Leestijd: 6 minuten

Op het blog van Mamaliefde kwam ik een leuke tag tegen: de Ultimate Travel Tag. De vragen van die tag beantwoord ik vandaag in dit artikel.

Welke landen heb je bezocht?

Pfft, dat zijn er inmiddels aardig wat. Hou je vast (in alfabetische volgorde):
België – Duitsland – Egypte – Finland – Frankrijk – IJsland – Italië – Lesotho – Letland – Liechtenstein – Luxemburg – Malediven – Malta – Namibië – Oostenrijk – Polen – Portugal – Spanje – Swaziland – Thailand – Tsjechië – Turkije – Verenigde Arabische Emiraten – Verenigd Koninkrijk – Verenigde Staten – Zuid-Afrika – Zweden – Zwitserland

JW en ik hebben samen 34 landen bezocht. In sommige ben ik wel geweest en hij niet en andersom.

Aan welk Europees land heb je je hart verloren?

Oei, da’s een moeilijke. Waar ik steeds naar terug blijf gaan is toch Frankrijk. Ik ben nou eenmaal een francofiel. Maar ook in Engeland en Spanje kom ik toch wel graag moet ik zeggen.

Wat is de mooiste plek die je ooit bezocht hebt?

Dat is een on-mo-ge-lij-ke vraag! Er zijn zo veel mooie plekken op de wereld. De plekken die het eerst in me opkomen zijn de Malediven, de Sossuvlei in Namibië, de geisers en watervallen in IJsland maar ook bijvoorbeeld de Luxortempel in Egypte. En al die andere plekken die ik nu tekort doe maar die vannacht ongetwijfeld komen spoken in mijn dromen 😉

Wat is je favoriete citytripbestemming?

Parijs. Denk ik. Daar is het gewoon altijd leuk en ontdek je steeds nog iets nieuws. New York scoort ook hoog maar is een leuke tweede. Ik schreef trouwens al eens een artikel met 7 tips voor een stedentrip.

Noem je mooiste reismoment

Hmm. Ik vond onze honeymoon op de Malediven toch wel erg geweldig. Daar aankomen per speedboot op een soort bounty-eiland en een week lang alleen tijd voor elkaar hebben en helemaal niets hoeven, heeft toch wel indruk gemaakt.

Wat is je minst leuke reiservaring?

Ik ging eens met JW 8 dagen naar Turkije. Al op de heenweg moest ik veel hoesten. Dat werd ’s nachts in het hotel zo erg met bijbehorende benauwdheid dat we de volgende ochtend zelfs een dokter hebben moeten laten komen. Die constateerde een flinke longontsteking en stuurde ons door naar het plaatselijke ziekenhuis. Daar werd ik nog wat uitgebreider onderzocht en kreeg ik antibiotica. Ik mocht weliswaar terug naar het hotel maar ik moest uit de zon blijven en zo veel mogelijk binnen blijven rusten. Die vakantie viel dus behoorlijk in het water. Gelukkig kreeg ik wel een fit-to-fly-verklaring op de laatste dag zodat ik terug naar huis mocht. Ik heb er werkelijk nog een half jaar na thuiskomst behoorlijk last van gehad.

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Het lekkerste weet ik niet zo zeer maar ik associeer deze vraag ook met de sfeer ter plekke. Zo was eten op het strand van de Malediven bij kaarslicht natuurlijk superromantisch. En nergens smaakt een ‘braai’ zo goed als met een groep backpackers in de middle of nowhere in Zuid-Afrika.

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Dat ligt aan de soort vakantie. Toen we bijvoorbeeld met vrienden door IJsland reisden, boekten we alleen de vlucht en het hostel voor de eerste nacht. De rest hebben we ter plekke geregeld. Onze rondreis door Namibië hebben we wel van tevoren geboekt simpelweg omdat er in dat enorm uitgestrekte en lege land nou eenmaal niet zo veel keuze is qua accommodatie.

Meestal is het een combinatie van wat dingen plannen en de rest lekker aan het toeval overlaten.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie hebben?

Skiën heb ik gedaan maar is niet echt mijn favoriete vakantiebezigheid. Ik ben gewoon te veel een stijve hark. En een echte zonvakantie waarbij je alleen maar ligt te bakken vind ik ontzettend saai. Dus eigenlijk geen van beide 😉

Ga je liever terug naar eerdere bestemmingen of zoek je liever nieuwe locaties op?

O er zijn bestemmingen genoeg waar ik best nog eens heen zou willen. Maar vaak vind ik dat zonde omdat er nog zo veel bestemmingen op de wishlist staan. Wel ben ik eens met JW naar Lissabon én een camping in Frankrijk geweest gewoon omdat ik daar warme jeugdherinneringen aan bewaarde en daar graag met hem naar terug wilde.

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandvakantieganger, ontdekker en/of luxepaard?

Van alles wat afhankelijk van het soort vakantie. Alleen ben ik geen standvakantieganger. Ik vind backpacken in hostels prima maar die keer in Abu Dhabi in een vijfsterrenhotel was ook helemaal prima.

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Mijn meest ideale vakantie is een vakantie waar ontspanning en inspanning samen gaan. Ik hou er van om nieuwe dingen te zien en beleven maar ik heb ook graag de tijd en rust om alle indrukken op me in te laten werken of te niksen met een goed boek of zo.

Verder is het lekker weer op mijn ideale vakantie maar het hoeft echt niet bloedheet te zijn. Ik ben er met mijn geliefden en je kunt er ook lekker eten en drinken.

Wat is je favoriete bestemming om te ontspannen?

Een bestemming aan zee waar je ook lekker kunt eten. Vorig jaar was ik eens een midweek alleen op Terschelling in het naseizoen. Heerlijk die leegte, kou en de zee op loopafstand.

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Wij hebben de stelregel dat we boven de 800 kilometer gaan vliegen. Behalve als we zoals nu met onze nieuwe vouwwagen op reis gaan. Dan rijden we in 2 dagen naar de plaats van bestemming. Wat ik nooit begrepen heb, is waarom mensen ’s nachts om 4 uur vertrekken en dan gaan jakkeren zodat ze ’s middags in Spanje, Italië of op de wintersport zijn. Onverantwoord vind ik dat.

Wat is de top 3 van dingen die je altijd meeneemt op reis?

Mijn paspoort, creditcard en telefoon. Alle andere dingen zijn (bijna) overal te koop.

Wat is je favoriete beauty reisproduct?

Ai, weer zo’n lastige. Het liefst sleep ik namelijk een complete beautycase mee voor ‘je weet maar nooit’. Maar als ik moet kiezen zou ik zeggen een getinte dagcreme met spf en mijn oogschaduwpotlood en blush/lippotlood van Bobbi Brown. Die nemen namelijk geen plaats in.

Wat is je ‘no-fail outfit’ voor onderweg?

Iets met laagjes wat soepel valt zodat je niet in de auto of het vliegtuig met knellende kledingstukken zit. Een warme sjaal die ook als deken kan dienen is ook erg fijn. En bij voorkeur een rugzak zodat je onderweg je handen vrij hebt.

Ken je je paspoortnummer uit je hoofd?

Ik ken veel getallen uit mijn hoofd. Zelfs mijn burgerservicenummer. Maar mijn paspoortnummer dus niet.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Jan-Willem en Kiki natuurlijk.

Met wie ga je meestal op reis?

Meestal met man en kind. Soms met een vriendin en in het verleden zij we ook wel eens met een bevriend stel op reis geweest.

Welke stad zou je aan vrienden aanbevelen om te bezoeken en waarom?

Krakau in Polen. Dat vond ik echt een verrassend leuke stad. Hier lees je daar meer over.

Wat is je favoriete reisquote?

Het is eigenlijk een quote die zijdelings met reizen te maken heeft. Op Kiki’s geboortekaartje hebben we laten drukken: ‘Verre reizen zijn bijzonder maar wie had ooit gedacht dat het allermooiste wonder gewoon thuis op je wacht.’

Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?

Met Jan-Willem en Kiki twee weken met de nieuwe vouwwagen naar het Ile de Ré in Frankrijk en met een goede vriendin 5 dagen naar Engeland.

Welke bestemmingen staan bovenaan je wishlist?

Ik zou heel graag eens rondreizen door Canada. Ook die rondreis door het westen van de USA staat hoog op het lijstje. Ik denk alleen dat het verstandig is om dat pas te doen als Kiki wat groter is.

Welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens naartoe zou willen?

Ook dat zijn er zo veel. Ik zou sowieso heel veel mooie plekken waar ik ooit geweest ben eens aan Kiki willen laten zien. Ik denk dat Namibië dan wel met stip bovenaan staat.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Landen die niet veilig zijn. Nou is veiligheid natuurlijk tegenwoordig maar een rekbaar begrip (over de Malediven kwam later ook een tsunami en in Londen, Barcelona en New York zijn natuurlijk ook aanslagen geweest). Ik bedoel meer landen waar gewapende conflicten zijn.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?

Met man en kind ga ik natuurlijk al regelmatig. Ik zou nog wel eens met JW alleen weg willen en dan wat langer dan een weekend maar dat doe je toch niet zo snel. En ik zou nog wel eens helemaal alleen wat verder weg willen dan de 5 dagen Terschelling die ik al eens in mijn eentje gedaan heb. Een yogavakantie naar Bali of zo lijkt me wel wat 😉

Je mag morgen op reis en geld speelt geen rol. Waar ga je heen?

Dan ga ik waarschijnlijk een maand lang in een camper door Canada reizen met man en kind. Als geld toch geen rol speelt, vliegen we er business class heen en boeken we natuurlijk een luxe camper. Of misschien nemen we wel geen camper maar een stevige huurauto en luxe hotels.

 

 

 

 

 

 

Volg mij ook op social media!

2 reacties

  1. Krakau is onze jongste zoon geweest in oktober en toen hij terug was zij dat wij beslist daar een keer heen moesten