Vandaag is het Internationale Picknickdag. En laten we wel wezen: zo’n leuke activiteit als een picknick verdient natuurlijk wel een eigen dag. Maar hoe pak je het organiseren van een picknick nou eigenlijk aan? Vandaag geef ik je wat tips voor de perfecte picknick.

picknick

Basisbenodigdheden

Heel veel heb je voor een picknick eigenlijk niet eens nodig. Ik zou tenminste niet mijn halve huisraad mee willen sjouwen naar het park. Toch zijn er een aantal dingen die je echt wél mee wilt nemen:

  • een picknickkleed. Bij bijvoorbeeld de Hema koop je handige picknickkleden met een isolerende onderlaag. Denk voor oudere gasten ook aan een stoel.
  • een koeltas of picknickmand om al je gerechtjes en servies in te vervoeren.
  • plastic servies, glazen en bestek. Je kunt natuurlijk voor wegwerp kiezen maar voor het milieu is het beter om herbruikbaar servies te kiezen. Dat mag natuurlijk fancy servies van bijvoorbeeld Rice zijn maar ook de Hema heeft veel melamine serviesgoed.
  • Een kurkentrekker. Nou ja, voor mij hoort dat toch tot de basisbenodigdheden maar een kan limonade (zelfgemaakt!) is natuurlijk ook heel lekker 😉
  • Koelelementen. Heb je die nu niet in huis dan kun je ook een paar dagen van tevoren lege frisdrankflessen vullen met water en invriezen.
  • Een afvalzak. Want we laten de boel natuurlijk wel zeker zo netjes achter als hoe we het aantroffen.
  • Servetten. En als er kinderen meegaan zijn natte doekjes ook geen overbodige luxe.
  • Speelgoed. En echt niet alleen voor de kinderen. Volwassenen vinden het ook wel leuk om een balletje te trappen of te badmintonnen.
  • Zonnebrandcreme. Smeren maar!
  • Een vestje of dekentje voor als het afkoelt.

En wat eten we dan tijdens de picknick?

Nou ja, een broodje kaas bij een picknick kan natuurlijk altijd. Maar wil je er iets meer moeite voor doen, denk dan eens aan een van de volgende gerechtjes:

  • Stokbrood met smeersels als hummus, kruidenboter, heksenkaas etc.
  • Fruitsalade. Deze met marshmallows is leuk voor kinderen. Of rijg wat losse stukjes fruit aan een spiesje
  • Salade. Dat mag natuurlijk een groene salade zijn maar ik geef zelf de voorkeur aan een lekkere pastasalade.
  • Sandwiches. Zelf maak ik altijd graag sandwiches met roomkaas en zalm.
  • Wraps. Ik besmeer vaak wraps met mangochutney en beleg ze vervolgens met rauwe ham en wat rucola. Oprollen, inpakken en wegwezen.
  • Kleine hapjes: denk aan stukjes komkommer, snoeptomaatjes of gevulde eieren.
  • En daarbij vergeten we het drinken natuurlijk niet!
Volg mij ook op social media!

Schrijf een reactie