Leestijd: < 1 minuut

Ergens toen Kiki groter werd en van een peuter veranderde in een kleuter bekroop mij een keer het gevoel ‘Ja daag, ik ben je bediende niet’. Iedere ouder zal dat gevoel op enig moment herkennen.

Ik besloot dus om Kiki meer te betrekken bij het huishouden en vaker zelf klusjes te laten doen. Maar wat kun je je kind laten doen? Op die vraag vond ik een handig antwoord op Pinterest. Onderstaand schema dat afkomstig is van de site huisvlijt.com biedt goede handvatten gerangschikt per leeftijd.

Hier helpt Kiki inmiddels regelmatig mee met het dekken en afruimen van de tafel. Ze ruimt (meestal) haar speelgoed op en ook maakt ze iedere ochtend haar eigen bed op. Ze helpt soms met de was opvouwen en met het klaarmaken van het eten.

Zo heb ik een paar extra handjes en leert zij mooi verantwoordelijkheid. Win-win dus.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.