Leestijd: 3 minuten

Ik zeg altijd dat ik weinig tv kijk. En dat klopt ook wel maar er zijn wel een paar programma’s die ik graag volg. Buiten het nieuws en actualiteitenprogramma’s gaat het om vermaak als in De Luizenmoeder, Wie is de mol, Floortje naar het einde van de wereld en …. nou dat is het eigenlijk al wel zo’n beetje.

Toch ontbreekt er nog 1 programma en dat is het programma waar ik graag aan mee zou willen doen. En dat is vtwonen, weer verliefd op je huis.

vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’

In vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ gaan vtwonen stylisten Fietje Bruijn, Marianne Luning, Frans Uyterlinde en Eva van de Ven samen met Kees Tol de uitdaging aan om bewoners weer verliefd te laten worden op hun eigen huis. De liefde voor hun huis is bekoeld, omdat de woonsmaken van het stel behoorlijk uit elkaar liggen. Samen komen ze er maar niet uit. Daar brengt het vtwonen team verandering in. In elke aflevering kijkt de vtwonen-stylist met een frisse blik naar de woning. En zorgt er samen met Kees voor dat de verschillende woonstijlen weer op een lijn komen

Wat is daar zo leuk aan?

Om te beginnen de mensen om wie het gaat. De kandidaten dus.

Er zit altijd wel een verhaal achter iemands woonsituatie. Soms hebben ze een vervelende periode achter de rug waardoor ze niet aan de inrichting van hun huis zijn toegekomen. Of soms zijn het gewoon zo’n tegengestelde bewoners dat dat het juist weer leuk maakt.

Verder vind ik dat Kees Tol de presentatie heel leuk doet. Gewoon ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ maar tegelijkertijd kan het hem soms niet gek genoeg zijn. Ik hou daar wel van.

Ook de verschillende stylisten zijn leuk om te volgen. Frans met zijn ‘maniertjes’ en het altijd spontane van Fietje bijvoorbeeld. En in ieder huis zie je echt heel duidelijk de handtekening van de betreffende stylist terug.

Tot slot is het leuk om het proces te volgen. Het verschil in de moodboards die de kandidaten maken, hun tegenstellingen terugzien in de woonwinkel, de eigenlijke metamorfose en natuurlijk de reactie van de kandidaten als ze hun eigen huis niet meer herkennen.

Het blijft natuurlijk wel tv he

En dus realiseer ik me ook wel dat niet alles wat je ziet altijd even reëel is. Soms zie je bijvoorbeeld een huis van een gezin met kinderen waarin de hoeveelheid speelgoed van de kinderen in de voor-situatie inderdaad wel erg opzichtig in beeld is. In de situatie ‘na’ zie je dan soms niet eens meer dat er kinderen wonen in dat huis.

En of alles even praktisch is? Tja, die donkerblauwe muur ziet er inderdaad mooi uit als de kaarsjes aan zijn en er ongetwijfeld een soft filter in de camera zit, maar is dat nog net zo mooi op een grijze Hollandse dag als je al weinig licht binnen hebt. En dat witte schapenvacht op de grond terwijl er een kleuter rondloopt? Hmm.

Maar dat mag de pret niet drukken. Als je door dat gestylede heen kunt kijken (laten we wel wezen: wie heeft er in het dagelijkse leven nou zijn of haar servies netjes gestyled op de eettafel staan?) blijft het toch een heel leuk programma.

En toch zal ik er wel nooit aan meedoen denk ik

Daar zijn twee redenen voor.

De eerste is dat JW überhaupt ‘niet met zijn kop op tv wil’. Punt. En dat wordt natuurlijk vrij lastig als je zo’n programma als stel moet doen.

En ten tweede is ons huis niet ‘erg’ genoeg voor in zo’n programma. Ongeacht of een inrichting je smaak is of niet, maar ons huis ziet er niet zo ‘hulpbehoevend’ uit als de huizen waar ze meestal filmen. En dan is het natuurlijk niet leuk. Het leuke is juist als je op tv in eerste instantie ziet dat dat huis inderdaad wel onder handen genomen mag worden om dan vervolgens te zien dat het inderdaad niet meer herkenbaar is.

Maar hoe dan ook: het blijft een leuk programma.

Zijn er programma’s waar jij graag aan mee zou willen doen en zo ja, waarom juist dat programma?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.