Leestijd: 5 minuten

De week liep deze keer ietsje anders dan gepland. Maar what’s new? Uiteindelijk werd het wel een leuke week.

O ja, vorige week heb ik hier en op Facebook gevraagd of jullie graag het weekoverzicht willen blijven lezen of toch liever een maandoverzicht. Meeste stemmen gelden: het weekoverzicht blijft. Ik moet alleen echt mezelf aanwennen om meer foto’s te maken.

Week 10 -2018

Maandag

Gisteren was Kiki ziek geweest. Daar schreef ik in het vorige weekoverzicht al over. Vanochtend leek ze in eerste instantie best fit maar tijdens het ontbijt klaagde ze toch weer over buikpijn. Voor de zekerheid heb ik haar dus toch maar een dagje thuis gehouden. ’s Ochtends hing ze nog wat op de bank maar in de loop van de dag werd ze fitter en zijn we zelfs lekker naar buiten geweest.

Oma had een nieuw jurkje met bijpassend tasje voor Kiki gemaakt dus dat moest meteen gepast worden. Leuk he?

Mijn werkdag viel dus wel behoorlijk in het water maar gelukkig werk ik vaak een paar weken vooruit en betekent dat alleen dat ik komende week iets meer moet doen.

’s Avonds had ik een vergadering met de oudercommissie van het kinderdagverblijf. We hadden een paar weken geleden een meningsverschil met de directie over het al dan niet weren van zieke kinderen tijdens de griepepidemie. Ook vanavond liepen de gemoederen weer even hoog op maar gelukkig zijn we er toch samen uitgekomen. Uiteindelijk hebben we immers allemaal hetzelfde doel: de best mogelijke zorg voor ieder kind. En zieke kinderen zijn ook nergens zo goed af als thuis natuurlijk.

Weet je waar ik trouwens wel van schrok? Dat er dus blijkbaar ouders zijn die hun kind op maandag ziek op moeten halen en het dan op dinsdag weer brengen en diezelfde dag weer ziek op moeten halen en het dan op woensdag weer brengen en zo nog een paar dagen door. Of leidsters op het kinderdagverblijf die met de leidinggevende van ouders moeten bellen om te bevestigen dat het kind toch echt ziek is en dat de ouder het op moet komen halen. Of ouders die beweren dat hun kind hartstikke fit is terwijl de leidster een uur later bij het verschonen een restje van een zetpil in de luier vindt. Ik vind dat dus echt niet kunnen.

Dinsdag

Gisterenavond kwam ik topfit thuis van mijn vergadering maar vannacht werd ik me toch beroerd. Compleet out of the blue. Ik heb zowat de hele nacht in de badkamer doorgebracht maar zal je de details besparen.

Gelukkig kon JW door wat te schuiven met afspraken Kiki naar de peuterspeelzaal brengen en haar ook weer halen. Rond een uur of twee ’s middags lag ik nog steeds in bed toen ik ineens JW beneden ziek hoorde worden. Toen was hij dus ook aan de beurt. Ik heb me maar uit bed gehesen zodat hij er in kon. Hij bleef de rest van de dag goed ziek terwijl ik zo goed en zo kwaad als het ging voor Kiki zorgde. Uiteindelijk ben ik vlak na Kiki ook maar weer naar bed gegaan.

Dat was even heftig en onverwacht zeg! En jammer want ik had eigenlijk een koffiedate met mijn zus gepland en samen zouden we Kiki van school halen die zich daar al erg op verheugd had. Volgende week beter.

Woensdag

Vandaag voelen we ons allebei weer redelijk. We kunnen in ieder geval in aangepast tempo onze normale dingen weer oppakken. Ik ga dus gewoon met Kiki naar peuterdansles al doe ik niet zo fanatiek mee als anders.

Na de peuterdansles wordt Kiki echt strontvervelend en dat blijft ze met vlagen de hele dag. Van die terrible twos heb ik weinig gemerkt maar ze kan nu af en toe zo driftig zijn. Gisteren was ze juist zo lief toen wij allebei beroerd waren maar nu wil ze de schade inhalen of zo.

’s Middags gaan we weer lekker naar de speeltuin. Ik moet er soms in zo’n speeltuin wel erg aan wennen dat mijn normen en waarden niet die van andere ouders zijn. Eerst laat ik Kiki sorry zeggen tegen een jochie omdat ze daar lelijk tegen doet. Maar als datzelfde jochie een half uur later Kiki slaat, kijkt zijn moeder ineens de andere kant op. En tienermeisjes die bovenin een klimrek een zak chips zitten te eten en de helft op de grond laten vallen en het niet opruimen. Adem in, adem uit Kristel.

’s Avonds eten we wel weer normaal maar om half negen ligt toch het hele gezin alweer op 1 oor. Het is even nodig zullen we maar zeggen.

Donderdag

Nog altijd wat wiebelig op de benen maar ik breng Kiki gewoon naar de peuterspeelzaal. Eenmaal thuis besluit ik alleen wat op te ruimen en niet als een gek te lopen poetsen. Dat moet maar even blijven liggen. Wel schrijf ik een paar artikelen. Dat kost nou weer niet zo veel energie.

’s Middags ruim ik Kiki’s commode leeg terwijl zij om mij heen aan het spelen is. Niet dat die commode geen doel meer dient, maar hij begint wel erg gammel te worden. Als je de ene lade opentrekt, valt de andere er half uit. Die paar luiers die we nog moeten verschonen kunnen we ook wel op bed doen. Nu is meteen haar kleding weer even opgeruimd en opnieuw netjes opgeborgen in haar grote kledingkast. Die moet binnenkort ook wel een keer vervangen worden maar dat doen we wel als ze een grotemeisjeskamer krijgt. Hopelijk heeft JW in het weekend tijd om de commode uit elkaar te halen.

Vrijdag

Vandaag gaan Kiki en ik naar mijn moeder. Ik kan lekker bijkletsen en voor Kiki is het natuurlijk ook leuk om oma te zien. Tussen de middag komt mijn vader ook thuis van zijn werk en lunchen we gezellig samen. Na nog een rondje langs wat plaatselijke speeltuintjes gaan we weer naar huis. We zijn de snelweg nog niet op of Kiki slaapt al. Prima.

Zaterdag

Zaterdag gaat JW de vouwwagen ophalen die we afgelopen najaar gekocht hebben. Hij staat nog bij de dealer en moet naar een stalling hier in de buurt. Daar is hij wel even zoet mee want de dealer zit in Overijssel. Dat betekent dus ook dat Kiki en ik een groot deel van de dag samen zijn. Eerst gaan we ’s ochtends even boodschapjes doen op de markt. Daarna knutselen we en gaan we lunchen en na de lunch lopen we nog even naar het hertenkamp om te spelen. Terwijl Kiki thuis zat te knutselen heb ik de slaapkamers gepoetst en de ramen in de huiskamer gewassen. Eenmaal thuis van het hertenkamp is JW er ook weer. Ik zit op dat moment wel even aan mijn Kiki-tax voor deze week en ga met een paar tijdschriften een uurtje op bed liggen.

’s Avonds kijken we natuurlijk naar de finale van Wie is de Mol. In de eerste aflevering had ik een vermoeden dat Ruben of Jan de mol zou zijn maar ik ben toch ook nietsvermoedend in de zogenaamde Ruben-tunnel gaan zitten. Jan was wel een supermol hoor. Chapeau!

Zondag

Zondag was een gezellig dagje met ons drietjes. Na rustig opgestart te zijn, rijden we naar Dordrecht. Daar zit Villa Augustus. Dat is een hotel met restaurant, markt en tuin waar ik al lang benieuwd naar was. Het is een superleuke plek. Ik denk dat ik er binnenkort eens een apart artikel aan wijd. We hebben er lekker geluncht.

Na de lunch reden we nog even door naar Barendrecht naar IKEA. Ah! Op zondag! Hoe dan ook. Wij hebben al heel lang Poang-stoelen. Die zijn niet bijzonder mooi maar zitten wel lekker. Of eigenlijk moet ik zeggen, zaten wel lekker. Want sinds een tijdje hebben wij een nieuwe en die zit voor geen meter. Toch maar eens gaan kijken bij IKEA dus. In de showroom stikt het van de Poangs. En allemaal zitten ze weer als vanouds. De verkoper vraagt nog of we die van ons misschien verkeerd in elkaar gezet hebben maar zelfs al zou je het willen dan zou dat met dit model nog niet lukken. We nemen de gok en besluiten een nieuw onderstel te kopen. En warempel, deze blijkt bij thuiskomst daadwerkelijk beter te zitten. Wat een mysterie.

Als Kiki ’s avonds fris gedoucht en met haar buikje vol pannenkoek in bed ligt, haalt JW lekker spareribs voor ons tweetjes. En na nog een aflevering van Peaky Blinders op Netflix duiken wij er ook op tijd in met een goed boek.

Na een wat onverwacht en beroerd begin, werd het dus toch nog een leuke week al heb ik wel een overdosis aan Kiki gehad deze week ­čśë Ze was ook niet bepaald de makkelijkste dus dat scheelt ook.

Komende week wordt een redelijk normale week. Ik ben wel twee avonden weg en dat is veel voor mijn doen in een gewone week. Maar daar vertel ik je komende week dus meer over.

 

 

 

 

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.