Leestijd: 3 minuten

In de eerste weken van de Corona-crisis, toen ik Kiki net thuis van school had, heb ik me al eerste gestort op een dagplanning. Ja, ik hou van structuur en regelmaat en ik denk dat zeker in deze rare tijden kinderen daar ook behoefte aan hebben.

En dus ging ik aan de slag met grote flipover vellen en pictogrammen die ik via Google afbeeldingen vond en printte. Prima dagplanning! (al heb ik hem later nog wel wat bijgesteld).

Toevallig kreeg ik op dat moment een mailtje van het bedrijf Gezinnig. Kende ik ze al (ja!) en leek het mij misschien leuk om ook andere ouders te inspireren met planners en andere handige tools? Tuurlijk. Krispiratie zou Krispiratie niet zijn als ik in die samenwerking geen praktisch nut zag.

Voor wie gezinnig niet kent: hun slogan op de website is ‘versoepel je gezinsleven’. Mag ik even vingers zien welke ouder daar geen behoefte aan heeft … Dat dacht ik al: die vingers blijven natuurlijk omlaag. Iedere ouder heeft immers af en toe behoefte aan wat ‘survivalskills binnen de gezinshectiek’.

Een beetje ondernemer speelt in op actuele gebeurtenissen. Zo ook Gezinnig. Zo hebben ze een aantal gratis printables speciaal voor deze Coronatijd. Denk aan dagplanningen, maar ook aan ’thuisklets-printables’ of ‘dagboekklets-printables’ om te kunnen beschrijven hoe je kind deze bijzondere periode ervaart. Leuk voor later!

In hun ‘reguliere’ assortiment zitten ook leuke broodtrommelbriefjes. Handig als je kind straks weer naar school kan en de overgang best wel weer een beetje gek zal zijn. Of een groenterapport waarmee je kind verschillende groentes een cijfer kan geven en jij het eten van groente kunt stimuleren.

Naast leuke printables hebben ze ook fysieke producten. Zo hebben wij nu bijvoorbeeld een checkpad in gebruik. Dat is een handig hulpmiddel waarmee je de ochtend- en avondroutines van je kind kunt versoepelen. Het bevordert de zelfstandigheid en zorgt ervoor dat jij niet als ouder steeds je kind hoeft te herinneren aan de taakjes die het moet doen.

checkpad

En zo loopt er hier dus een blije kleuter door het huis die systematisch al haar taakjes afvinkt. Tandenpoetsen? Check. Bed opmaken? Check.

Lees hier zelf maar eens hoe het precies werkt.

De moraal van dit verhaal: je kind begeleiden op weg naar zelfstandigheid is ‘normaal’ al belangrijk. Alleen in deze tijd waarin je als ouder waarschijnlijk wel heel veel ballen hoog moet houden, is het nog belangrijker dan ooit. En een beetje hulp daarbij is best welkom toch?

Volg mij ook op social media!

2 reacties

  1. Geweldig Kristel
    Ik hoop dat veel ouders dit lezen.
    ga zo door.