Leestijd: 4 minuten

Neuh, ik heb geen AirPods nodig joh. Zo veel luister ik niet naar muziek en laten we wel wezen: dan is EUR 169 toch best een behoorlijk bedrag voor iets wat je nauwelijks gebruikt.

What Was I Thinking? Om een lang verhaal kort te maken: ik ben blij dat JW dacht dat het toch iets voor mij zou zijn en dat hij ze me cadeau gaf want ik vind ze dus werkelijk ge-wel-dig!

Voor degene die of onder een steen heeft gelegen of tactvoller verwoord: gewoon niet zo into gadgets is, even een korte samenvatting. AirPods zijn draadloze oordopjes van Apple waarmee je muziek kunt luisteren of telefoongesprekken (of Skype) kunt voeren. Ze zitten in een klein doosje dat meteen als oplader fungeert en je voelt ze nauwelijks zitten in je oren. En ik heb het getest: hoe hard ik ook met mijn hoofd schud, het enige wat er gebeurde was dat ik hoofdpijn kreeg maar de AirPods bleven zitten.

Het geluid is prima. Toegegeven: als ik via mijn Bose Noise Cancelling hoofdtelefoon muziek luister, klinkt dat nog een gradatie beter dan via de AirPods maar dat is ook weer een andere kwaliteit. Ook bellen gaat prima. Ik heb geen last van ruis of windgeluid en degene aan de andere kant van de lijn kan mij in 9 van de 10 gevallen prima verstaan.

7 Handigheidjes voor een nog fijner gebruik van de AirPods

Dubbeltappen

Als je de AirPods in hebt, kun je gerust je iPhone in je tas laten zitten en toch de telefoon opnemen of je muziek bedienen. Dat doe je door op je AirPods te dubbeltikken. Op je iPhone stel je dat eenmalig in (via Instellingen, Bluetooth en dan Dubbel tikken op AirPod. Je kunt zowel een functie toewijzen voor het linkeroor als voor het rechteroor.

Snel pairen

AirPods koppel je heel makkelijk aan al je apparaten. Pairen met je iPhone of iPad doe je simpelweg door de oplaadcase van de AirPods te openen in de buurt van je iPhone of iPad. Vervolgens tik je op ‘verbinden’.

Op je Apple Watch scroll je naar beneden tot je het AirPlay-symbool ziet. Selecteer daar de AirPods en je kunt ze gebruiken.

Ook op je Mac maak je eenvoudig verbinding zoals je dat met ieder ander Bluetooth-apparaat zou doen.

Overigens kun je ook met niet iOs-devices heel makkelijk pairen via de bluetooth-functie in je instellingen van je device.

Gesprekken aan laten kondigen

Zeker als ik in de auto zit, bedien ik mijn iPhone liever niet. Maar als iemand mij belt wil ik wel graag weten wie het is voor ik al dan niet besluit het gesprek aan te nemen. Dat kun je heel gemakkelijk regelen door de beller aan te laten kondigen door Siri. Ga naar Instellingen op je iPhone en vervolgens naar Telefoon. Selecteer bij gesprekken de optie Kondig beller aan en kies de gewenste opties.

Snel de batterijduur checken

Je kunt checken hoeveel batterijduur je nog hebt door de oplaadcase in de buurt van je iPhone open te maken. Maar je kunt ook aan het beginscherm van je iPhone een widget toevoegen. Deze widget heet Batterijen en toont van al je gekoppelde devices de batterijduur.

Find my AirPods

Tja, ze zijn natuurlijk nogal klein. Zelfs als ze in de oplaadcase zitten. Dus het zou natuurlijk kunnen dat je je AirPods eens kwijtraakt. Geen nood. Via de optie Find my Iphone kun je ook je Apple Watch of je AirPods vinden. Je kunt een geluid af laten spelen als ze gevonden zijn zodat je ze makkelijker lokaliseert.

Schoonmaken

Deze handige tip zag ik op YouTube voorbijkomen. AirPods worden natuurlijk ook wel eens vies. Ze zitten immers in je oren en van oorsmeer kunnen ze wat viezig worden. Nu kun je natuurlijk met een doekje aan de gang gaan om ze schoon te maken. Maar je kunt ook bij de bouwmarkt een pakje Mounting Putty (zie afbeelding) halen. Door dit spulletje op de AirPods of in de case te deppen, neem je tegelijk alle viezigheid weg.

AirPods pimpen met accessoires

En natuurlijk zijn er weer veel partijen die leuke of handige accessoires aanbieden voor de AirPods. Een die ik persoonlijk wel grappig vind zijn deze stickers die je op Etsy kunt kopen. Door deze stickers op je oplaadcase te plakken lijkt het eerder of je een doosje flossdraad bij je hebt dan een paar AirPods.

Maar verder zijn er natuurlijk ook leuke hoesjes te koop voor als je je oplaadcase wilt pimpen, handige haken om de case aan je tas of broek te bevestigen. En zelfs voor mensen die (bijvoorbeeld met sporten) het draadloze idee toch wat spannend vinden en bang zijn dat ze de AirPods kwijtraken, zijn er straps te koop waarmee je de AirPods weer bedraad maakt.

Heb jij nog meer handige tips? Laat ze dan gerust weten in de reacties.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.