Leestijd: 3 minuten

Wie mij kent weet ik dat ik erg kan genieten van een goed stuk vlees. Ik kan me herinneren dat we eens op een groepsreis naar Zuid-Afrika waren en de twee gidsen juichten toen ze hoorden dat er geen vegetariërs in de groep waren. Laat ik het zo zeggen: ik begreep die mannen (zeker nadat ik de lekkere Zuid-Afrikaanse kudusteaks geproefd had, maar dat terzijde).

Maar zonder gekheid: wij eten de laatste tijd steeds vaker vegetarisch en daarom deel ik vandaag mijn favoriete vegetarische recepten met je.

Je zou het een beetje vegetarisch eten voor beginners kunnen noemen want alle recepten zijn supermakkelijk te maken en heel toegankelijk.

Waarom wij soms vegetarisch eten?

Eigenlijk zijn daar 2 redenen voor aan te wijzen:

1) We proberen wat meer volgens de Schijf van Vijf te eten. Ik ontdekte al snel dat wij in ons eetpatroon te veel vlees hadden en ook nog eens de verkeerde soorten vlees.
2) Vleesconsumptie is gewoon slecht voor het milieu. Punt. Daar is in diverse media al zo veel over geschreven dat ik dat niet nog eens dunnetjes over hoef te doen.

Andijviestamppot met cashewnoten en appel

Dit recept van Jumbo hebben we nu al een paar keer gemaakt. Eigenlijk koken wij niet eens zo vaak ‘Hollandse pot’ maar dit recept bevalt goed. Het is voedzaam, bevat groenten en door de appel en de cashewnoten in honing krijgt het toch een lekkere bite. Aanrader dus!

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Dit recept hadden wij eens in de HelloFresh-box. Het is niet alleen heel simpel te maken maar ook heel lekker op smaak vanwege het gebruik van de blauwe kaas.

Griekse couscous

Dit recept eten wij vooral graag in de zomer. Het is immers een frisse salade met couscous, witte kaas, komkommer en dille. En ook weer heel makkelijk te maken.

Hartige taart met broccoli en brie

Nog zo’n topper. Dit recept dat ik oorspronkelijk vond op een inmiddels offline website. Gelukkig heeft Brenda Kookt een vergelijkbaar recept al moet je dan uiteraard de spekreepjes wel weglaten. Lekker door de kaas en ook nu weer makkelijk te maken.

Naanbroodjes met tomaat en pesto

Aan de keuze van mijn recepten kun je zien dat ik geen doorgewinterde vega-kok ben die ingewikkelde pompoenstoofpotten of zo maakt. Ik hou het graag simpel en snel klaar.

Dat geldt ook voor dit recept van Lekker en Simpel. Ook dit eten wij regelmatig. Zeker als we zin hebben in pizza dan is dit een lekker alternatief.

Paddoburger

Volgens mij heb ik dit recept al eens eerder in een artikel genoemd. Een favoriet in Huize E. ook. Niet om de laatste plaats vanwege de truffelmayo waarschijnlijk waar wij gek op zijn.

Eet jij weleens vegetarisch en zo ja, heb jij dan nog recepttips voor mij? Deel ze gerust dan probeer ik ze een keer uit.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.