Leestijd: 3 minuten

Een jaar of wat geleden wees iemand mij op het bestaan van Uncover Skincare. Ik ben me in de producten gaan verdiepen en heb ze uiteraard lange tijd getest. Hieronder lees je wat ik van Uncover Skincare vind.

Uncover Skincare – achtergrond

Het ‘gezicht’ achter Uncover Skincare is Dr. Jetske Ultee. Zij is onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie. Dat betekent dat zij veel verstand heeft van ingrediënten die in huidverzorgingsproducten en cosmetica zitten. Zij is continu op zoek naar ingredienten die echt wat doen voor de huid.

Die zoektocht leverde een schat aan verfrissende, ontnuchterende inzichten op over de zin en onzin van cosmetica, die dr. Jetske Ultee de afgelopen jaren wekelijks deelde met een steeds groter groeiend publiek op haar eigen blog. Kennis die ze uiteindelijk op veler verzoek ook gebruikte om zelf producten te ontwikkelen. Dr. Jetske Ultee: “Ik ben trots op het resultaat: huidverzorging van hoge kwaliteit, die bovendien prettig is in gebruik. Alle producten bevatten alleen milde en werkzame ingrediënten in hoge concentraties die écht wat doen voor de huid, en klachten kunnen verbeteren en voorkomen. Voor de juiste finishing touch is er inmiddels ook een prachtige make-uplijn ontwikkeld. Ook deze producten bevatten alleen zachte, waardevolle ingrediënten.”

Uncover Skincare – eerst een huidanalyse

Voordat ik de producten voor het eerst aanschafte heb ik via een online vragenlijst een huidanalyse gedaan. Daaruit volgde de conclusie dat ik het beste producten voor de normale tot vette huid kan gebruiken. Het begrip ‘gevoelige’ huid zul je bij Uncover Skincare niet snel tegenkomen omdat de producten door hun samenstelling al uitermate geschikt zijn voor gevoelige huidjes. Irriterende bestanddelen zoals parfum zul je dus ook niet vinden in de producten.

Uncover Skincare – 5-stappensysteem

Waar Clinique bekendstaat om haar 3-stappensysteem, bestaat de huidverzorgingsroutine van Uncover Skincare uit 5 stappen. En nee, dat betekent echt niet dat je zowel ’s ochtends als ’s avonds een eeuwigheid in de badkamer hoeft door te brengen.

De stappen in het kort:

  1. Cleanser – reinigen
  2. Toner – kalmeren
  3. Exfoliant – dode huidcellen verwijderen
  4. Moisturizer – voeden
  5. Suncare – beschermen

In aanvulling op deze basisroutine kun je ook nog kiezen voor een paar ‘extra care’-producten zoals een vitamine a-serum en een repair creme. Deze producten heb ik nog niet getest maar daar ben ik wel erg nieuwsgierig naar.

Uncover Skincare – mijn ervaring

Ik gebruik nu sinds een jaar consequent de producten van het 5-stappensysteem en mijn huid is er behoorlijk op vooruitgegaan. Ik heb minder onzuiverheden en mijn huid is veel rustiger. Mijn huid ziet er gezond uit en heeft een natuurlijke glans.

Ik gebruik alle producten 2 keer per dag behalve de exfoliant (alleen ’s avonds en niet eens iedere dag) en de suncare (die heb je ’s avonds immers niet nodig).

De producten zijn fijn in gebruik, netjes luchtdicht verpakt, er zitten geen nare luchtjes aan en ze zijn ook redelijk zuinig in gebruik. Wat wel een beetje jammer is, is dat je soms niet kunt zien hoe veel er nog in je verpakking zit. Gelukkig leveren ze snel dus is het ook geen ramp als je product ineens op blijkt te zijn.

Het feit dat ik steeds opnieuw tot aanschaf over ga, zegt vrij veel. Zeker als je mij een beetje kent. Ik moet wel zeggen dat ik de moisturizer ook wel eens afgewisseld heb met een moisturizer van Decubal. Uit het Huidboek van Jetske Ultee en van haar blog had ik geleerd dat dit ook een prima product is. Toch vind ik het per saldo fijner om alles uit een en dezelfde lijn te gebruiken. Voor je gevoel – en misschien is dat ook wel zo – is alles dan toch beter op elkaar afgestemd.

Uncover Skincare – ook make-up verkrijgbaar

Er is ook make-up verkrijgbaar van Uncover Skincare. Daarvan heb ik de foundation, concealer en bronzer.

De foundation vond ik in eerste instantie helemaal niet zo fijn. Ik denk dat ze gewoon de pech heeft dat de Estee Lauder Double Wear Light-foundation een van mijn favoriete foundations ever is.

Toen een aantal maanden geleden mijn favo foundation op was, pakte ik de Uncover Foundation er nog eens bij. En wat bleek? Hij beviel ineens wel. Vraag me niet waar het aan ligt. Misschien is mijn huid intussen wat veranderd waardoor de ‘match’ nu beter is. Sterker nog: na een aantal weken gebruiken, merkte ik dat ik eigenlijk steeds minder foundation nodig had. Binnenkort bestel ik dus toch nog maar een flesje bij. Hier lees je overigens mijn review van de Uncover Foundation.

Uncover – zonverzorging

Tot slot is er ook zonverzorging verkrijgbaar. Naast de reguliere Uncover Suncare SPF15 die je bij je dagelijkse routine gebruikt, is er ook Suncare in SPF30. Ik heb een literfles zodat het hele gezin goed beschermd is.

Meer Uncover?

Bekijk ook eens mijn andere artikelen over Uncover Skincare:D

In dit artikel lees je meer over de Uncover Foundation

In het artikel over scrubben en exfolieren beschrijf ik de Uncover Exfoliant

En ook op het gebied van zonverzorging kwam Uncover al eens voorbij

PS Inmiddels heb ik alle producten van Uncover. Dus als je van een specifiek product een review wilt lezen, hoor ik het graag!

Volg mij ook op social media!

3 reacties

  1. Lijkt me een fijn merk! Ik was er al benieuwd naar. Dank voor deze uitgebreide review.

  2. Om te voorkomen dat mijn foundation in de fijne lijntjes kruipt, gebruik ik tegenwoordig een primer. Dat lijkt te helpen 🙂

  3. Ja Ester, dat doe ik meestal ook wel. Misschien zijn mijn ‘fijne lijntjes’ inmiddels iets minder fijn dan ik zou willen