Leestijd: 4 minuten

Wat? Geen weekoverzicht? Nope. Sorry. Afgelopen donderdagavond ontdekte ik tot mijn schrik dat ik die week welgeteld pas 1 foto had gemaakt. Beetje magertjes voor een weekoverzicht he? En buiten dat was het ook een beetje een rommelig weekje. Maar niet getreurd. Want hoewel de maand nog niet eens helemaal afgelopen is, maak ik er gewoon een ouderwets Favorieten van de Maand-artikel van. Komt ie.

Favoriete Netflix-serie

De afgelopen maanden hebben we er in sneltempo een aantal series doorheen gejaagd. En toen kwam ineens het moment dat we dachten: ‘En nu?’ Op dat moment herinnerde ik me toevallig een tip die ik laatst kreeg: Peaky Blinders. En ja hoor, we zijn verkocht en inmiddels al aan seizoen 2 bezig.

De serie gaat over een criminele bende (de Peaky Blinders) in het Birmingham van kort na de Eerste Wereldoorlog. De tijdsgeest is prachtig weergegeven, de beelden zijn super en de hoofdrol vertolkt door Cillian Murphy is heel mooi neergezet. En hoewel het natuurlijk om criminelen gaat, zijn het wel criminelen waar je snel veel sympathie voor krijgt. Een aanrader dus!

Favoriete boek

Afgelopen maand heb ik niet eens zo veel gelezen. Sinds lange tijd leende ik weer eens een echt papieren boek in de bibliotheek. Normaal koop en lees ik altijd boeken op mijn e-reader.

Ik las Nazomer van Esther Verhoef.

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…

In Nazomer wordt vanuit twee verschillende tijdsperspectieven het leven van Claudia (alias Vivian D.) beschreven. Van haar jeugd en eerste huwelijksjaren in een volksbuurt tot haar latere succesvolle leven als modeontwerpster wanneer ze een vrouw van de wereld is. Twee werelden die elkaar lijken te bijten.

Van Esther Verhoef ben je normaal boeken met aardig wat spanning gewend. Dit boek heeft dat niet. Toch is het zeker de moeite waard. De vertelling vanuit twee verschillende levensfasen is mooi gedaan. Heel subtiel krijg je vanuit de ene tijd – soms maar in een bijzinnetje – een inkijkje in de andere tijd. En wat ik er ook knap aan vind, is hoe Verhoef erin geslaagd is een visie op de modewereld op te schrijven. Er zit een zekere gelaagdheid in de personages en je voelt als lezer duidelijk mee met de offers die Claudia heeft moeten brengen en de keuzes waarvoor ze staat en gestaan heeft.

Favoriete beautyproduct

Via Martine van 2WMN ontdekte ik de lipsticks van Jeffree Star. Zij is er altijd zo enthousiast over dat ik er ook wel eens eentje wilde proberen. Ik koos voor de kleur Gemini. Een warmrode kleur die duidelijk aanwezig is maar niet echt van je lippen knalt. Subtiel roodbruin zullen we maar zeggen. Het is een vloeibare lipstick die mat opdroogt. Normaal heb ik daar toch niet zo’n fijne ervaringen mee maar deze is echt fijn. Hij wordt wel wat droger gedurende de dag maar geeft geen trekkerig gevoel of zo. En de kleur blijft ook heel lang perfect zitten. Je koopt de lipstick hier.

Favoriete tas

Haha, die kan natuurlijk niet ontbreken in een maandoverzicht met favorieten!

Afgelopen maand bestelde ik een tasorganiser voor mijn Louis Vuitton Speedy 30. Die wordt in Korea speciaal op maat gemaakt. Deze kreeg ik afgelopen week pas binnen maar het zou zomaar kunnen dat die in het favorietenoverzicht van volgende maand terecht komt.

Afgelopen maand herontdekte ik mijn Michael Kors Sloan Denim tas. Ik heb deze tas 2 jaar geleden door JW uit Amerika mee laten brengen omdat ik  hem wilde dragen bij een outfit op een bruiloft. Later veranderde ik van mening (goh 😉 ) want de tas bleek toch te groot voor een bruiloft én ik besloot een andere jurk te kiezen maar ach, een tas meer of minder is zo erg toch niet.

Ik vind hem speciaal leuk omdat ie door het denim stoer is maar door de kettingen ook weer wat eleganters krijgt. Er kan nog best aardig wat in en hij combineert leuk bij allerlei verschillende kledingstijlen.

Favoriete foto

Poeh, ik zie dat ik de afgelopen maand 172 foto’s heb opgeslagen. Kies daar maar eens uit. Ik zou natuurlijk een mooie close-up kunnen kiezen die ik leerde maken bij de workshop smartphonefotografie maar ik koos toch voor deze van JW en Kiki. Hij is lekker spontaan en je ziet dat ze met elkaar aan het dollen zijn in een wedstrijdje wie het beste boos kan kijken. Die wedstrijd won Kiki trouwens afgelopen maand met vlag en wimpel maar dat is een verhaal apart.

Favoriete eten

Nu maak ik me er wel erg makkelijk van af maar ik denk oprecht dat het lekkerste eten van de maand nog moet komen. Aankomend weekend eten we namelijk bij Vesters in Nijmegen en daar heb ik ontzettend veel zin in. Kiki gaat een nachtje logeren dus wij kunnen het er weer eens lekker van nemen. En het weekend erna heb ik in Reims een schijnbaar goed restaurant gereserveerd. Daar zijn we een weekend met vrienden op champagnetrip. In het artikel met de favorieten over de maand april laat ik je weten wie ‘gewonnen’ heeft.

Hoe was jouw maand? En vind je het leuk om eens in de maand zo’n artikel met favorieten te lezen?

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.