Leestijd: 2 minuten

Bekentenis: ik heb geen enkel kookboek in huis. Hoe mooi ze soms ook naar me lijken te lachen in de boekwinkel, ik koop ze nooit. Waarom zou je ook? Er zijn tegenwoordig zoveel goede sites met recepten te vinden. Hier volgt mijn lijstje met favoriete receptensites.

Inspiratie, inspiratie

Ik ben niet zo iemand die een vast eetschema aanhoudt. Op maandag aardappels, op dinsdag rijst en op vrijdag vis bijvoorbeeld. Soms vind ik het dan ook moeilijk om te bedenken wat we nu weer eens zullen eten. Al eerder schreef ik dat ik in Wunderlist een lijstje met altijd-goed-recepten heb. Heb ik dus even geen inspiratie dan kan ik daar altijd uit putten. Bij het doorspitten van dat lijstje kwam ik onderstaande receptensites het vaakst tegen.

Wil je mijn lijstje altijd-goed-recepten weten? Laat het weten  in de comments dan schrijf ik er een keer een artikel over.

Lekker en simpel

Als er een naam goed de lading dekt, dan is het deze wel. De recepten van lekkerensimpel.com zijn namelijk lekker en simpel. Je kunt op de site makkelijk zoeken en voor geen enkel gerecht hoef je lang in de keuken te staan.

Een van onze favorieten – vooral omdat zelfs Kiki het lust – is deze Griekse tomatenrijst met feta. Smullen!

Chickslovefood

Elise en Nina houden van food. En ik ook 😉 Dus vinden wij elkaar regelmatig online. Op mijn lijstje met altijd-goed-recepten staan er best veel van Chickslovefood. Zoals bijvoorbeeld deze paddoburger.

Ze hebben ook diverse rubrieken op de site. Denk aan ‘5 or less’ waarin gerechten staan met maximaal 5 ingrediënten zoals deze heerlijke omelet. En verder hebben ze nog de categorieën Skinny Six, Sinner Sunday en KIDS.

AH.nl

Het is een oudje maar hij mag toch in dit rijtje niet ontbreken. Je kunt er goed op zoeken en filteren en dat is voor mij echt een must. Volgens mij is dit de eerste receptensite waar ik ooit actief recepten ging verzamelen in mijn Kookschrift. Nog steeds val ik regelmatig terug op een van deze favorieten. Zoals bijvoorbeeld de zoet-hartige couscous met perzik.

Brenda Kookt

Hoewel ik hier nog niet zo vaak iets van gekookt heb, is de site van Brenda Kookt wel de moeite van het vermelden waard. Hij is fris en duidelijk vormgegeven en – het belangrijkste – er staan lekkere recepten op. Deze poké bowl maak ik bijvoorbeeld regelmatig.

Jumbo

Sinds Jumbo voor mij Albert Heijn van de troon gestoten heeft als favoriete supermarkt, zoek ik ook steeds vaker recepten op de site van Jumbo. Zoals bijvoorbeeld deze gado gado met kroepoek. Net zoals bij Albert Heijn, heeft Jumbo ook kook- en instructievideo’s dus een kind kan de was doen. Wat ook handig is, is dat er bij veel gerechten bij staat hoeveel calorieën er in zitten.

Heb jij nog tips toe te voegen aan dit lijstje?

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.