Leestijd: 4 minuten

Deze week was wel echt wat rustiger dan de voorgaande weken. Ik realiseerde me zelfs pas halverwege de week dat ik ook nog nauwelijks foto’s gemaakt had. Oeps.

Week 4 -2018

Maandag

Vandaag had ik mezelf een dag vrij gegeven. Nou ja, een halve dag dan ongeveer. Ik heb het de laatste tijd erg druk gehad en ook veel aan mijn hoofd gehad dus ik ben lekker met een lieve vriendin een eind gaan wandelen. Heerlijk even uitwaaien en daarna lekker lunchen in de stad.

We hebben onze portie lichaamsbeweging dus wel gehad. Ook hebben we overlegd over de bestemming van onze Engeland-trip. Ieder jaar gaan we samen rond Pinksteren een paar dagen naar Engeland om te wandelen. En we hadden voor dit jaar nog geen bestemming gekozen.

Bij thuiskomst heb ik nog snel wat werk afgehandeld en wat in het huishouden gedaan. En toen was het alweer tijd om Kiki van het kinderdagverblijf te halen.

Dinsdag

Het wordt al vaste prik op dinsdag: na het wegbrengen van Kiki doe ik snel een poets-, opruim-, en wasrondje door het huis en werk een beetje.

Vanmiddag ben ik met Kiki naar de stad geweest. Ze had van opa en oma wat geld gekregen voor in haar spaarpot. Omdat ze de laatste tijd zo veel winkeltje speelt, leek het mij slim om haar eens zelf te laten winkelen. Een deel van haar geld moest dus de spaarpot in en een deel mocht ze uitgeven. Ze lijkt op mij want het grootste deel werd uitgegeven ­čśë

We gingen naar Jamin waar ze met het muntstuk stijf in haar hand geklemd een zak spekjes uitzocht. Ze liep er netjes zelf mee naar de kassa en heeft zelf afgerekend. Je kunt ze niet vroeg genoeg leren shoppen de waarde van geld leren.

Verder hadden we een rustige knutsel- en speelmiddag.

O ja, ik heb een hotel geboekt voor het Engeland-tripje waar ik het bij maandag al over had. We gaan naar Royal Tunnbridge Wells. Een gebied waar je heel mooi kunt wandelen maar je bent ook met een uurtje in Londen dus dat zouden we ook nog een dagje kunnen doen.

Woensdag

Vanochtend begon de peuterdansles weer. Daar zit ze nu ruim een jaar op en ze vindt het hartstikke leuk. Er waren een hoop nieuwe kindjes in de groep maar de meeste dansjes had ze al eens eerder gehad dus het ging allemaal prima.

’s Middags gingen Kiki en ik bij mijn zus op de koffie. Dat was ook heel gezellig.

Toen we thuiskwamen was het al bijna donker maar Kiki wilde om een of andere reden ineens steppen. Dus wij in de schemering nog even op de step naar de speeltuin.

De avond was relaxt. Beentjes omhoog en met een pot thee onder handbereik The Blacklist kijken.

Donderdag

Peuterspeelzaalochtend. Kijk ze gaan die kleine aap. Wat wordt ze toch snel groot. ’s Middags hebben we lekker geknutseld samen.

Verder werden mijn Dubarry-laarzen bezorgd die ik besteld had. Maar wat denk je? Ik kwam er met geen mogelijkheid in. Echt super onhandig die combinatie van een hoge wreef met forse kuiten. Ik heb ze dus teruggestuurd en een paar enkellaarsjes opnieuw besteld. Hopelijk passen die wel.

Vandaag boekte ik ook de camping voor onze zomervakantie. We dachten eerst toch maar in het hoogseizoen te gaan omdat het dan net iets meer levendig is. De camping die we hadden uitgezocht had in die periode echter alleen nog slechte plaatsen. Dan toch maar in het voorseizoen. We gaan naar deze camping op het Ile de R├ę.

Ik probeerde ook weer een nieuw recept uit. Gevulde paprika met couscous, tomaten en feta. En dat was erg smakelijk moet ik zeggen.

Vrijdag

Vanochtend ben ik met Kiki naar Wamelland geweest. Lekker even klimmen en klauteren. Stiekem vind ik dat eigenlijk ook best leuk. Zeker op zo’n vrijdagochtend als het niet zo druk is.

’s Middags weer geknutseld. Knutselen is nu de grote hobby. En ben ik even blij met sites als Pinterest. Ik ben namelijk helemaal niet creatief in het bedenken van knutselideetjes. Misschien moet ik daar binnenkort eens een artikel aan wijden.

’s Avonds aten we de lasagne van collega-blogger Willemijn van 2WMN. Of eigenlijk van de man van Willemijn ­čśë Na 2 afleveringen van seizoen 6 van Homeland ging bij mij het licht wel uit.

Zaterdag

Vanochtend eerst naar de kapper geweest. Daar ontdekte ik dat mijn nagenoeg nieuwe (en behoorlijk dure!) Furla-tas al beschadigd is. Daar ben ik dus goed ziek van. Ik ga er natuurlijk mee terug naar de winkel. Het is alleen een beetje jammer dat ie niet meer te koop is bij de Bijenkorf. En nergens anders in Nederland btw.

Vanaf vanmiddag heb ik het rijk alleen thuis. JW gaat vanavond naar het voetballen (FC Twente-PSV, altijd beladen in Huize Eshuis ;-)) en hij neemt Kiki mee naar zijn ouders. Ze slapen dan samen daar. Oma past op Kiki terwijl papa en opa naar het voetballen zijn. Zo is het voor iedereen leuk. Kiki brengt tijd met opa en oma door, JW kan lekker naar het voetballen en ik heb 24 uur alleen mezelf om voor te zorgen.

Ik moet zeggen dat ik er erg van genoten heb. Ik heb alleen maar dingen gedaan waar ik zelf zin in had. Een stapeltje tijdschriften gelezen met een glaasje port onder handbereik, de eerste afleveringen van De Luizenmoeder teruggekeken, uitgebreid gedoucht, lekker gegeten, mijn nagels gelakt. Echt van die tutdingen waar je anders niet snel aan toe komt.

Zondag

Zul je net zien dat ik een keer volledig ongestoord kan slapen en dan dus niet in slaap kan komen. Jammer dan. ’s Ochtends maakte ik een lekkere appelcrumble voor mezelf waarna ik een uurtje ging wandelen. Het water is alweer meer gestegen. Ik liep nietsvermoedend bijna een voetpad op waar ik altijd loop en stuitte ineens op een waterbarriere.

Tegen de lunch waren JW en Kiki terug. De rest van de middag hebben we lekker aangerommeld. Ik waagde nog eens een poging om stoofvlees te maken maar ik weet niet wat het is: het ging me eerst altijd zo makkelijk af en de laatste paar keer wordt hij nooit echt goed. En ik doe nog wel alles volgens het boekje.

Maar zo hadden wij dus weer een leuke week. Ik denk dat komende week echt wel wat rustiger wordt maar dat dacht ik van deze week ook dus dat zegt niet zo veel. Had jij ook een leuke week?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.