Leestijd: 3 minuten

Medio vorig jaar heb ik besloten om wat bewuster te gaan eten en meer te gaan bewegen. Daar werd ik toe gemotiveerd door een jaarlijkse gezondheidscheck die ik van mijn zorgverzekeraar mag doen. Nou zal ik nooit een health freak worden en volg ik zeker niet de Schijf van Vijf maar sindsdien hou ik wel regelmatig in een app bij wat ik zoal eet. En vandaag deel ik een willekeurige werkweek met jullie.

* Ik heb alleen doordeweeks mijn eetpatroon bijgehouden. In het weekend is het toch vrij lastig bijhouden heb ik gemerkt. Over het algemeen eet ik in het weekend wel slechter dan doordeweeks btw (kaasplankje!)
** Alle dranken waar geen calorieën in zitten heb ik niet vermeld. Denk aan koffie, thee, water etc.

Maandag

Ontbijt

2 volkoren knäckebröd met hummus en filet americain

Lunch

2 witte afbakbroodjes. 1 belegd met filet americain en een gekookt ei en 1 belegd met een plakje brie.
1 mandarijn
1 glas CoolBest jus d’orange

Diner

een kom zelfgemaakte erwtensoep met rookworst en een portie Toscaans feestbrood (soort foccacia met kruiden en ui).

Tussendoortjes

een plak ontbijtkoek met halvarine
’s avonds een schaaltje borrelnootjes met 2 glaasjes rode wijn. Op een doordeweekse maandag 😉

Ik heb vandaag 2087 calorieën gegeten en 492 actieve calorieën verbrand. Inclusief mijn rustcalorieën heb ik er 2.247 verbrand. Volgens mijn app at ik te weinig koolhydraten en proteïne en iets te veel vet.

Dinsdag

Ontbijt

2 volkoren knäckebröd met hummus en filet americain

Lunch

Ik eet het restje erwtensoep van gisteren met focaccia.

Diner

vegetarische rijstschotel met lekker veel groente.

Tussendoortjes

1 Cantuccini-koekje
1 Twix
1 glas rode wijn
1 portie paprikachips

Ik heb vandaag 1960 calorieën gegeten en 497 actieve calorieën verbrand. Inclusief mijn rustcalorieën heb ik er 2.213 verbrand. Volgens mijn app at ik te weinig koolhydraten en proteïne en iets te veel vet.

Woensdag

Ontbijt

2 sneden volkorenbrood met chocoladevlokken en halvarine
1 snee Peijnenburg Zero ontbijtkoek met halvarine

Lunch

4 sneden volkorenbrood met als beleg ossenworst, varkenslever, runderrookvlees en halvarine

Diner

Rosti met sperziebonen en een vegetarische schnitzel van tomaat en mozarella. Stoofpeertjes en een lepel light mayonaise. Als toetje nam ik een stuk slagroomtaart. Dat is natuurlijk niet standaard maar we hadden een speciaal taartje voor Valentijnsdag.

Tussendoortjes

1 SanFrancisco-koekje van Verkade
1 glas Vieux

Ik heb vandaag 1836 calorieën gegeten en 543 actieve calorieën verbrand. Inclusief mijn rustcalorieën heb ik er 2.272 verbrand. Volgens mijn app at ik te weinig koolhydraten, proteïne en vet.

Donderdag

Ontbijt

1 portie Griekse yoghurt met granola en een banaan.

Lunch

3 witte afbakbroodjes met halvarine, ossenworst en kaas en een glas CoolBest jus d’orange.

Diner

Slechte avond: 1 patatje oorlog en een goulashkroket

Tussendoortjes

1 plak Peijnenburg Zero ontbijtkoek met halvarine
1 icetea green
1 glas witte wijn

Ik heb vandaag 2148 calorieën gegeten en 397 actieve calorieën verbrand. Inclusief mijn rustcalorieën heb ik er 2.192 verbrand. Volgens mijn app at ik te veel koolhydraten en vet en te weinig proteïne.

Vrijdag

Ontbijt

2 sneden volkorenbrood met halvarine en hagelslag
1 snee Peijnenburg Zero ontbijtkoek met halvarine

Lunch

O ja, met Kiki naar McDonald’s geweest 🙁 Gelukkig heb ik me daar wel redelijk ingehouden.

1 kleine friet met frietsaus
1 McKroket

Diner

1 portie erwtensoep met magere rookworst en brood. O ja, en dat laatste stukje slagroomtaart als toetje.

Tussendoortjes

geen!

Ik heb vandaag 1939 calorieën gegeten en 369 actieve calorieën verbrand. Inclusief mijn rustcalorieën heb ik er 2.087 verbrand. Volgens mijn app at ik te weinig koolhydraten, vet en proteïne.

Conclusie

Ik zie een aantal dingen aardig gaan en een aantal punten zijn voor verbetering vatbaar.

  • ik eet te veel vet
  • ik neem me steeds voor om doordeweeks geen alcohol te drinken maar slaag daar blijkbaar niet zo goed in
  • ik eet te weinig fruit en zuivelproducten
  • qua tussendoortjes kan ik nog wel meer verantwoorde keuzes maken
  • ik verbrand wel meer calorieën dan ik in mijn mond stop.

Maar goed, juist voor dit soort conclusies hou ik dus een eetdagboek bij. Volgens die jaarlijkse gezondheidscheck ben ik er het afgelopen jaar wel op vooruitgegaan qua eetpatroon en beweging.

Hoe gezond eet jij?

Volg mij ook op social media!

1 reactie

  1. Zal het ook eens week op schrijven dan wordt je er wel bewust van wat je eet en wat is dat voor app
    Blijf vooral genieten van het eten
    Dat maakt het leven aangenaam