Leestijd: 3 minuten

Nou heb ik volgens mij toch iets gevonden waar ik betrekkelijk uniek in ben 🙂 Ik ben namelijk 45 en heb mijn hele leven nog nooit lang haar gehad. Vandaag vertel ik je daar iets meer over.

Met lang haar bedoel ik niet alleen bijvoorbeeld schouderlang haar maar alles wat langer is dan laten we zeggen een paar centimeter.

Jongetjeskind

Als kind had ik al nooit lang haar. Ik weet eigenlijk niet eens waarom niet. Of mijn ouders het niet goed vonden of omdat ik er zelf (toen al!) geen zin in had. Mijn jongere zus liet al wel snel haar haren groeien dus ik zal het zelf wel niet gewild hebben. Wat wel een nadeel was, was dat ik vaak voor een jongetje werd aangezien. Het waren ook nog eens de jaren 70 waarin de bloempotkapsels hip waren.

Ik ben de linkse 😉

Ouder worden

Maar zelfs toen ik ouder werd, een tiener, puber, (jong) volwassene heb ik nooit lang haar gehad. Niet dat ik er nou per se iets tegen had maar ik vond kort haar gewoon altijd praktisch. En het stond me ook goed.

Zelfs in de jaren dat ik nog weleens onzeker kon zijn over uiterlijkheden heb ik nooit gedacht om mijn haar nou eens te laten groeien. Het argument dat jongens lang haar leuker vonden dan kort haar? Daar haalde ik mijn schouders over op. Blijkbaar zat die autonomie er toch al vroeg in bij mij.

Toch eens proberen

Een paar keer heb ik het wel geprobeerd trouwens. De laatste keer was eind 2018, begin 2019. Toen heb ik 4 maanden niks van de lengte van mijn haar laten knippen. Mensen die mij niet kennen zagen natuurlijk nog altijd een vrouw met een kort kapsel maar voor mijn doen was het al echt lang. Voor het eerst in mijn leven voelde ik echt wind door mijn haren gaan en had ik zelfs af en toe wat klitten. Haha wat een grap.

Maar na 4 maanden heb ik het toch weer opgegeven. Het Past Gewoon Niet Bij Mij. Ja misschien is het echt wel vrouwelijker dan dat ultrakorte koppie van mij. Maar jammer dan, dat compenseer ik dan wel met een make-upje of zo. Ik vond het lijzig en suf hoe goed mijn kapster ook haar best deed overigens om mij bij te staan in mijn groeiproces 😉

De omslag kwam toen ik oude foto’s van mezelf zat te bekijken en gewoon echt verdrietig werd dat ik mijn korte koppie kwijt was. Eraf dus met die haren.

Dag lange lokken 😉

Inmiddels denk ik dus niet dat het er ooit nog van gaat komen. En zeker, ik ken heel veel mooie vrouwen met lang of iets langer haar dan ik maar gelukkig zijn er ook genoeg rolmodellen die er ook met kort haar heel leuk uitzien. Zo vind ik persoonlijk bijvoorbeeld Michelle Williams of Ellie Lust ook mooie vrouwen met kort haar. Of kijk maar eens naar deze dames.

Heb jij wel altijd lang haar gehad? Of ken je misschien mensen die net als ik ook nog nooit lange lokken hebben gehad? Ik hoor graag!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.