Leestijd: 3 minuten

Wie denkt dat je bij een lekker kort kapsel niet veel aan haarverzorging hoeft te doen, heeft het behoorlijk mis. Vandaag vertel ik je over een haarverzorgingsmerk dat ik via mijn kapper ontdekte – Kevin Murphy – en meer over mijn haarverzorging in het algemeen.

Eerst iets over mijn kapper

Als er een dienstverlener is waar ik altijd trouw aan ben, dan is het wel mijn kapper. Toen ik al lang en breed in mijn huidige woonplaats woonde, presteerde ik het nog een paar jaar lang om iedere maand anderhalf uur in de auto te zitten naar mijn oude woonplaats en dus mijn oude kapper.

Inmiddels heb ik in mijn huidige woonplaats al jarenlang een fijne kapsalon. En hoewel iedereen in die salon natuurlijk prima kan knippen wil ik toch altijd het liefst door Karin geknipt en gekleurd worden. Gewoon omdat zij mij precies kent en weet wat ze wel en niet bij me kan doen. Omdat ze soms gewoon haar gang gaat in de wetenschap dat ik het toch wel goed vind. En omdat wij altijd lekker kunnen kletsen. Onderschat nooit het psychologisch effect van een kapper! Overigens heb ik een abonnement bij mijn kapper waardoor ik zo vaak kan gaan als ik wil. Wel zo makkelijk!

Kevin Murphy haarverzorging

Via mijn kapper ontdekte ik dus Kevin Murphy. Kevin Murphy is qua merk wel een beetje vergelijkbaar met mijn favoriete merk huidverzorging, Uncover. De belangrijkste visie achter Kevin Murphy is dat de producten ‘eco friendly’ en ‘cruelty free’ moeten zijn. Ze zijn dus natuurlijk, vrij van sulfaten en parabenen en niet getest op dieren. Dat het zeker geen geitenwollensokkenmerk is, zie je wel aan het design van alle producten. Het ziet er allemaal erg gelikt uit.

Eco friendly

De natuurlijke ingrediënten die wij in onze haircare lijn gebruiken, worden op een manier verkregen die zo min mogelijk schade leveren aan het milieu. We kiezen in onze zoektocht voor bedrijven die gebruik maken van microteelt, biologische begroeiing of ecologische oogsttechnieken. Samen creëren wij veel afval. Wij willen hier op een verantwoorde manier mee omgaan. Al onze verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Ze zitten voornamelijk in rechthoekige verpakkingen. Dit doen we niet voor niets. Door onze producten in deze vormen te verpakken past er enerzijds meer inhoud in, anderzijds gebruik je minder materiaal.

Cruelty free

PETA staat voor People for Ethical Treatment of Animals en is de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld. De organisatie richt zich op het vaststellen en beschermen van dierenrechten. Ze komen op voor elke vorm van dierenmishandeling. PETA gaat alleen samenwerkingen aan met bedrijven die op een diervriendelijke manier produceren.

Bij KEVIN.MURPHY testen wij alleen op modellen en niet op dieren. Sinds 2011 zijn wij een PETA-approved onderneming en daar zijn wij trots op!

Mijn haarverzorging

Al sinds jaar en dag is mijn haar platinablond. Ik heb in het verleden alle kleuren van de regenboog wel gehad maar dit blonde staat mij toch het beste. Het is een mooie koele kleur, staat niet te hard bij de kleur van mijn gezicht en is lekker pittig.

Wist je overigens dat ik mijn haar nog nooit van mijn leven lang gehad heb? Ook niet als kind. Kiki heeft nu al langer haar dan ik ooit gehad heb. Er gaat dus een wereld voor mij open op het gebied van staarten, vlechten, elastiekjes etc.

Maar goed, terug naar mijn haarverzorging. Haar heeft van blonderen natuurlijk best wel wat te lijden. Het ziet er vaak ook sneller droog en dof uit dan andere haarkleuren. En dus verzorg ik het goed.

Ik was het een paar keer per week met blonde.angel.wash van Kevin Murphy. Het is een kleurverfrissende shampoo die niet alleen zorgt dat het haar niet grauw wordt maar ook heerlijk ruikt. Na het wassen gebruik ik de blonde.angel conditioner. Ook hier zit weer lavendel in wat een natuurlijke oxidant is die hydraterend, reinigend en balancerend werkt.

Qua styling probeer ik sinds een tijdje de free.hold die ook van Kevin Murphy is. Dat is een medium hold styling creme die flexibel is en een natuurlijke glans geeft. Hij ruikt trouwens ook erg lekker naar bergamot en vanille. Ik moet er nog een beetje aan wennen maar dat komt ook omdat ik al jarenlang heel tevreden ben over de forming cream van American Crew (dat eigenlijk een mannenmerk is maar who cares?).

En dat is eigenlijk alles. Ik gebruik geen haarmaskers of zo. Alleen heel af en toe een druppeltje Moroccanoil Treatment Light als mijn haar echt droog is of wel wat glans kan gebruiken.

Volg mij ook op social media!

3 reacties

  1. Mooie producten helaas heb ik een allergische reactie gekregen na een kapperbezoek, ik heb dagen met bulten en jeuk gelopen. Erg opletten als je een allergie heb voor parfum.

  2. Janneke de Graaf

    Ook ik heb een allergie reactie (jeuk) gekregen op mijn hoofdhuid en denkelijk van de lavendel parfum in Anti.Gravity , ik was over de producten zeer tevreden ik gebruikte Anti.Gravity dagelijks Night Rider oog dagelijks en Blonde Angel maanden geleden.
    Ik ben nu gestopt met de producten om mijn hoofdhuid te laten genezen.

  3. Kristel

    Wat naar om te horen zeg! Hopelijk is je hoofdhuid inmiddels genezen. Voor jou dus geen KM meer begrijp ik?