Vandaag is het Cheesecake Dag! Laten we wel wezen, dat is toch een van de leukere dagen van het jaar niet?

Persoonlijk hou ik wel van cheesecake. Romig, fris en veel variatiemogelijkheden. Laatst maakte ik er nog eens een voor Kiki. Een unicorn cheesecake. Eerlijk gezegd gewoon met een pak kant-en-klare mix maar door de vulling in 5 porties te verdelen en deze allemaal een andere kleur te geven, pakte het resultaat erg leuk uit.

Een van mijn favoriete cheesecake recepten vond ik eens op de site van Allerhande.

Cheesecake met bosbessenjam, kersenvlaaivulling en banaan

Het water loopt me nu al weer in de mond. En als je denkt: is dat niet een overkill aan fruitsmaken? Nee dus. Hier volgt het recept.

Ingredienten

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram bosbessenjam
  • 200 gram theebiscuits
  • 200 gram roomkaas naturel
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml verse slagroom
  • zakje vanillesuiker
  • zakje Klop-fix
  • een paar bananen
  • een blik Hak taart- en vlaaifruit kersen

En verder heb je een springvorm van 24 cm nodig en een keukenmachine.

Bereidingswijze

Verhit de boter en de jam in een pan en kruimel de koekjes heel fijn. Dat gaat het beste in de keukenmachine maar het kan ook in een plastic zak met een deegroller. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter.

Doe het boter-jam-koekjes-mengsel in de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat het zeker 20 min afkoelen in de koelkast.

Klop de roomkaas met de basterdsuiker los. In een andere kom klop je de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger. Meng nu voorzichtig alles door elkaar.

Verdeel de vulling over de afgekoelde taartbodem.

Snij de bananen in plakjes en verdeel deze over de vulling. Top het geheel af met een laag vlaaivulling kersen.

Als je de taart een dag van tevoren wilt maken maak je alles tot en met de vulling. De banaan en de vlaaivulling doe je er dan op de dag zelf nog op.

Variatietips:

  • Gebruik eens Bastognekoeken ipv theebiscuits
  • Schaaf er nog wat lekkere witte chocolade over.

Happy Cheesecake Dag!

Volg mij ook op social media!

Schrijf een reactie