Leestijd: 3 minuten

Laatst attendeerde iemand me op een ’taalfout’ op mijn blog. Ze zei dat ik het had over een tafelziel maar dat dat vast een typfout was en dat ik tafelzeil bedoelde.

Nou, fijn die feedback maar in dit geval klopte het wel degelijk. Wij hebben namelijk een tafelzeil van de firma Tafelziel. Wat dat is vertel ik je vandaag.

Tafelzeil van Tafelziel

“Tafelziel is dik (2,2mm), soepel en transparant tafelzeil dat precies op de maat van je tafelblad gesneden wordt. Het hangt niet over en blijft door het gewicht, goed op z’n plek liggen. Je tafel blijft in het zicht, is beschermd tegen dagelijks gebruik (met kinderen) en is makkelijk schoon te houden. “

Een alinea van de site van Tafelziel die wat mij betreft alles zegt.

tafelziel

Tafelziel: dik, soepel en transparant

Je kent misschien wel van die plastic tafelkleden. Die zijn dan weliswaar ook transparant maar dat is meer een kleed met afhangende zijkanten en vaak ook heel dun.

Tafelziel: op maat, hangt niet over en blijft goed liggen

Hier zie je dus het verschil met een transparant tafelkleed. Tafelziel heeft precies de maat van je tafelblad. En omdat het lekker dik is, verschuift het ook niet zo makkelijk.

Tafelziel: tafel blijft in zicht, is beschermd en makkelijk schoon te houden

Omdat het tafelziel transparant is en alleen je blad bedekt, blijft de rest van je tafel mooi in het zicht. De meeste mensen zoeken immers een eettafel uit die niet alleen praktisch is maar die ze ook mooi vinden. Maar je mooie tafelblad blijft wel prima beschermd. Als je eens weet hoe vaak er bij ons al op geknoeid is met eten, verf, klei etc. Simpelweg een doekje erover en het is weer schoon.

tafelziel

Tafelziel: nodigt uit tot creativiteit

Het leuke van zo’n tafelziel is ook dat je er van alles onder kunt leggen. Met verjaardagen, kerst of andere feestdagen creëer je zo een hele persoonlijke sfeer. Knutsels of tekeningen van je kind? Leg ze maar onder het tafelziel. Foto’s van je meest recente vakantie? Stal ze maar mooi uit onder het tafelziel. Je tafel krijgt zo letterlijk ziel.

Zelf kreeg ik een setje fotolijstjes cadeau bij mijn aankoop. En weet je dat ik die niet eens gevuld heb met foto’s en het toen toch al een leuk effect vond hebben?

En met Sinterklaas bijvoorbeeld legde ik een rol inpakpapier met kruidnoten erop onder het tafelziel. Dat werd dus bijna letterlijk een tafel om op te eten.

Een aanrader dus?

Ja vind ik wel. Het grote voordeel vind ik dat je tafel netjes beschermd blijft en goed schoon te maken is. En natuurlijk het feit dat je er met decoratie een hele eigen draai aan kunt geven.

Het nadeel vind ik dat het wel wat glimt op je tafel. Zelf geven ze op de site al aan dat het tafelziel op de ene tafel mooier staat dan op de andere. Zo hadden wij een aantal jaren geleden een robuuste houten tafel met een tafelziel erop. Dat stond beter dan op onze huidige gefineerde tafel met houtlook. Maar toch vind ik het praktische nut met een kleuter in huis belangrijker dan het puur esthetische effect.

Mocht je nou twijfelen of Tafelziel mooi op jouw eigen tafel staat, dan kun je een kosteloos proefstukje aanvragen.

En ben je zelf niet zo creatief dan vind je op de site van Tafelziel veel leuke ideeën om je tafel mee te decoreren.

Lijkt het jou wat zo’n tafelziel of bescherm jij je tafel op een andere manier of helemaal niet?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.