegenwoordig altijd dat ik copywriter en blogger ben. Dat tekstschrijven geloven ze vaak wel (terwijl dat toch meestal de reden is van mijn bezoek!) maar over dat bloggen willen ze vaak meer weten.

Hoe dan ook: het is allebei Kristel. En ik kan inmiddels ook niet meer zeggen dat het een werk is en het ander privé. Daarom voelt het ook steeds vreemder om al mijn activiteiten op 2 gescheiden websites te houden. Ik wil ze dus dit jaar gaan integreren. Kristaalhelder verhuist langzaam naar Krispiratie.

Stiekem ben ik dat al een beetje aan het testen. Ik heb de meestgelezen artikelen op Kristaalhelder naar Krispiratie verhuisd en test nu of de bezoekers die daar via Google terechtkomen ook andere pagina’s van mijn blog bekijken.

Persoonlijk: bewuster leven

Tja, dat is zo’n rekbaar begrip dat ik er volgende week zelfs een compleet artikel aan wijd. 

Ik merkte de afgelopen maanden dat het mij goed deed om (nog) bewuster over dingen na te denken. Had ik echt zin in die ene sociale afspraak of ging ik omdat het van mij verwacht werd? Wilde ik echt die shirtjes wel kopen of koop ik liever één mooi tijdloos item in plaats van 10 modedingen? 

Dit zijn natuurlijk maar simpele voorbeelden maar het gaat nog veel verder. Wat stop ik allemaal in mijn mond en is dat wel goed voor me? Maak ik de juiste keuzes voor mezelf maar ook voor het milieu bijvoorbeeld? Zorg ik goed genoeg voor mezelf en voor de mensen om me heen?

Zo klinkt het misschien nog wat cryptisch maar ik zal het zoals beloofd komende week in een apart artikel wat meer verduidelijken.

Persoonlijk: alweer (!) een nieuwe kampeeruitrusting uitzoeken

Je kunt maar een doel hebben haha. Zonder gekheid: ik denk nog altijd meerdere keren per week aan het ongeluk dat wij vorig jaar hadden en waarbij onze complete en bovendien gloednieuwe kampeeruitrusting vernield werd.

Het zou natuurlijk heel eenvoudig zijn om alles precies hetzelfde opnieuw aan te schaffen. We hadden immers alles pas weloverwogen en met veel zorg uitgezocht.

En toch doen we dat niet.

Ja, we hebben maanden gedacht en veel argumenten de revue laten passeren voordat we uiteindelijk een vouwwagen kochten. Verbazingwekkend he dat we nu toch weer een tent gekocht hebben? 

Maar hoe vervelend zo’n ongeluk en de hele nasleep ook is, het geeft je wel weer even een moment om te herijken. En zo realiseerden wij ons dus (na die 5 dagen dat we de vouwwagen wel hebben kunnen gebruiken) dat het van ons toch nog best wat meer back to basic mag. Die bedden met lattenbodems zijn best prima hoor maar een goede slaapmat voldoet toch ook? En zo’n keukentje lijkt best praktisch tot blijkt dat je toch alleen op je skottelbraai buiten kookt. 

En zo zijn we dus alles opnieuw op een rij aan het zetten. Als we dan toch wéér opnieuw moeten beginnen …..

We willen ook proberen of we het voor elkaar krijgen of we de complete kampeeruitrusting in de auto + dakkoffer kwijt kunnen dus dat vraagt ook om het maken van bewuste keuzes. ‘For obvious reasons’ heb ik even niet meer zoveel met een aanhanger al moet ik er wel bij zeggen dat die aanhanger waarschijnlijk in ieder geval 1 leven gered heeft (*niet meer aan proberen te denken Kris, niet meer aan proberen te denken Kris …..)

Persoonlijk: veel leuke dingen doen

Ja, ik hou erg van mooie spullen en kan daar ook best geld aan uitgeven. Maar het cliché is zeker waar: ervaringen zijn meer waard dan spullen.

Al scrollend door mijn foto’s van 2018 zag ik dat we veel leuke uitstapjes gedaan hebben. Soms ging ik alleen met Kiki ergens naartoe, soms met ons drietjes of met vrienden of familie. En dat hoefde allemaal niet heel bijzonder te zijn maar leuk was het wel.

Dus zet ik die trend dit jaar graag door.

Wat ik me ook voorgenomen heb is om in ieder geval 1 datenight per maand in te plannen met JW. Zeker nu we een fijne oppas hebben, moet dat ook makkelijk kunnen. Het is alleen een kwestie van data prikken.

Heb jij ook plannen en doelen voor 2019 gemaakt en zo ja, wat zijn die dan?

De uitgelichte afbeelding bij dit artikel is van Jessica Thames via Pexels

Volg mij ook op social media!

2 reacties

  1. Kristel

    Dankjewel! Ik zal er begin volgende week eens goed voor gaan zitten. ‘Bewuster leven’ is immers zo’n rekbaar begrip 😉