Leestijd: 3 minuten

Toegegeven, niet heel vrouwelijk Frankrijk kun je onder de noemer ‘stijlvol’ scharen. En die typische Franse ‘je ne sais quo-stijl’ is ook niet voor iedereen weggelegd. Maar als ik het over de stijl van Françaises heb, heeft iedereen daar vast wel een beeld bij. Hoe kun jij ook die stijl bereiken?

Wat we qua stijl kunnen leren van Françaises

Less is more

Om maar eens iets typisch Frans te noemen. De outfits van Françaises zijn nooit gecompliceerd. Skinny jeans, een t-shirt, platte schoenen en een blazer. Meer is er vaak niet nodig om er toch stijlvol uit te zien. Franse vrouwen zijn dus nooit overdressed.

Lang leve de platte schoenen

Wel eens een Française zien wankelen op torenhoge hakken waar ze niet op kan lopen. Nee he? Dacht ik al. Het lijkt wel of Franse vrouwen de flats uitgevonden hebben. En dan ook niet zoals in bijvoorbeeld New York de sneakers aantrekken en de pumps in de tas voor op het werk.

Minimalistische accessoires

Waar wij Nederlandse vrouwen nog wel eens onderscheidend willen zijn door bijvoorbeeld het dragen van een statement-ketting, zul je dat bij een Française niet snel zien. Hun juwelen en andere accessoires zijn eerder van een bescheiden chic.

Nonchalance

Wij Nederlandse vrouwen denken nogal eens ‘als het maar lekker zit’. Dat zorgt vaak voor een wat nonchalante kledingstijl. Een Française die er nonchalant uitziet, kun je nog altijd door een ringetje halen. Punt gemaakt.

Neutrale kleuren

Franse vrouwen zul je niet snel in felle kleuren zien. Zij kiezen eerder voor een neutraal kleurenpalet. Dat combineert trouwens ook nog eens makkelijker. De kleur die ze toevoegen zit ‘m dan bijvoorbeeld in een rode lippenstift of een sjaaltje.

Klassieke printjes

Shirts met humoristisch bedoelde teksten of statements zul je Franse vrouwen niet snel zien dragen. Zij kiezen voor de meer klassieke prints zoals stippen, ruitjes of wat dacht je van de Bretonse streep?

Kies 1 accessoire waar mensen je in uit kunnen tekenen

Hoewel less is more geldt voor de Franse dames, kiezen ze wel vaak voor een accessoire waar je ze altijd mee spot. Voor de een is dat een klassieke tas, voor de ander een sjaal of een vast kleur lippenstift. En nee, nooit dat alles bij elkaar dames!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.