Leestijd: 4 minuten

Ik ben een grote fan van het merk Estee Lauder. Toen ik laatst door mijn badkamerkastje rommelde viel het mij op dat ik vier gezichtsverzorgings/make-up-producten van Estee Lauder heb in oplopende dekkingsgraad. In dit artikel laat ik ze uitgebreid aan je zien.

Dit zijn de 4 producten. Het gaat om:

  • DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer
  • Revitalizing Supreme Global Anti Aging CC Creme
  • Double Wear Light Stay-in-Place Makeup
  • Double Wear Stay-in-Place Makeup

Hieronder bespreek ik ze per stuk wat uitgebreider en laat ik je ook foto’s zien. Mijn mening krijg je er natuurlijk gratis bij 😉

Swatches

No make-up (schrik niet!)

Dit ben ik zonder make-up en alleen een laagje dagcreme op. Schrik niet.

Estee Lauder DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer

Deze unieke, getinte moisturizer verbetert elke huidteint en zorgt voor een gezonde, egale gloed.

Hij biedt daarenboven alle geavanceerde beschermende voordelen van DayWear, beschermt tegen tekenen van vroegtijdige huidveroudering en vermindert het aanzien ervan.

Kortom, dit is een getinte dagcreme. Maar dan wel een met een aantal goede verzorgende ingrediënten er in. De DayWear heeft SPF 15 wat niet echt veel is maar het is wel fijn dat het er in zit.

Mijn ervaring

De creme heeft geen kleur als je hem aanbrengt maar zodra je hem gaat verdelen ontstaat er een transparante gloed. Op enige dekking hoef je niet te rekenen maar dat is natuurlijk meestal niet bij een getinte dagcreme. Als je van jezelf al een goede huid hebt en er alleen fris en glowy uit wilt zien dan is dit een prima all-in-one-product. De creme ruikt naar komkommer zoals de gewone DayWear producten ook ruiken. Ik vind het wel een lekker fris luchtje maar ik zie liever helemaal geen parfums in huidverzorging en make-up. Kortom, deze creme voegt voor mij niets toe.

De DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer kost € 45,85 en je koopt hem o.a. bij Douglas.

Estee Lauder Revitalizing Supreme Global Anti Aging CC Creme

Ontdek de slimste CC-crème die er bestaat: Antiveroudering + Comfort + Kleur.

De nieuwe Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Creme SPF10 vervolledigt het gamma Revitalizing Supreme Global Anti-Aging en biedt alle voordelen van onze #1-crème Revitalizing Supreme, plus kleurcorrigerende voordelen die zich aan je huidteint aanpassen.

Een cc-creme gaat een stapje verder dan een getinte dagcreme. Color Correcting betekent immers dat het de kleur in je gezicht corrigeert waardoor je teint egaler zou moeten lijken. Bovendien past de kleur zich aan aan je eigen huidtint.

Mijn ervaring

Deze creme is inderdaad grijzig zodra ie uit de tube komt zoals bij de meeste cc-cremes het geval is. In mijn geval vind ik dat ie nog behoorlijk bruin wordt als ik ‘m uitsmeer. En glimmend. Glow is mooi maar glim gaat me te ver. Ik moet deze creme dan ook echt wel een beetje afpoederen. De SPF vind ik nogal beperkt (10) en ook hier zit weer parfum in. Persoonlijk vind ik dit de minste van de 4 producten juist omdat ik weinig verschil zie met de DayWear. Van een cc-creme hoop je toch dat ie meer biedt dan een getinte dagcreme maar niet zo dekkend is als een foundation. Dat effect merk ik niet.

De Revitalizing Supreme Global Anti Aging CC Creme kost ongeveer € 57 en je koopt hem o.a. bij Douglas.

Estee Lauder Double Wear Light Stay-in-Place Makeup

Is vederlicht en houdt 15 uur; langhoudende make-up is nu lichte make-up geworden.

Deze foundation kocht ik vanwege de toevoeging ‘Light’ nadat ik al langere tijd de gewone Double Wear (zie hieronder) getest had. Die is namelijk echt flink dekkend en dat mocht van mij best een tikkie minder. Ik zocht dus duidelijk qua dekking iets tussen de dagcreme en cc-creme en de zware foundation in.

Mijn ervaring

Van de vier producten is dit mijn favoriet. En dat niet alleen, het is denk ik wel mijn favoriete foundation ever. Hoewel? Ja hij dekt nog altijd behoorlijk maar je hebt niet het idee dat je met een masker loopt. Je hoeft hem niet af te poederen en je hebt een finish die tussen mat en glowy in zit. Je ziet dat je make-up op hebt maar het is nog wel redelijk natuurlijk. Oneffenheden kan ie prima aan al heb je voor echte puistjes of kringen nog wel een concealer nodig. Zoals Estee Lauder het ook belooft is deze foundation licht en inderdaad langhoudend tegelijk. Bijkomend voordeel: er zit geen parfum in. De SPF is slechts 10 btw maar hé, je kunt niet alles hebben.

DeDouble Wear Light Stay-in-Place Makeup kost ongeveer € 47 en je koopt hem o.a. bij Douglas. Hij is er in 6 tinten.

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup

Houdt 15 uur lang. De hele dag perfect.

Deze zorgeloze, langhoudende make-up blijft er fris en natuurlijk uitzien bij warme en vochtige omstandigheden of bij non-stop activiteiten.

Verandert niet van kleur, maakt geen vlekken en gaat niet af op de kleding.

Voelt licht en aangenaam aan.

De feilloze look die u ’s morgens ziet, blijft er de hele dag lang mooi uitzien.

Mijn ervaring

Deze foundation biedt precies alles wat hierboven staat. Ja, hij zit er ’s avonds nog precies hetzelfde op als ’s ochtends. Ook in warm of zelfs benauwd weer. En hij voelt ook zeker licht aan en verandert niet van kleur. Ook deze foundation is parfumvrij en heeft SPF 10. Bovendien is hij in heel veel kleuren verkrijgbaar (in tegenstelling tot de Light-variant) dus er zit voor iedere huidskleur wel een geschikte tint bij. Ik heb kleur 2C3 Fresco overigens.

Het enige wat ik echt stom vind van Estee Lauder is dat er standaard geen pompje op het flesje zit. De foundation is heel zuinig in het gebruik maar wel vrij vloeibaar. Zonder pompje gebruik je dus al snel veel te veel. Maar niet getreurd: de pompjes die MAC verkoopt passen precies op deze flesjes dus kun je het voor € 5 extra alsnog optimaliseren. Maar ja, de foundation zelf is eigenlijk al duur genoeg.

DeDouble Wear Stay-in-Place Makeup kost € 47 en je koopt hem o.a. bij Douglas. Hij is er in 18 tinten.

Wat is jouw favoriete foundation? En heb jij de nieuwste in de lijn, de Double Wear Nude, al eens geprobeerd misschien?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.