Leestijd: 4 minuten

Ons trappenhuis is al langer een doorn in mijn oog. Maar ik hik er tegelijk ook erg tegenaan om er een rigoureus project van te maken. Toch heb ik het nu wel leuker gekregen. Ik laat je zien hoe ik dat gedaan heb.

Oranje trappen?

Toen wij 14 jaar geleden in dit huis kwamen wonen, vielen we juist onder andere voor de trappen. Die waren (en zijn) namelijk knaloranje. Misschien niet een erg voor de hand liggende keuze maar wel origineel en daarom vielen wij er juist voor. Ik word er ook nog altijd instant vrolijk van als ik er naar kijk.

Maar een trap heeft natuurlijk wel wat te verduren. Zeker als je woonverdieping zoals bij ons op de eerste verdieping is. En dus is de mooie oranje trap in de loop der jaren best versleten. We hebben er weleens over gedacht om hem opnieuw te schilderen. Maar als ik dan dacht aan al het schuurwerk, zonk de moed me al in de schoenen.

Traprenovatie dan?

Ook hebben we weleens zo’n traprenovatie in 1 dag overwogen. Je weet wel: zo’n superstrakke trap in houtlook met ingebouwde led-verlichting. Totdat ik hoorde dat je voor 2 trappen al snel 10 mille kwijt bent.

En dus is de trap nog steeds oranje en zocht ik naar een andere manier om het trapgat wat op te leuken.

Toevallig – voor zover dat al bestaat – kwam ik in contact met de mensen achter fotocadeau.nl. Zij hebben een leuk nieuw product: een foto op hexagon.

Een foto op hexagon?

Een hexagon is een zeshoek. En als je een aantal van die hexagons met een foto erop geprint naast elkaar hangt, krijg je een heel speelse wanddecoratie.

Ik ging er dus eens goed voor zitten en zocht 9 leuke foto’s van ons gezin uit. Het ontwerpproces online ging heel simpel. Je hoeft alleen maar aan te geven wat het formaat van de hexagons moet zijn en hoeveel je er wilt en vervolgens kun je je foto’s uploaden. Met het bestellen ben ik nog geen kwartiertje bezig geweest.

Iets meer over de hexagons

De hexagons zijn er in verschillende formaten variërend van 17 x 15 cm tot 37 x 32 cm. Je kunt kiezen voor 1 enkele hexagon (leuk als je een bestaande collage later uit wilt breiden) of kies gewoon voor 20 stuks of zelfs meer. Dat kan natuurlijk ook.

De hexagons zijn gemaakt van forex. Dat is een kunststof dat niet alleen sterk is maar ook lichtgewicht. Bovendien kun je er foto’s heel scherp op afdrukken.

Na een paar dagen had ik mijn bestelling al in huis. Je krijgt je hexagons geleverd in een doos met daarbij een duidelijke gebruiksaanwijzing, plakstrips en een soort afstandshoekjes zodat je de hexagons op gelijke afstanden van elkaar kunt plakken.

Plakken maar!

Het aanbrengen op de muur ging heel makkelijk. Je plakt de plakstrips er volgens de instructie op, drukt 5 seconden aan en klaar ben je. Door plakstrips te gebruiken, beschadig je de muur niet, hoef je geen gaten te boren en kun je ze als je dat wilt eenvoudig weer verwijderen.

Het enige wat misschien handig was geweest, is als er een paar plakstrips extra in de doos hadden gezeten. Als je je dan per ongeluk vergist of verkeerd plakt, kun je toch nog verder.

Het voordeel van deze wanddecoratie vind ik persoonlijk dat je het steeds uit kunt breiden. Nu heb ik 9 hexagons in een bepaald patroon geplakt, maar ik kan in de toekomst nog behoorlijk wat hexagons bijplakken.

foto op hexagon
foto op hexagon

Het resultaat

Ik vind het resultaat superleuk geworden! De foto’s zijn mooi scherp, het monteren was supersimpel en het ziet er strak uit. Met een simpele ingreep loop ik weer een stuk fijner de trap op en af. Aan de trap zelf verandert het natuurlijk niets maar het leidt de aandacht wel mooi af van delen van je trapgat die iets minder mooi zijn. En nu hangt er gewoon een leuke collage maar ik heb nog ruimte genoeg in de hoogte om verder uit te breiden.

Ik ben dus enthousiast en krijg de kriebels om nog meer ondergeschoven ruimtes in huis aan te pakken. Wat zou deze tuinposter bijvoorbeeld leuk staan op ons saaie dakterras. Laat de lente maar komen!

foto op hexagon

Dit artikel betreft een samenwerking. Hoe ik met samenwerkingen om ga, lees je in mijn disclaimer.

Volg mij ook op social media!

1 reactie