Leestijd: < 1 minuut

Ken je dat spel uit je jeugd nog? Wie is het? Hier in huis spelen we dat nog regelmatig met Kiki. Heeft jouw persoon een bril? Is jouw persoon blond? Dan heb jij vast Claire. Je kent het wel. Op Pinterest zag ik een leuk knutselidee als variant op dit spel.

Wie is het voor kinderen

Leuk hoor, dat je kind moet raden of jouw persoon de Oosterse Lee is of de wat ouderwetse dame Prudence. Maar zou het niet veel leuker zijn als je speelt met echte personen die hij of zij kent. Is jouw persoon donker, met een bril en een baard? Dan is het oom Martin. En is het een blond vrouwelijk figuur met staartjes? Dan is het het vriendinnetje Lieke van school.

Toegegeven, je moet er wel even voor knutselen. Maar aan de voorbeelden hieronder te zien is dat nou ook weer niet zo reuze moeilijk.

Wie is het voor volwassenen

Dit lijkt me nou een leuk idee voor een familie- of vriendenweekend. Verwerk al je familieleden of vrienden in het spel. Hilariteit verzekerd. Zeker als je het spel extra moeilijk maakt door ook naar eigenschappen te gaan vragen. Kan jouw persoon goed koken? Is jouw persoon eigenwijs?

Hieronder zie je wat ideetjes over hoe je het spel kunt maken. Ik wens je veel knutsel- en speelplezier!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.