Ik schreef al eens dat ik een lijstje heb met altijd-goed-recepten waar ik op terug kan vallen als ik even geen inspiratie heb. Een van die gerechten is deze salade met gegrilde biefstuk en peer. Eigenlijk is dit in ieder seizoen wel lekker. En makkelijk te maken ook!
Salade met gegrilde biefstuk en peer
2 personen
Bereidingstijd: max. een half uurtje
Ingrediënten:
- 2 biefstukken
- 2 handperen
- een handjevol pecannoten
- een paar boterhammen
- een zakje gemengde ijsbergsla (een krop kan natuurlijk ook, maar hé, het gaat om makkelijk nu he?)
- een scheutje sinaasappelsap
- olijfolie, peper en zout
Bereiding:
Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snij ze in partjes.
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper.
Snij de boterhammen in blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de blokjes boterham tot croutons. Tip: voeg wat knoflookpoeder toe.
Verhit een grilpan en gril de partjes peer. Er komen van die mooie bruine streepjes op.
Leg de gegrilde peer even apart en gril in een minuut of 7 ook de biefstukjes. Laat de biefstukjes even rusten en snij ze vervolgens in reepjes.
Maak een dressing met een beetje olijfolie, een scheut sinaasappelsap en peper en zout.
Leg de ijsbergsla op 2 borden, verdeel de biefstuk en de peer erover en maak af met de pecannoten en de dressing.
Eet smakelijk!
Volg mij ook op social media!
Reageren staat uit.