Leestijd: 4 minuten

Heb jij nou ook het gevoel dat het nog maar gisteren was dat je die oliebol in je mond propte? Er is gewoon alweer een hele maand van het nieuwe jaar om. Bizar! Hoe dan ook, tijd voor mijn favorieten van de maand januari.

Favoriete Netflix-serie

Beetje voorspelbaar misschien maar het is dezelfde serie als vorige maand. The Bridge. We zijn inmiddels gevorderd tot seizoen 4. Ik dacht dat ik niet aan een nieuwe partner voor Saga zou kunnen wennen toen Martin de gevangenis in moest maar Henrik is wel een prima tegenspeler bij het, laten we zeggen, bijzondere karakter van Saga.

Favoriete boek

In mijn artikelen met boekrecensies heb je al kunnen lezen dat ik de afgelopen maanden de serie van De Zeven Zussen van Lucinda Riley zowat verslonden heb. Deze maand kwam het nieuwste deel uit. Ik begon er aan en een paar dagen later had ik het alweer uit. Nog twee delen te gaan. Maar die moeten eerst nog uitkomen.

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. 

Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?

Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…

Favoriete uitstapje

Januari was een vrij rustige maand qua uitstapjes. Ik kwam wel 2 x in de bioscoop. Een keer met JW en Kiki voor De Fabeltjeskrant en 1 x ging ik zelf naar Bohemian Rhapsody.

Ook ging ik lekker eten met een vriendin bij restaurant Lux in Den Bosch. We waren er die dag allebei echt aan toe dus het werd een gezellige avond.

Favoriete beautyproduct

Met de gure kou van de afgelopen maand had mijn huid af en toe wel iets extra’s nodig. Daarvoor kwam de Uncover Repair Cream goed van pas. En laat daar nou toevallig morgenochtend een uitgebreid artikel van online komen.

Favoriete tas

Hé, een keer een andere tas dan de Louis Vuitton Palm Springs?! Ja, ik had in December voor mijn verjaardag een kortingscode van The Little Green Bag gekregen. Niet dat ik veel aanmoediging nodig heb om een tas te kopen ahum, maar ik kocht toen deze tas ‘voor erbij’.

Het is de Small Ibisco crossbody van Liebeskind. Ik vind Liebeskind een mooi merk. Hun tassen zijn altijd een beetje een mix van klassiek, tijdloos, stoer. En gemaakt van een mooie kwaliteit leer.

Dit is echt zo’n tasje voor elke dag. Makkelijk te combineren qua kleur, prima van grootte en leuk door het zadeltasmodel.

Favoriete foto

Ik maakte de afgelopen maand maar heel weinig foto’s. Nu ik zo terugblader en kijk naar mijn maand zie ik dat het sowieso eigenlijk een hele rustige maand geweest is.

Ik kies voor deze foto die ik gemaakt heb direct nadat ik met Kiki een slee gekocht had. Nu heeft zij al wel een paar keer sneeuw meegemaakt maar een slee hadden wij nog altijd niet. De afgelopen jaren was er steeds geen noodzaak (want geen sneeuw) of als er wel sneeuw lag waren we al te laat. Nu kochten we er wel een. En hoewel we er nog niet heel veel gebruik van hebben kunnen maken, hebben we wel superveel plezier gehad toen we samen van de dijk af roetsjten.

Favoriete eten

Natuurlijk heb ik ook deze maand weer lekker gegeten. Wat ik vooral echt lekker vond was de steak tartare die ik at bij restaurant Lux in Den Bosch waar ik met een vriendin ging eten. Voor steak tartare mag je mij ’s nachts wakker maken. Ik zal niet zeggen dat ik er restaurants op uitkies maar als een restaurant het op de kaart heeft staan, hoef ik de rest van het menu al niet meer te zien.

Deze foto is overigens niet van Lux want – je raadt het vast al – tegen de tijd dat ik eraan dacht om een foto te maken was mijn bord al bijna leeg 😉

Hoe was jouw maand?

Uitgelichte afbeelding bij dit artikel: Plush Design Studio via Pexels

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.