Leestijd: 6 minuten

Het is alweer even geleden dat je van mij een weekoverzicht of een plog gezien hebt. Vandaag laat ik je zien hoe een doodgewone woensdag bij ons in huis eruitziet.

Sinds kort bakken wij zelf iedere dag brood. Omdat ik echt een kluns ben in snijden met een gewoon broodmes, kochten we er ook maar een snijmachine bij. Ideaal. In no-time een heel brood gesneden en verser en lekkerder kan bijna niet. Het licht is hier trouwens niet zo goed.
Dit is wel genoeg voor vandaag.
Sinds wij de hond hebben, hebben we een iets andere ochtendroutine. Terwijl JW Linux uitlaat, dek ik de ontbijttafel. Als ‘de mannen’ terug zijn, schuiven we allemaal aan.
En zo zie ik, of ik de koffie al aan kan zetten. Waar locatie delen in Google Maps al niet handig voor is 😉
Omdat het woensdag is, hoeft Kiki geen lunch mee maar wel een appeltje en een beker water. Ze heeft vandaag CITO-toets dus die energie kan ze wel gebruiken.
Ik breng Kiki naar school en deze keer vergeet ik niet dat ik op de fiets was gekomen zoals vorige week. Toen wandelde ik vrolijk naar huis en ontdekte bij thuiskomst de fietssleutel in mijn jaszak. Oeps.
Door naar de Jumbo voor wat kleine boodschappen. Ik bof want het is er nog heerlijk rustig.
Wij laten een keer in de week de grote boodschappen thuisbezorgen maar tussendoor moet ik nog wel 1 of 2 keer wat vers spul halen. Vanavond eten we aardappelkroketjes met snijbonen en een restje rendang uit de vriezer. Morgen maak ik een ovenschotel met rode kool, aardappelschijfjes en gehakt.
Als de boodschappen opgeruimd zijn plaats ik een bestelling bij Bunzlau Castle. Mijn nieuwe liefde waar ik binnenkort wel eens uitgebreider over zal schrijven. Voor wie het niet kent: het is servies van Pools aardewerk en ik spaar het sinds een paar maanden. In de Facebook-groep van BC-liefhebbers hoorde ik dat je bij producten als Optimel e.d. kunt sparen voor een kortingsvoucher. Een van de leden was zo lief mij een kortingscode te geven die ze zelf toch niet gebruikt. Bij besteding van € 75 krijg je toch mooi € 25 korting. En anders had ik binnenkort toch weer een aanvulling besteld.
En toen ging er onverwachts iets fout in de opmaak van dit artikel. Op dit soort momenten ben ik blij dat ik ooit de moeite heb genomen om de basis van HTML te leren en dat ik niet meteen de hulp van een echte programmeur (ik noem geen namen) in hoef te roepen.
Ik heb de batterij van mijn camera opgeladen. Ik vind mezelf echt een suffe doos. Nou heb ik zo’n mooie camera waar best veel mee kan maar als ik ‘m al gebruik doe ik dat toch meestal op de automaat. Terwijl ik best weet hoe ik met sluitertijd en diafragma en zo kan spelen, doe ik het te weinig. En zo leer ik mijn camera ook niet goed genoeg kennen waardoor ik hem weer te weinig gebruik etc. Anyway, talent voor fotografie is blijkbaar niet genetisch bepaald maar binnenkort ga ik een korte cursus doen.
Next: Linux uitlaten. We lopen een klein uurtje over de dijk langs de uiterwaard. We komen nog een andere jonge hond tegen waar Linux mee speelt en de rest van de tijd luister ik naar een podcast. Deze keer luisterde ik naar Snuggere Zaken van Rick Pastoor en Reinier Ladan. Zal ik binnenkort eens over mijn favo podcasts schrijven?
Bij thuiskomst beloon ik eerst Linux met een snack ….
En vervolgens mezelf 😉
Ik doe vast een deel van de online boodschappenbestelling …
En vouw nog even wat was op.
En dan is het alweer tijd om Kiki van school te halen
Ik maak lunch voor mezelf …
En voor Kiki. Op woensdag maak ik haar altijd blij met een tosti.
Even een dansje met Linux na het eten.
En vervolgens spelen we even restaurantje.
Tijd om te knutselen.
Kiki heeft de lente al in haar bol.
Dan wordt Kiki opgehaald voor turnles door een vriendinnetje en haar moeder. Dat geeft mij de kans om even te dweilen. Dit apparaat heb ik sinds een paar weken in gebruik. Wat er zo fijn aan is, is dat het zuigt en dweilt tegelijk. Ideaal! Het enige wat ik een beetje jammer vind is dat ik steeds met het snoer loop te sjouwen. Ze hebben ook wel een snoerloos exemplaar maar die was nog eens 100 euro duurder geloof ik.
Dan bekijk ik deze schoenen die ik besteld had eens goed. Het zijn niet echt ‘Kristel-schoenen’ maar ik vind ze wel heel leuk en ze zitten echt lekker. Doen of niet? Ik slaap er nog een nachtje over.
Hier schrok ik de eerste keer enorm van. Dit is het reservoir waar het vuile water in opgevangen wordt. En dan te bedenken dat ik gisteren (!) nog gedweild heb, we de poten van de hond bij de voordeur al zo goed mogelijk schoonmaken en wij binnenshuis geen schoenen dragen.
Aan het einde van de middag kook ik eten. Aardappelkroketjes met snijbonen en rendang. Kiki eet alleen van de aardappelkroketjes en dat is nog veel voor haar doen. Meestal raakt ze haar bord niet eens aan.
Ik was af wat niet meer in de vaatwasser past ….

… en lees een boek met Kiki. Sinds kort leest ze zelf en dat gaat haar best goed af. Heeft ze van haar moeder 😉 Ik kon lezen toen ik naar de eerste klas (de huidige groep 3) ging. Toen was dat vrij vroeg maar kinderen van nu zijn wel wat sneller volgens mij dan ‘vroeger’.
En als Kiki in bed ligt, lees ik zelf ook mijn boek uit. Dit is het tweede deel in een serie van deze schrijfster. Het speelt zich af op Goeree-Overflakkee (of all places) en het is een thrillerserie. Het leest lekker weg en is best spannend. Leuk om zo af en toe een nieuwe schrijver te ontdekken.
En zo komt er een einde aan een gewone woensdag in Huize E. Op woensdag werk ik meestal niet maar zoals je ziet is de dag evengoed best gevuld met allerlei activiteiten.
Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.