Leestijd: 3 minuten

Ik kampeer al sinds ik 3 turven hoog was. En inmiddels heb ik al in diverse kampeermiddelen gebivakkeerd. Sinds kort is daar de vouwwagen bijgekomen. Maar kamperen mag best een beetje stylish en hip zijn. Daarom heb ik wat leuke accessoires voor je uitgezocht die het kamperen nog leuker maken.

Met de paplepel ingegoten

Als kind kampeerde ik al met mijn ouders en zus. Eerst in een bungalowtent en later in een caravan. Ik herinner me nog heel goed de vele Hemelvaartweekends in Wanroij of de vakanties in Frankrijk waar geen eind aan leek te komen.

Ook met mijn eerste vriend kampeerde ik vaak. We hadden een trekkerstentje en kampeerden langs de oever van de Donau of in de Franse Jura.

Met JW heb ik ook al heel wat kampeeravonturen beleefd. Zo trokken we met een groepsreis in koepeltentjes door Zuid-Afrika, reisden we met een jeep met daktent samen door Namibie en kampeerden we een aantal keren met een klein tentje in Italie en Frankrijk.

Overigens schreef ik het al eerder maar volgens mij ben ik echt een gespleten persoonlijkheid. Ik voel me op vakantie namelijk prima thuis in een vijfsterrenhotel omringd door luxe maar ook als ik met de welbekende wc-rol in de hand over de camping moet.

En toen kwam Kiki

En toen dachten wij ‘Kom, laten we onze complete kampeeruitrusting maar verkopen want dat doen we voorlopig toch niet meer.’ What were we thinking? De eerste paar jaar hebben we inderdaad iets comfotabeler gereisd. Maar we zagen al snel dat Kiki echt een buitenmens is. En wij wilde haar graag dezelfde positieve kampeerervaring meegeven die we zelf als kind allebei gehad hebben. En zo kochten we dus een vouwwagen. We twijfelden ook nog over een caravan maar dat vonden we te ‘dicht’. En ook een tent was nog een mogelijkheid alleen zie ik dat slapen op de grond niet meer zo zitten. Dan is een vouwwagen dus een prima alternatief. Alleen een beetje jammer dat we dus echt alles weer opnieuw aan moesten schaffen.

Een voordeel heeft dat wel: je kunt opnieuw op jacht naar leuke spulletjes

Wat denk je bijvoorbeeld van deze leuke accessoires?

Weltevree Guidelight

Je koopt deze leuke lamp o.a. bij Bol.com

Barbecook portable barbecue

Tip: wel even checken of je op de camping van jouw keuze een houtskoolbarbecue mag gebruiken.

Koffie!

Natuurlijk wil je ook goede koffie drinken op de camping. Alleen maar omdat je toevallig kampeert hoef je echt geen vieze prut te drinken hoor.

Wat denk je van deze Minipresso?

Of je kunt natuurlijk ook zo’n handige percolator gebruiken.Koken en bakken

Ik hou nou eenmaal van eten en drinken. Nog eentje in deze categorie dus. Deze pannenset hebben wij ook. Superlicht en toch degelijk.

Zitten

Toegegeven: je moet er wel voldoende bagageruimte voor hebben maar dit is toch wel mijn ultieme kampeerstoel. Ik zie me al zitten straks in Frankrijk met een wijntje en een kaasje onder handbereik. O wacht, ik draaf door.

En vergeet tot slot ook het servies niet

Wij kochten het melamineservies van Rice.dk. En eigenlijk vinden we dat te mooi om alleen op de camping te gebruiken.

Heb jij nog tips voor leuke kampeeraccessoires? Noem ze gerust. Ze hoeven heus niet alleen over eten en drinken te gaan ­čśë

Dit artikel bevat affiliate links.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.