Leestijd: 2 minutenAl eerder heb je mijn ervaringen kunnen lezen met de huidverzorgingsproducten van Uncover Skincare. In datzelfde artikel schreef ik dat ik in eerste instantie niet zo gecharmeerd was van de Uncover Foundation maar later juist wel. Hoe dat zit, beschrijf ik vandaag meer uitgebreid.

Uncover Foundation

Eerst even wat details. De foundation van Uncover Skincare zit in een airless pompflacon van 30 ml. Dat is al meteen handig. Zo komt  het product niet in aanraking met lucht en het werkt mooi schoon en hygiënisch. Met 30 ml doe ik trouwens behoorlijk lang. Zeker een half jaar. De foundation is te koop in zes kleuren dus voor de meeste huidstinten (behalve de heel donkere) te gebruiken. Ik heb kleur 20.

Mijn ervaring

Zoals ik eerder al schreef was ik eerst niet zo gecharmeerd van deze foundation. Dat kan natuurlijk ook komen omdat de Uncover Foundation voor mij een behoorlijk grote concurrent had in de DoubleWear foundation van Estee Lauder. Dat is toch wel heel lang mijn all time favorite geweest. De DoubleWear (en zelfs de DoubleWear light) zijn echter wel behoorlijk dekkend en ik merkte dat ik behoefte kreeg aan een wat meer natuurlijke foundation. Dat komt waarschijnlijk ook omdat mijn huid door het gebruik van de producten van Uncover flink opgeknapt was en ik dus minder foundation nodig had. En dus pakte ik de Uncover Foundation er weer eens bij. De belofte dat het een zijdezachte, natuurlijke structuur heeft klopt helemaal. Er zitten kalmerende ingredienten in wat natuurlijk ook een grote plus is. De dekking zou ik ‘natuurlijk’ noemen. Zeker, je ziet verschil tussen wel of geen foundation dragen maar de dekking is mooi transparant terwijl kleine oneffenheden wel licht gecamoufleerd worden. De foundation glimt bij mij soms wel iets maar dat valt met een minimaal laagje transparante poeder (van MAC, die van Uncover moet ik nog uitproberen) op te lossen. Ik breng de foundation met schone vingers of met een Kabuki-kwast aan. In het eerste geval is het resultaat natuurlijker en in het tweede geval kun je wat preciezer en dekkender werken.

Conclusie

Kortom, per saldo ben ik heel tevreden met deze foundation. Het is een prima foundation voor elke dag juist vanwege het natuurlijke effect. Ik heb mezelf er het afgelopen half jaar ook op betrapt dat ik standaard ’s ochtends naar deze foundation grijp en die van Estee Lauder alleen bewaar voor ’s avonds of speciale gelegenheden. De foundation in combinatie met de poeder en de bronzer van Uncover heb ik nog niet geprobeerd. Maar dat gaat er ongetwijfeld nog wel eens van komen. Edit januari 2019: inmiddels zitten de poeder en bronzer al lang in mijn ‘stash’. Wil je er meer over weten?

Meer Uncover?

Bekijk ook eens mijn andere artikelen over Uncover Skincare: Dit artikel gaat over de Uncover huidverzorgingslijn In het artikel over scrubben en exfolieren beschrijf ik de Uncover Exfoliant En ook op het gebied van zonverzorging kwam Uncover al eens voorbij PS Inmiddels heb ik alle producten van Uncover. Dus als je van een specifiek product een review wilt lezen, hoor ik het graag! Volg mij ook op social media!

2 reacties

 1. Mariella Schulte

  Hallo. Ik heb ook de foundation van Uncover skincare. Ik ben wel erg benieuwd naar jou ervaringen met de concealer en bronzer. Trekt de concealer niet in de lijntjes omdat het een stick is? En hoe is de dekking? En is de bronzer zijn geld waard?

  Gr. Mariëlla

 2. Kristel

  Hi Mariella,

  Over de concealer ben ik iets minder tevreden. Hij trekt inderdaad in de lijntjes en de dekking is matig. De bronzer is wel top! Geen irritante glans, prettig subtiel van kleur en goed op te bouwen qua intensiteit.

  Groetjes,
  Kristel