Leestijd: 3 minuten

De vakantieperiode komt er weer aan. En tenzij je in de luxepositie verkeert dat je 6 weken ‘op vakantie’ bent, valt er vast nog wel wat tijd te spenderen in eigen land. Ik heb de afgelopen paar jaar een aardig lijstje met leuke pretparken en speeltuinen opgesteld. En die adresjes deel ik natuurlijk graag met je.

Amusementspark Tivoli in Berg en Dal

Superleuk attractiepark voor kinderen van 2 tot 10 ongeveer. Ik vind het een beetje een combi tussen een pretpark, kermis en speeltuin. Er zijn veel leuke attracties en ook de horeca is prima geregeld. Er is een heuse achtbaan maar ook een ballenbak voor als het per ongeluk eens slechter weer is. En als de mussen van het dak vallen zijn er ook leuke waterattracties.

De Bergen in Wanroij

Jeugdsentiment. Ik kwam hier namelijk zelf als kleuter al om te kamperen met mijn ouders. En nu herhaalt de geschiedenis zich want ook met mijn kleuter kom ik hier graag. Er zijn een binnenspeeltuin en een grote buitenspeeltuin. En daarnaast is de waterplas een van de grote trekpleisters. Dit park is leuk voor kinderen van alle leeftijden en ook volwassenen kunnen zich er uitstekend vermaken.

Speeltuin De Leemkuil in Nijmegen

Weer zo’n leuke ouderwetse speeltuin. Inclusief familieschommel en waterpret bij mooi weer. Er is een treintje, veel speelgelegenheid, horeca en een mooi fort om in te klimmen en klauteren.

BillyBird Park Hemelrijk in Volkel

Dit is toch wel een van onze favorieten. Zeker bij mooi weer kun je je hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vermaken. Ik noem maar even de bootjesglijbaan, klimberg, binnenspeeltuin, oervallei, familieachtbaan, ballenfabriek, helihaven, speeltuin, kinderkermis en het mega strandbad.

Wat wij van BillyBird ook heel tof vinden is dat je er ook kunt barbecuen. Door het park verspreid staan verschillende tafels met barbecues. Je kunt je eigen vlees meenemen of een BBQ-pakket reserveren. Echt tof!

De 7 dwergen in Cuijk

Dit pannenkoekenhuis ontdekten wij toen we in de buurt kampeerden. Buiten het feit dat ze er prima pannenkoeken hebben, ligt achter het restaurant ook een leuke speeltuin. Het speelkasteel is geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Er is een terras voor de ouders en bij slecht weer kunnen de kinderen binnen in het dwergenhuis spelen. Tot slot is er ook nog een midgetgolf. Aanrader dus!

Hou me ten goede: dit zijn er natuurlijk maar 5. En ik kan er zo nog veel meer noemen. Wat denk je bijvoorbeeld van Dippiedoe in Best of Schateiland Zeumeren. En laten we ook Julianatoren niet vergeten? En dan heb ik het natuurlijk niet eens gehad over de diverse dierentuinen en indoor speeltuinen.

Heb jij zelf nog tips die vooral voor kleuters echt de moeite waard zijn? Deel ze dan gerust. Ik denk dat je er de komende vakantieperiode vast veel ouders een plezier mee doet.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.