Leestijd: 3 minuten

Sinds een jaar of 2 hebben wij een Airfryer in huis. Ik had er zo’n goede verhalen over gehoord. Je zou er werkelijk alles in kunnen klaarmaken en het is ook nog eens een veel gezondere bereidingsvorm omdat je hete lucht gebruikt en weinig tot geen vet. Maar hoe bevalt ie ons?

Philips Airfryer XL

Wij kochten een Philips Airfryer XL. Voor een gezin van 3 is dat geen overbodige luxe. Heel veel verschillende merken verkopen tegenwoordig Airfryer-achtige apparaten dus er is voor ieders voorkeur vast wel iets te vinden.

Inmiddels is er natuurlijk al weer een nieuwer model uit dan het onze en dit model is door de Consumentenbond zelfs uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’.

Airfryer

Rapid Air technologie

De Airfryer werkt met Rapid Air technologie. Dat betekent dat je met uitsluitend hete lucht voedsel kunt frituren dat knapperig is van buiten en mals van binnen. Maar niet alleen kun je ermee frituren. Hij is namelijk ook geschikt om te grillen, bakken en roosteren.

Ik geef toe: wij maken er lang niet optimaal gebruik van

Hoewel je er dus complete maaltijden in kunt bereiden, doen wij dat bijna nooit. Het zal ook wel met gewenning te maken hebben. Ik ben nu eenmaal gewend om vlees te bakken of grillen op mijn kookplaat en als ik een heteluchtbereiding heb, denk ik toch eerder aan mijn oven dan aan de Airfryer. En dat is eigenlijk best zonde.

Wij gebruiken hem dus toch vaak alleen voor het bakken van aardappels of het frituren van een portie bitterballen.

Overigens worden die aardappels wel erg lekker

Wil je weten hoe ik dat doe?

Ik schil aardappelen die iets kruimig zijn, snij ze in stukjes, was ze en laat ze vervolgens een tijdje in een bak water staan om het zetmeel er goed af te spoelen. Vervolgens giet ik ze goed af en meng ze met een klein beetje olijfolie, kerriepoeder en paprikapoeder. Dat laat ik nog een tijdje intrekken en vervolgens bak ik de aardappeltjes in 20 minuten op 180 graden in de Airfryer.

Airfryer

Een beetje stom voel ik me dus wel

Want nu ik nog wat research doe voor dit artikel vind ik de meest lekkere recepten. Op Facebook volg ik zelfs al een hele tijd The Philips Chef die heerlijke recepten deelt voor de Aifryer. Wat dacht van dit (toch wat klassieke) recept voor echte filet americain met verse friet uit de Airfryer? Of bijvoorbeeld deze omelet uit de Airfryer?

En dus maak ik goede voornemens

Zeker nu we veel via HelloFresh eten, zal het niet meevallen maar ik bent toch vast van plan om de Airfryer een betere kans te geven dan hij nu krijgt.

Heb jij dus een superrecept dat ik echt eens moet proberen? Laat maar doorkomen dan! Ik beloof dat ik het ga uitproberen en het resultaat hier deel. Erewoord.

*Overigens is dit artikel geen samenwerking en heb ik de Airfryer zelf gekocht en betaald. Maar dat terzijde 😉

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.