Leestijd: 4 minuten

Advertorial

Mijn vaste lezers weten dat ik veel waarde hecht aan mijn interieur. Ik streef er niet naar om het er uit te laten zien als een Instagram-waardig plaatje, maar ik denk wel dat ik meer dan gemiddeld aandacht besteed aan mijn inrichting.

Zo schuif ik regelmatig met meubels, koop ik ook vaak nieuwe dingen, ben ik niet bang om een blik verf open te trekken en denk ik wekenlang na over het ontwerp van een eigen eetbank.

Je voelt de ‘maar’ waarschijnlijk al aankomen: er is één gebied waar ik echt heel slecht in ben en dat is raambekleding. Maar dat is dankzij Veneta.com hopelijk binnenkort verleden tijd.

‘Raambekledingbekentenis’

Nu deze bekentenis eruit is, durf ik er nog wel een tweede in te gooien. Op onze bovenverdieping waar zowel onze slaapkamer als die van Kiki is, hangen nog steeds dezelfde gordijnen die we 14 jaar geleden overnamen van de vorige bewoners. Yep, ik schaam me diep 😉

Ter verdediging kan ik zeggen dat dat verduisterende rolgordijnen zijn die indertijd behoorlijk duur waren en wel prima doen wat ze moeten doen. Ze zijn alleen zo saai.

Voor onze eigen slaapkamer heb ik me wel eens aan een experiment gewaagd door bij IKEA een kant-en-klaar gordijn te kopen. Maar dat was het toch net niet.

En als ik dan wekelijks naar de make-overs bij een programma als vt wonen, weer verliefd op je huis kijk, dan realiseer ik me weer hoeveel mooie raambekleding kan bijdragen aan de sfeer in huis.

Genoeg gezeurd: hoe kom je aan goede én mooie raambekleding?

Ik kwam in contact met Veneta.com, een bedrijf dat voor ahum, mensen als ik wel een groot aantal voordelen biedt:

  • de raambekleding wordt volledig op maat gemaakt
  • je kunt gratis advies aan huis krijgen, en
  • ze zijn tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.

Al surfend op de website, begon het bij mij dan toch eindelijk te borrelen. En in no time – zie je wel, ik kan het wel – had ik een plan klaar.

Verduisterende gordijnen op de slaapkamers

Ten eerste bevallen de verduisterende rolgordijnen me nu ook prima. En ik ben geen gemakkelijke slaper dus als ik het zo donker mogelijk kan krijgen: graag. Ook voor de zonnige zomermaanden vind ik het wel zo handig om overdag zo veel mogelijk zon te kunnen weren van de slaapkamers.

Even dacht ik nog om opnieuw alleen voor verduisterende rolgordijnen te kiezen maar dan win ik nog niet veel vergeleken met nu. Hooguit heb ik dan een leuker kleurtje of zo. Daarom kies ik voor een combi van rolgordijnen en gewone verduisterende gordijnen. Zo sla ik twee vliegen in één klap: het is lekker donker én ik krijg toch meer sfeer in de slaapkamer.

Kijk zelf hieronder even naar hoe ik het nu heb en hoe het zou kunnen worden. Best een verschil toch?

Houten jaloezieën in de woonkamer

De woonkamer is een verhaal apart. Een aantal jaar geleden hebben we daar van die duo rolgordijnen opgehangen. Je weet wel: van die rolgordijnen met een soort strepen er in. Maar eigenlijk ben ik daar niet echt tevreden over. Ik vind ze wat afbreuk doen aan de mooie vlakverdeling van onze ramen. En sfeer geven ze al helemaal niet.

Daarom is mijn plan om in de woonkamer houten jaloezieën op maat te hangen. Die combineren mooi met de strakke stijl die ik wel graag wil houden maar zijn tegelijkertijd perfect om de lichtinval te reguleren.

Bij Veneta.com kun je kiezen voor houten jaloezieën die alleen een houtlook hebben maar die eigenlijk van pvc zijn maar ook voor echte houten jaloezieën in veel kleuren en met verschillende soorten ladderband. Ik denk dat we zo door het strakke van de jaloezieën de basic stijl van ons interieur behouden maar door het feit dat het hout is, tegelijk meer sfeer aanbrengen.

En dan ook nog kant-en-klare gordijnen erbij

Om nog een beetje extra sfeer te scheppen zou ik graag ook nog ‘echte’ gordijnen willen. Niet per se in de eethoek maar zeker wel in de zithoek. Dat geeft toch een meer aangekleed en luxe gevoel dan ik nu heb. Aangezien ik glasgordijnen toch wat ouderwets vind en overgordijnen misschien wat zwaar, zou ik denk ik kiezen voor inbetween gordijnen. Zeker omdat ze alleen sfeer hoeven geven als de houten jaloezieën al de functie hebben om inkijk tegen te gaan. Ik kies dan natuurlijk voor gordijnen kant en klaar want dan hoef ik ze zelf alleen maar op te hangen.

He, he was dat nou zo moeilijk?

Eerlijk? Nee, natuurlijk niet. Maar net als met zoveel dingen moet je er gewoon even voor gaan zitten en een plan maken. In mijn geval deed ik dat simpelweg door te bedenken welke functie mijn raambekleding per ruimte moet hebben en door goed te kijken naar voorbeelden zoals die door Veneta.com gepresenteerd worden. Dat biedt mij in ieder geval genoeg inspiratie om nu een meetlint te pakken. En als het meten me onverhoopt niet lukt, kunnen ze me daar ook nog eens bij helpen.

Hoe zit dat bij jou thuis? Is raambekleding bij jou ook een sluitpost of heb jij wel heel bewust voor een bepaald soort gordijnen gekozen?

Lees hier in mijn disclaimer hoe ik omga met samenwerkingen met bedrijven.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.