Leestijd: 2 minuten

Wie mij al wat langer volgt weet dat bloggen een min of meer uit de hand gelopen hobby is. Ik heb namelijk ook nog een ander bedrijf (want inmiddels mag ik Krispiratie ook wel een bedrijf noemen).

Via mijn bedrijf Kristaalhelder geef ik trainingen op het gebied van klantgericht schrijven. Want ik vind dat de meeste ondernemers daar een potje van maken nog veel meer winst kunnen behalen met hun mails, offertes, webteksten etc.

En dus sta ik af en toe voor een groepje medewerkers van bedrijven een workshop te geven.

Vaak is dat voor die mensen een ‘moetje’. Maar gaandeweg zo’n dag zie je het enthousiasme groeien. Want ze leren dus heel praktisch hoe je communicatie in kunt zetten om meer van klanten gedaan te krijgen.

Zo heb ik al vaak mensen van een financiele administratie getraind. Die zagen ineens dat er sneller betaald werd door klanten door wat simpele aanpassingen in hun betalingsherinneringen.

Of klantenservicemedewerkers die met wat simpele schrijftips van mij ineens veel meer respons kregen van klanten.

Of die zzp’er die altijd ‘keurige’ voorstellen en offertes naar klanten stuurde, maar er bijna nooit akkoord op kreeg. Die leerde van mij hoe hij zijn business wel kon binnenhalen.

Maar terug naar de moraal van het verhaal:

Hoewel ik die trainingen een van de leukste dingen van mijn werk vind, kleeft er ook een groot nadeel aan.

Ik kan namelijk maar -pakweg- 8 mensen tegelijk op weg helpen.

En aangezien het onderhand mijn missie is geworden om heel ondernemend Nederland beter te leren schrijven naar hun klanten, kan ik zo pas op mijn 138e met pensioen.

Nee zonder gekheid. Ik vind het gewoon jammer dat ik mijn kennis niet met meer mensen tegelijk kan delen.

Maar dat kan natuurlijk wel!

Koekoek Kristel! Ben jij nou van de internetgeneratie of niet?

En dus ben ik een online programma aan het ontwikkelen. Zodat ik niet 8 maar 80 mensen tegelijk kan helpen. Of 800 misschien wel.

Dé naam heb ik nog niet bedacht maar de voorlopige werktitel is Zakelijk Mailen anno 2020. Met als ondertitel Mail je klanten met meer resultaat.

Maar omdat ik mijn schaarse werkuurtjes maar 1 keer kan besteden betekent dat wel dat ik Krispiratie (en jou dus ook) even moet verwaarlozen.

Mea culpa!

Maar wacht: misschien ben jij zelf wel ondernemer. Of werk je in een bedrijf waar je veel klantcontact per mail hebt. Verhuis dan gewoon even met mij mee naar Kristaalhelder. Op deze pagina vertel ik je namelijk nog meer over het aankomend online programma.

Tot snel dus. Hetzij op Krispiratie, hetzij op Kristaalhelder.

Volg mij ook op social media!

3 reacties

  1. Goed bezig doen wat leuk lijkt gebruik je talenten
    Heel veel succes hier mee