Leestijd: 4 minuten

Hoewel het maar een korte maand was, heb ik het gevoel dat hij wel bomvol was. Ik heb veel gewerkt maar daarnaast was er ook veel tijd en ruimte voor leuke dingen. Work hard, play hard dus ongeveer. Ik laat je vandaag weer zien wat mijn favorieten van de afgelopen maand waren.

Favoriete Netflix-serie

Saai, maar we hebben uiteindelijk het vierde en (op Netflix althans) laatste seizoen van The Bridge gekeken. Zo tegen het einde vond ik het wel wat lang duren allemaal en zeker nu de serie afgelopen is, weten we nog niet zo goed waar we nu weer aan moeten beginnen. Dit weekend zijn we begonnen in You. Beetje vreemd verhaal wel. Dus of die volgende maand in het favorietenoverzicht verschijnt, weet ik nog niet.

Favoriete boek

In februari las ik zowel het laatste deel van de Zeven Zussen-reeks als het laatste deel van de Frieda Klein-serie van Nicci French uit. Een boek dat deze maand zeker indruk op me maakte was ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen. Nee, zeker niet zomaar ‘wéér een boek over de oorlog’. En aan het einde van de maand begon ik in het boek Verborgen Impact. Daar ga je op mijn blog vast nog meer over horen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen – Janny en Lien Brilleslijper – een van de grootste onderduikadressen in Nederland: ’t Hooge Nest, een villa in ’t Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. ’t Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Favoriete uitstapje

In februari hebben we genoeg leuke uitstapjes gemaakt omdat de voorjaarsvakantie in onze regio nog net in februari viel. Ik ging weer naar de bios met Kiki en had een date night met JW. De lunch in de voorjaarsvakantie met Kiki’s vriendinnetjes van school en hun moeders was ook heel gezellig. Het leukste was misschien wel het bezoekje aan het Rijksmuseum met Kiki en haar grote nicht die bij ons logeerde. Kiki had op school al over de Nachtwacht geleerd en wilde dat schilderij best eens in het echt zien. En haar grote nicht vond vooral het luik in de vloer onder de Nachtwacht heel interessant 😉

Favoriete beautyproduct

Op beautygebied had ik een bescheiden maand. Ik kocht een artikel waar ik helemaal niet zo tevreden over was (Bobbi Brown Brightening Brick) en ik gebruikte over het algemeen niet zo veel make-up.

Wat ik wel veel gebruikte was de getinte dagcreme uit de Nivea Cellular reeks waar ik eerder deze week een artikel over publiceerde.

Favoriete tas

Ik had deze maand een tassenidentiteitscrisis. Voor zover zoiets bestaat. De ene dag had ik zin om slechts met een klein crossbody tasje op pad te gaan waar ik vervolgens direct spijt van kreeg omdat ik natuurlijk juist iets nodig had dat nog in mijn grote tas zat. En als ik dan de volgende dag maar weer een grote tas meenam, baalde ik van het meezeulen van dat gewicht.

Zelfs mijn LV’s heb ik deze maand maar weinig gebruikt.

Verder gaat het wel goed met me hoor maar zo heel af en toe, twijfel zelfs ik aan mijn eigen geestelijke gesteldheid. Van de andere kant: als een tassenidentiteitscrisis nou je ergste probleem is ….

Favoriete foto

Wat maak ik het mezelf toch altijd lastig met deze rubriek. Kies ik voor de foto van mij bij de kapper op het moment dat ik besloot weer voor heel kort haar te gaan? Of de foto van mijn date night met JW want die avonden zijn ook altijd zo leuk? Of een foto van een van de vele uitstapjes van deze maand? De foto van Kiki’s eerste schoolvoorstelling is eigenlijk wel mijn favoriet maar die deel ik liever niet omdat ik de privacy van de andere kinderen niet wil schenden.

Dus wordt het deze: hij weerspiegelt namelijk precies hoe Kiki nu is. Eigengereider dan ooit. Maar wel een mooi dametje. Sprak zij geheel onbevooroordeeld 😉

Favoriete eten

Zoals ik in mijn artikel over mijn doelen voor 2019 al schreef zijn we inderdaad wel wat bewuster gaan eten tot nu toe. Terwijl ik dit schrijf zitten we zelfs in een compleet vegetarische week en dat bevalt ook prima.

Ik kan alleen niet zeggen dat ik een echte favoriet had deze maand. De tapas die ik met JW at tijdens onze date night waren heerlijk maar daar heb ik geen foto van.

En dus kies ik voor deze foto: wat je al niet voor moeite doet als je kind slecht eet 😉

Hoe was jouw maand?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.