Leestijd: 3 minuten

Op zaterdag vind je op Krispiratie meestal een recept. Vandaag vertel ik je wat meer over onze ervaring met HelloFresh.

Bron: HelloFresh

Waarom HelloFresh?

Ik schreef al eens een artikel waarin ik vertelde dat ik best een uitgebreid lijstje met recepten heb waar ik altijd op terug kan vallen. Toch ben ik iedere week best wat tijd kwijt met het maken van een menuplanning en het doen van inkopen. Daarom ben ik me eens gaan verdiepen in de diverse maaltijdbezorgdiensten. HelloFresh maakte een goede indruk op me en van anderen hoorde ik positieve ervaringen. Reden dus om het eens uit te proberen met in het achterhoofd dat je je account altijd weer kunt pauzeren of stopzetten als het niet bevalt.

Wat kies je dan?

De eerste weken kozen wij voor de Original Box met 3 maaltijden voor 2 personen. Kiki lust toch niks dus met haar hou ik eigenlijk geen rekening in mijn maaltijdkeuze. Het mooie van HelloFresh is dat ze zelf 3 maaltijden voor je uitkiezen maar als een of meer van die maaltijden je niet aanstaan, kun je zelf op de site of in de app voor een ander gerecht kiezen. Tot nu toe heb ik meestal de suggesties opgevolgd. Ik vind het juist zo leuk om ook eens iets klaar te maken waar ik zelf niet zo snel aan zou denken. Zo hadden we vorige week stamppot van bataat. Daar zou ik zelf niet direct voor gekozen hebben. Maar het was heerlijk.

Bron: HelloFresh

En? Beviel het?

Ja. Het beviel ons prima de eerste weken. De bezorging was keurig netjes aangekondigd én op tijd. De verschillende ingrediënten zijn netjes ingepakt en de recepten zijn heel overzichtelijk en goed te volgen. We aten prima. We waren alleen wel iets meer tijd kwijt met de bereiding van de recepten. Sommige recepten zijn snel klaar, maar andere gerechten vragen we wat meer tijd.

Is het niet prijzig?

Wij vonden het alleen wel wat duur inderdaad. Per maaltijd betaalden we toch bijna 12 euro. Da’s wel beduidend meer dan dat ik het zelf zou kopen in de supermarkt. Maar ja, gemak heeft natuurlijk ook een prijs.

Bron: HelloFresh

Stoppen of juist meer afnemen?

En dus hebben we een paar weken gedubd. Gaan we door? Grappig genoeg besloten we uiteindelijk niet om er mee te stoppen maar om juist meer maaltijden af te gaan nemen. We besloten van 3 naar 5 maaltijden per week te gaan. Dat heeft een aantal redenen:

  • Als je meer maaltijden afneemt, wordt het verhoudingsgewijs goedkoper. Bij 5 maaltijden betaal je 5 euro per maaltijd per persoon
  • Puur praktisch: als er 5 avonden in de week al voor je beslist wordt wat je eet, hoef je nog maar 2 avonden zelf in te vullen
  • Sinds we HelloFresh eten, eten we beduidend meer groente dan voorheen
  • Ik merk ook dat we veel minder voedsel verspillen. Alle ingrediënten zijn immers precies afgepast. Je hoeft daarom minder weg te gooien.
  • Er zit meer variatie in ons weekmenu. We hebben nu zeker iedere week een avond vlees, vis en vegetarisch. Voorheen moest ik over die variatie zelf nadenken (stel je voor ;-))

Tot nu toe heb ik niets gegeten wat ik niet lekker vond. De hoeveelheden zijn ook meer dan voldoende.

Het enige minpuntje tot nu toe is dat er een keer een paar ciabatta-broodjes over de datum bleken te zijn.

Conclusie

Kortom, tot nu toe zijn wij behoorlijk tevreden. Misschien zijn we nog wat te kort ‘lid’ om een eindoordeel te kunnen geven maar de eerste ervaringen zijn veelbelovend. Over een tijdje zal ik nog eens een evaluatie geven.

Eet jij via een zogenaamde maaltijdbox en zo ja, voor welke heb je dan gekozen en waarom?

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.