Leestijd: 4 minuten

Lieve mensen: het jaar is half om. Volgens mij val ik in herhalingen en zei ik dit in mijn favorieten-artikel van vorig jaar juni ook al: voor mijn gevoel is de rook van het nieuwjaarsvuurwerk nog maar net opgetrokken. Hoe dan ook: ik heb weer aardig wat favorieten voor je.

Favoriete (Netflix) serie

We hebben er weer een tijdje op moeten wachten maar deel 3 van Designated Survivor was het wachten wel waard. Hadden we in het echt maar een President Kirkman in plaats van die lunatic die er daadwerkelijk op die stoel zit. Gebeurde er veel dit seizoen? Ja en nee. Het verhaal was een logisch vervolg op de eerdere seizoenen. Ook nu was er natuurlijk weer een dreiging die geneutraliseerd moest worden, gingen er mensen dood (nee, ik verklap niks) en waren de persoonlijke intriges niet van de lucht. En of Kirkman herkozen wordt, en hoe? Dat moet je zelf maar bekijken.

Favoriete boek

Deze maand heb ik ook weer gepubliceerd welke boeken ik gelezen heb. De winnaar van de afgelopen maand is denk ik toch wel Gouden Kooi van Camilla Lackberg.

Voor de buitenwereld lijkt het of Faye alles heeft: een perfecte man, een geliefde dochter en een luxeappartement in de meest chique wijk van Stockholm. Maar duistere herinneringen uit haar jeugd in Fjällbacka achtervolgen haar en ze voelt zich steeds meer gevangen in een gouden kooi. Ooit was ze een sterke vrouw met ambities, maar voor Jack heeft ze alles opgegeven. Als hij haar verlaat, stort haar hele wereld in. Ineens heeft ze helemaal niets meer. Eerst is ze radeloos, maar dan besluit ze zich niet zomaar gewonnen te geven en beraamt ze een meedogenloos wraakplan.

Favoriete uitstapje

Mijn favoriete uitstapje van de maand juni was niet zo moeilijk om te kiezen. Dat was mijn jaarlijkse mini-vakantie met Pinksteren. Ieder jaar ga ik met Pinksteren 5 dagen wandelen in Engeland met een goede vriendin. Dit jaar besloten we eens naar Duitsland te gaan. We zaten in de buurt van Koblenz, aan zowel de Rijn als de Moezel dus.

Natuurlijk was het weer heerlijk om te wandelen, te kletsen, excursies te doen en lekker te eten en drinken. Het fijnste van die paar dagen vind ik altijd dat ik dan even niet ‘aan’ hoef te staan. Hopelijk gaan we volgend jaar weer al denk ik dat we dan toch wel weer naar Engeland gaan.

Favoriete beautyproduct

Vorige maand zei ik al dat ik een heel fijn product ontdekt had dat ik nog aan het testen was. En ja hoor, ik kan het met recht een favoriet gaan noemen.

Tromgeroffel: het gaat om de Iconic London Illuminator. Een highlighter dus. En een superfijne ook. Ik zal je geen close-up van mijn eigen gezicht laten zien dus je moet me op mijn woord geloven maar deze highlighter heeft precies de goede glans en is ook nog eens heel zuinig in het gebruik. Een drupje op ieder jukbeen volstaat. Ik heb hem in de kleur original wat een champagne-achtige kleur is en je koopt hem online in Engeland.

Favoriete tas

Ach, ik had zo’n schattig tasje gekocht. Je kent misschien de grote rugtassen van Fjallraven wel. De Kanken om precies te zijn. Die is er nu ook in een miniversie maar dan als slingbag. Om gewoon om je schouder te hangen dus.

Ik was er meteen verliefd op. Maar wat bleek: na een dag dragen bleek mijn hele shirt aan het pillen gegaan door de wrijving van de tas. Jammer maar de tas ging dus toch retour. En daar baal ik nog steeds van.

Favoriete foto

Ik moet deze subtitel maar gaan veranderen in favoriete foto’s. Meervoud dus. Het is immers iedere keer weer ondoenlijk om te kiezen. Ik kies deze keer voor een foto die mijn mini-vakantie in Duitsland weerspiegelt en eentje die JW tijdens mijn afwezigheid van Kiki maakte.

Favoriete eten

Ik heb deze maand natuurlijk heel lekker gegeten in Duitsland. Om het over drinken maar niet te hebben.

Toch at ik laatst heel verrassend een superlekker broodje toen ik een paar uurtjes ging winkelen. Het was bij New dutch streetfood in Nijmegen. Mocht je eens in de buurt zijn, vraag dan om de Simit. Dan krijg je deze mega bagel met hummus, tapenade, mozzarella en pesto. Heerlijk!

Hoe was jouw maand?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.