Leestijd: 2 minuten

September is alweer een paar dagen oud en nu het dagelijks leven weer wat meer structuur krijgt, ga ik zelf ook weer doelen stellen. En als ik ze hier opschrijf en deel, heb ik meteen een stok achter de deur om ze ook uit te voeren ­čśë

Doel 1: dagelijks bewegen

Vorig jaar schreef ik al eens over hoe ik gezonder ben gaan leven door beter op mijn eetpatroon te letten en meer te bewegen. In zo’n vakantieperiode komt daar toch snel een beetje de klad in. Bij mij in ieder geval wel. Verwacht nu niet dat ik fanatiek ga sporten want dat zal nooit gebeuren maar ik wil wel mijn ‘Apple Watch doelen weer halen’. Dat moet kunnen. Ik ben er al enthousiast mee begonnen. Als ik ’s ochtends bijvoorbeeld Kiki naar school gebracht heb, loop ik niet linea recta weer naar huis maar maak ik een flinke omweg. Alles wat ik in zo’n half uur al kan doen is toch mooi meegenomen. En beter eten komt ook vanzelf weer nu het gewone leven weer begonnen is.

Doel 2: een plan maken om mijn werkkamer beter in te richten

Dat vraagt om een kleine toelichting. Wij wonen nu al 13 jaar in dit huis en al 13 jaar is de kamer die nu mijn werkkamer is een sluitpost. Hij is al werkkamer voor JW en voor mij geweest. We hebben hem al gebruikt als logeerkamer, als was- en strijkkamer, als rommelkamer en voor alle genoemde functies tegelijk. Conclusie: het is het steeds net niet. Waarom lukt dat nou niet?

Dus in plaats van dat ik me tot doel stel om de kamer deze maand anders in te richten, vind ik dat ik nu eerst maar eens een goed plan moet hebben. Welke functionaliteit heb ik echt nodig en welke zou handig zijn? Opbergruimte en een bureau spreekt voor zich. Maar moet dat bureau nu echt 80 cm diep en verstelbaar zijn of kan iets anders ook? Een plek om relaxt te kunnen lezen is ook handig en zelfs een slaapbank zou echt wel welkom zijn. En hoe combineer ik dat op die paar vierkante meter? Verder is nu alles wit en oogt het ook meer als een clean kantoor dan als een gezellige werkruimte. Kortom, dat plan moet er deze maand echt komen want ik zal de komende maanden heel wat uren in de werkkamer doorbrengen. En sfeergevoelig als ik ben, werk ik toch het liefst in een fijne ruimte.

Wat zijn jouw doelen voor deze maand?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.