Leestijd: 3 minuten

Ik heb zo veel make-up dat ik zelf wel een Douglas-filiaal zou kunnen beginnen. Toch heb ik wel een aantal favorieten waar ik regelmatig op terugval. Vandaag laat ik je zien welke make-up in mijn every-day-toilettas zit.

Totaaloverzicht

Dit is mijn dagelijkse stash dus. Valt op zich best mee toch? Op het moment gebruik ik een toilettasje van de Hema maar dat wisselt bij mij nogal. Ik heb ook zo’n mooie acryl organizer met een aantal lades waar ik mijn complete stash in bewaar. Een laatje voor de bronzers, een laatje voor de oogschaduws etc.

Foundation – poeder

Als ik iets veel uitprobeer dan is het wel foundation. Ik heb dan ook best een paar favorieten afhankelijk van mijn stemming, het moment van de dag en de gewenste dekkingsgraad.

De Estee Lauder Double Wear Light is – zoals de naam al doet vermoeden – de lichtere versie van de gewone Double Wear die ik voor doordeweeks overdag toch wel iets te dekkend vind. De light-versie is helemaal prima. Dekt prima en houdt lang. Een SPF van 10 is nauwelijks de moeite maar beter iets dan niets.

Eigenlijk hoef je deze foundation niet eens af te poederen maar mocht er toch wat glim doorheen piepen dan gebruik ik de Mac Mineralize Skinfinish in Light Plus.

Concealer – highlighter – bronzer

Sinds ik goede huidverzorging gebruik, hoef ik veel minder oneffenheden weg te werken. Wel heb ik laatst wat plekjes in mijn gezicht weg laten halen. De littekentjes daarvan of een enkel rood vlekje werk ik weg met de Estee Lauder Double Wear Stay-in-place Flawless Wear Concealer. Wat een mond vol!

Met de Touche Eclat van Yves Saint Laurent probeer ik er wat meer uitgeslapen uit te zien. Ik heb me er laatst nog eens uitgebreid over laten voorlichten. Ik wist namelijk nooit of het nou een concealer of een highlighter was. Volgens de YSL-dame is de truc van de Touche Eclat dat het juist zowel kan camoufleren als kan highlighten. Hoe dan ook, als ik er maar wakker uitzie zonder al te veel donkere kringen onder mijn ogen ­čśë

Mijn bronzer/blush is van Guerlain. Een echte favoriet kan ik wel zeggen. Meestal zijn bronzers voor mij te oranje of zit er te veel glim in maar deze is perfect. Het is de Terracotta Joli Teint speciaal voor blondines. Volgens de beschrijving is het een ‘healthy glow powder duo’ en dat klopt ook wel. Het grootste gedeelte geeft een gezond licht kleurtje en het halve maantje van roze kun je gebruiken om wat extra kleur op de appeltjes van je wangen aan te brengen. Als een blush dus.

Oogmake-up

Laatst heb ik JW het Tartelette in Bloom palette uit de VS mee laten nemen. Mooi! Allemaal mooie kleuren die perfect bij mijn kleurtype passen. Met de neutrale en roze kleuren kun je prima overdag uit de voeten terwijl je met de goud-, bruin- en donkerroodtinten een prima avondlook kunt maken.

Wil ik ’s ochtends echt snel klaar zijn dan gebruik ik alleen de Bobbi Brown Long-Wear Cream Shadow Stick in Dusty Mauve. Letterlijk in 5 seconden klaar!

Voor mijn wimpers heb ik pas The Falsies Push Up Angel van Maybelline ontdekt. Vaak had ik dure merken zoals bijvoorbeeld Phenomen’Eyes van Givenchy maar deze van Maybelline is veel goedkoper en doet je wimpers echt veel langer lijken.

Een beetje krullen zorgt trouwens ook voor een wakkere blik. Ik gebruik daarvoor de wimperkruller van Shu Uemura. Dat schijnt de beste te zijn.

Wenkbrauwen

Mijn wenkbrauwen zijn ‘au naturel’ niet echt zichtbaar. Maar ik hou niet van die superscherpe, harde wenkbrauwen. De Anastasia Dipbrow Pomade is dan ideaal. Borstelen, beetje Dipbrow met een kwastje erop en met simpele wenkbrauwgel van de Hema nog even in model brengen.

Lipsticks

ik zou iedere dag voor een andere lipstick kunnen kiezen en pas na 2 maanden of zo weer terug bij af zijn. Oeps.

Toch kies ik vaak wel voor een naturel kleur. Dit zijn mijn favorieten van het moment:

  • De Matt Shaker van Lancome in kleur Beige Vintage
  • MAC in kleur Patisserie
  • Estee Lauder Pure Color Envy in kleur 130 Intense Nude. Dit is overigens een van de weinige lipsticks die ik opnieuw aangeschaft heb. Dat zegt wel wat!

Als je nou denkt dat ik ’s ochtends een half uur voor de spiegel sta dan heb je het mis. Nou ja, meestal dan. Ik ben in 10 minuutjes wel klaar met mijn ‘gezicht er op tekenen’.

Binnenkort zal ik een aantal producten eens wat uitgebreider reviewen. Laat me weten van welk product jij meer zou willen zien.

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.