Leestijd: 2 minuten

Vandaag is het Steve Jobs Day: een dag die in het leven is geroepen door de gouverneur van Californië ter nagedachtenis aan een van de oprichters van Apple. Deze maand is het alweer 8 jaar geleden dat de beste man overleed.

Ik heb indertijd zijn biografie gelezen en ik geloof niet dat het een hele makkelijke man was om mee te werken. Maar ach, ik hou nu eenmaal erg van Apple en Apple-producten en dus ook een beetje van Steve Jobs.

Misschien passen Apple en ik wel zo goed bij elkaar vanwege het motto ‘Think Different’. Ik hou nu eenmaal niet van gebaande paden en laat me zeker niet graag vertellen wat ik zou moeten doen of ergens van moet vinden.

Toch zijn er periodes in mijn leven geweest dat ik dat idee van Think Different even kwijt was. Of dat ik er even extra aan herinnerd moest worden.

Daarom heb ik eens een poster laten maken met deze tekst:

Nou zou het een wel een beetje pretentieus zijn om te zeggen dat ik me hiermee identificeer. Want laten we wel wezen: ik heb niet echt het idee dat ik de ‘human race forward push’ of dat ik de wereld verander. Maar het inspireert me wel. Ik voel me ook regelmatig een ‘round peg in a square hole’. Sterker nog: ik zou het niet anders willen waarschijnlijk.

Of wat dacht je van dit – zeer rake -advies afkomstig uit de beroemde Stanford-speech van Steve Jobs:

Nou vooruit, nog eentje dan:

Hoe vaak ik dit al niet meegemaakt heb. Zeker met mijn carriereswitches in het verleden heb ik me zo vaak afgevraagd ‘Waar leidt dit toe?’ of ‘Wat is de rode draad?’ En zie, in retrospectief zoals ze dan vaak zo mooi zeggen, blijken de ‘dots’ toch echt wel te ‘connecten.’

Heb of had jij iets met Steve Jobs of met een van zijn motto’s?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.