Leestijd: < 1 minuut

Nationale (of misschien zelfs wel internationale?) bananenbrooddag? Don’t ask maar het bestaat dus blijkbaar echt. Het enige wat ik er mee kan is het delen van mijn favoriete recept voor bananenbrood. Bij deze dus! En volgend jaar niet vergeten op 23 februari he? šŸ˜‰

Bananenbrood recept

Ik weet al niet eens meer waar ik dit recept oorspronkelijk vond. Wat ik wel weet is dat het een gezond Ć©n voedzaam recept is. Zelfs slechte eters (ik noem geen namen) lusten het dus dat wil wat zeggen.

Ingrediƫnten voor een cakevorm van 23 cm

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade
  • 75 gram gemengde noten
  • 30 gram kokosrasp
  • beetje zout

Bereidingswijze

Verwarm je over voor op 175 graden (hetelucht) en prak de bananen tot je glad prutje hebt. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een glad beslag. Doe het meel, bakpoeder en een snufje zout door het beslag. Vervolgens hak je de noten en de chocola in stukjes en spatel je die samen met de kokosrasp ook door het beslag.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm van 23 cm en zet deze 45 minuten in de oven. De cake is gaar als een sateprikker er droog uitkomt.

Eet smakelijk!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.