Leestijd: 4 minuten

Hebben jullie me gemist? Ai, lekker hoor om met zo’n gewetensvraag te beginnen.

Ergens in het voorjaar nam ik me voor om zo ver vooruit te werken dat ik toch zeker tijdens de 6 weken zomervakantie 2 a 3 artikelen per week zou kunnen publiceren. En toen kwam daar een grote opdracht voor mijn ‘andere’ bedrijf tussendoor en de rest laat zich raden …

Ik vind het ook altijd heel knap van bloggers die gewoon door kunnen werken terwijl ze hun kinderen thuis om zich heen hebben. Ik kan dat dus niet. Maar hoe dan ook, ik ben er weer en laat ik je nou eerst eens even bijpraten over die lange, lange vakantie.

Zes weken is wel lang he?

Ik moet zeggen dat ik er van tevoren wel een beetje tegenop zag. Zes weken een kleuter zien te vermaken is best lang. En hoe zou ik er op reageren dat ik al die tijd niet kan werken en weinig me-time heb?

Gelukkig is het me erg meegevallen. Misschien scheelt dat ook omdat de planning toevallig goed uitpakte.

De eerste week van de vakantie waren Kiki en ik samen thuis. Lekker even acclimatiseren van het eerste schooljaar, uitslapen en wat laatste voorbereidingen doen voor de vakantie.

De tweede week gingen we op vakantie (waarover verderop meer). Die twee weken exclusieve aandacht voor elkaar was toch ook wel erg welkom. Lekker de boel de boel laten en niet op de klok hoeven kijken. Heerlijk.

Bij terugkomst waren er dus al 3 weken om. En ik had me nog geen moment verveeld of geïrriteerd. In de laatste 3 vakantieweken had Kiki iedere week een logeerpartijtje. Haar afwezigheid op die dagen greep ik aan om eens lekker de figuurlijke bezem door het huis te kunnen halen. En JW en ik maakten er natuurlijk dankbaar gebruik van om een paar keer goed uit eten te gaan.

Verder hadden we die weken nog wat uitstapjes gepland. We zijn twee keer naar een hondenfokker geweest (daarover volgt later zeker meer!), we gingen zwemmen, naar de speeltuin, de bioscoop, picknicken etc. Ook was Kiki natuurlijk nog jarig in de vakantie. En al in de laatste vakantieweek begonnen de zwemlessen van Kiki.

Eigenlijk heb ik alleen in de laatste vakantieweek het idee gehad dat het wel mooi geweest was. Ik had weer behoefte aan een vast ritme en meer structuur. Ik vergat zelfs een afspraak en dat is toch iets wat mij nog nooit gebeurd is.

Kiki begon zich ook wat meer te vervelen dus het was voor iedereen maar goed dat het einde in zicht was.

Maar samenvattend kan ik wel zeggen dat we een supervakantie gehad hebben. We zijn alledrie aan ons trekken gekomen qua ontspanning en leuke dingen om te doen en we hebben ook heel veel leuke dingen ondernomen.

En hoe was de kampeervakantie dan?

Ook daar zag ik een beetje tegenop. Maar dat kwam natuurlijk vooral door de negatieve ervaring van vorig jaar. Gelukkig was dat helemaal niet nodig. Ik heb het alleen even lastig gehad toen er op onze camping precies dezelfde vouwwagen binnen kwam rijden die wij eerst ook hadden. Dat was even raar. Maar misschien is het handig als ik een apart artikel wijd aan de eigenlijke vakantie. Dan kan ik je meteen wat tips geven voor een kampeervakantie in Luxemburg. Een tipje van de sluier? We hadden een superleuke camping, prachtig weer, een schitterende omgeving en het cliché is ZO waar: als je kind het naar de zin heeft, dan heb jij dat als ouder ook.

Wordt vervolgd dus …

Dan zit ik om content de eerste weken niet verlegen. Want ik moet je immers ook nog vertellen over die hond. En ik heb heel veel gelezen dus een boekreview kan niet ontbreken. En er is weer een maand voorbij dus ook een favorieten-van-de-maand-artikel staat weer op de planning. En zo kan ik nog wel even doorgaan 😉

Hoe was jouw vakantie?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.