Leestijd: 3 minuten

Het kan zo lekker zijn: een fijne warme douche en de zorgen van de dag door het afvoerputje laten verdwijnen.

Vandaag vertel ik je hoe mijn doucheritueel eruitziet.

Moment van de dag

Ik douch het liefst ’s avonds. Zo kan ik lekker fris en rozig mijn bed in stappen. Bovendien heb ik ’s avonds vaak ook meer tijd voor ‘getut’. Denk aan scheren, epileren, eventueel insmeren met bodylotion etc.

Overigens is er ook voor ’s ochtends douchen veel te zeggen. Als je de hele nacht in je bed hebt liggen stinken (!), is het ook wel erg lekker om de dag fris te beginnen. Als het erg warm is in de zomer douch ik dus vaak zowel ’s ochtends als ’s avonds. Al is dat natuurlijk niet zo goed voor je huid …

Voordat mijn doucheritueel begint …

Maak ik mezelf eerst af. Haha, dat is zo’n vreemde woordspeling die er bij ons in de loop der jaren ingeslopen is. Als tegenhanger van ’s ochtends opmaken, maak ik me dus ’s avonds af. Oogmake-up verwijder ik met een speciale make-upremover en de rest van mijn gezichtsmake-up verwijder ik met een micellair water.

Wat staat er op mijn doucheplankje?

Zo veel als er op mijn algemene badkamerkastje staat, zo weinig staat er eigenlijk op mijn doucheplankje. Dat komt vooral omdat ik een heel gevoelige huid heb en simpelweg niet veel producten verdraag. Sinds ik als twintiger eens een week in het ziekenhuis heb gelegen na een onverklaarbare eczeem-uitbraak ben ik erg voorzichtig met wat ik op mijn lijf smeer.

Gezichtsreiniger

Hoewel ik mijn make-up voor het douchen verwijder met een micellair water, is je gezicht dan natuurlijk nog niet echt schoon. Daarom gebruik ik onder de douche de cleanser van Uncover. Uncover is een van mijn favoriete merken en ik schreef er al eerder een review over.

Doucheolie

Meestal was ik me met een saaie doucheolie. Deze douche- en badolie van Decubal is parfumvrij en verkleint dus het risico op irritaties. Wel laat hij een olieachtig laagje achter op je huid dus het voelt ook na het douchen nog verzorgend aan. Soms neem ik ook de wasgel die ik voor Kiki gebruik. Ook die is vrij van parfum en parabenen. Zo’n teer kinderhuidje wil je immers al helemaal niet verpesten met troepjes.

Doucheolie met een luchtje

Altijd maar met zo’n saaie neutrale doucheolie douchen, gaat toch vervelen. Soms wil je toch met een lekker fris luchtje je bed induiken of de dag beginnen. Dan kies ik voor de Nuxe Reve de Miel Gel Lavant Surgras. Deze olie is geschikt voor lichaam en gezicht al gebruik ik hem alleen voor mijn lichaam. Het is een overvette, zeepvrije gel die ook nog eens lekker ruikt. Zoals de naam al zegt: naar honing. Wel parfum dus maar geen parabenen.

Shampoo

Merkentrouw ben ik bijna nooit. Behalve als het om mijn shampoo gaat. Mijn witblonde haar vraagt best wat onderhoud. Niet alleen laat ik het iedere 3 weken verven maar ik wil natuurlijk ook voorkomen dat het geel wordt. Daarom gebruik ik de Blond Me shampoo van Schwarzkopf die ik via mijn kapper koop. Rijk wordt ze daar overigens niet van want ik doe volgens mij al 2 jaar met een tube. Het luchtje is heerlijk en het houdt mijn haar mooi koel blond.

Scrub

Last but not least gebruik ik af en toe een scrub. Met de nadruk op af en toe want een toch al gevoelige huid wil je natuurlijk niet te veel kwellen. Maar de Ritual of Hammam Scrub van Rituals ruikt zo heerlijk naar sauna. Hmmm.

Na het douchen

Na het douchen doe ik qua lichaamsverzorging bijna nooit iets. Als in de winter mijn huid echt droog is, gebruik ik een – saaie! – extra vettende bodylotion van Balneum. Leuk is het niet maar wel weer met een minimaal risico op irritaties.

Qua gezichtsverzorging ben ik nog wel even bezig. Toner, exfoliant, nachtcreme en dan ben ik wel klaar. Die producten gebruik ik trouwens weer of uit de Uncover-lijn of van Paula’s Choice.

En dan … lekker schoon, verzorgd en rozig mijn bedje in.

Hoe ziet jouw doucheritueel eruit?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.