Leestijd: 2 minuten

Vragen en dilemma’s uit de Kletspot #6

Van mijn zus kreeg ik eens een ‘kletspot‘. Dat is een glazen pot met allemaal leuk vormgegeven kaartjes erin met vragen erop. Op de pot staat:

Ouderwets gezellige tafelgesprekken.

Boeiende bekentenissen, verhalen van vroeger en hilariteit.

Het is dus bedoeld als leuk gezelschapsspel maar ik haal er ook bloginspiratie uit. Zoveel zelfs dat ik er wel een serie aan kan wijden: Uit de Kletspot. Vandaag beantwoord ik een van de vele leuke vragen:

Een week lang zonder contact of een week lang zonder rust?

Een nadeel van de dilemma’s uit de kletspot is dat ze zo absoluut zijn. Nou is dat misschien wel inherent aan dilemma’s maar toch. Weinig ruimte voor nuancering dus.

Maar goed, dan speel ik het spel ook mee en zal ik niet zeggen enerzijds … anderzijds … of woorden van gelijke strekking.

Ik kies dan voor een week lang zonder contact

Ik heb er in het verleden zelfs weleens over gedacht om een week lang op retraite of zo te gaan. Je hoort van mensen die het gedaan hebben dat de eerste dagen niet mogen praten heel moeilijk zijn maar dat het daarna echt bevrijdend kan zijn om alleen de stemmen in je eigen hoofd te horen. En dat zelfs die na een tijdje verstommen.

Daarom kies ik ook voor een week lang zonder contact. Als HSP’er is het vaak al behoorlijk druk in mijn hoofd. Daar hoef ik echt geen contact met anderen voor te hebben. En hoe lekker zou het zijn als je een week lang afgesloten bent van alles? Niet hoeven praten, geen social media, niet appen.

Ik ben wel ooit een dag of 5 alleen naar Terschelling geweest in het najaar. Die trip kwam wel in de buurt van absolute stilte en rust al had ik daar natuurlijk wel contact in restaurants en de supermarkt. Aan de ene kant vond ik het heerlijk. Stilte, stilte en nog eens stilte. Maar op andere momenten vloog die stilte me juist aan. Daar zat ik dan aan het einde van de middag als het al donker begon te worden alleen in mijn appartement terwijl ik op bijvoorbeeld Instagram zag hoe andere mensen het gezellig hadden met hun kinderen, partner, familie of vrienden. Zie, toch weer die vermaledijde invloed van social media šŸ˜‰

Overigens zou een week zonder rust me helemaal verschrikkelijk lijken. Als ik een dag alleen met Kiki geweest ben, heb ik het ’s avonds al echt even nodig om ’te landen’. Als ik een hele week geen rust zou hebben zou ik denk ik echt gek worden.

En jij? Zou jij kiezen voor een week lang zonder contact of een week lang zonder rust?

Uitgelichte afbeelding: Kat JayneĀ viaĀ Pexels.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.