Leestijd: 2 minuten

Het is het einde van het vorig schooljaar en ik ben met Kiki bij de turnles. Daar krijgt ze een brief mee naar huis. Ze zien blijkbaar talent in haar en ze wordt uitgenodigd om mee te gaan trainen met de talentengroep vanaf het komend schooljaar. Doen of niet doen?

Mijn eerste reactie was: ‘Goh, wat leuk!’ Ze vindt turnen namelijk heel leuk en als ze er dan ook nog goed in blijkt te zijn, is dat gewoon een mooie bijkomstigheid. Ik weet nog dat mij vroeger vriendelijk verzocht werd door de turnjuf om maar een andere hobby te zoeken ­čśë

Wel dacht ik ook even: ‘He, hoe beoordelen ze dat nu al bij een kind dat (toen) nog 5 moet worden? Ik denk dat ze in dit stadium naar lichaamsbouw, plezier en inzet tijdens de les kijken maar helemaal zeker weten doe ik dat niet.

Maar goed, ik dwaal af. Wij besloten al snel om het niet te doen.

Dat zou namelijk betekenen dat Kiki vanaf september twee keer in de week zou moeten trainen. En ze heeft gedurende een jaar ook al twee keer in de week zwemles. Dat betekent dat er dus maar 1 doordeweekse middag overblijft om met vriendjes af te spreken, gewoon buiten te spelen of voor mijn part lekker een keer op de bank te hangen.

Ik vind dat voor een 5-jarige niet ok├ę. En misschien denk ik dan wat simpel maar als het kind echt talent heeft dan is dat er ook nog wel als ze volgend jaar zomer haar zwemdiploma heeft. Tenslotte is ze dan nog niet eens 6. Eerst maar eens zien of ze er plezier in blijft houden.

Gisteren was ik voor het eerst sinds de vakantie weer met Kiki naar turnen. De kinderen uit de talentengroep trainen tegelijk met de ‘gewoon’ recreatieve turnstertjes. De laatste paar minuten van de les mogen de ouders even komen kijken. Ik zag dat Kiki met haar groepsgenootjes heerlijk aan het ravotten was in zo’n valkuil terwijl de meisjes uit het talentengroepje door bleven oefenen aan de rekstok.

En als ik het nog niet zeker wist (wat natuurlijk wel zo was) wist ik dat het zo goed was. Ik zie mijn vijfjarige namelijk h├ę├ęl graag spelen. Want ze moeten tegenwoordig al zo veel zo jong tegenwoordig.

Hoe sta jij daar tegenover? Op hoeveel clubjes mag jouw kind?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.