Leestijd: 5 minuten

Aargh, ik vergat weer van een aantal leuke dingen foto’s te maken. Aan de ene kant goed want dat betekent dat ik op ben gegaan in het moment maar het maakt het weekoverzicht voor mijn gevoel wel een beetje kaal. Maar: ik had wel een leuke week. Kijk je mee?

Week 36 -2018

Op maandag was ik druk aan het werk. Ik maakte een contentplanning voor het najaar en had ineens weer een hoop inspiratie. Ook bekeek ik wat filmpjes op Hotjar. Dat is een tool waarmee je het surfgedrag van bezoekers van je website kunt bekijken. Leuk om eens te zien hoe bezoekers over de site bewegen. Ik ben nogal van ‘meten is weten’ dus daarom analyseer ik dit soort gegevens en die van Google Analytics uiteraard ook.

Op dinsdag bracht ik eerst Kiki naar school en liep toen naar het gemeentehuis om een nieuw paspoort aan te vragen. Had ik meteen mijn dagelijkse wandeling ook gehad.

Verder heb ik ook dit jaar een brief aan Kiki geschreven voor haar verjaardag dus die voegde ik toe aan het bestaande stapeltje.

Eenmaal thuis uit school, mag Kiki altijd even tv kijken met wat lekkers te eten en drinken. Die eerste weken zijn best vermoeiend maar ik bedacht afgelopen weekend dat ik trots ben op hoe ze zich moeiteloos aanpast aan alle nieuwe dingen die ze tegenkomt. Vandaag wilde ze ook leren schrijven want ze had op school gezien dat de kinderen van groep 2 de a leerden schrijven. Al snel volgde echter een discussie. Ik schreef de a niet goed (terwijl ik keurig de schrijfletter a voordeed) want mijn a leek niet op de A van haar leesplankje. Tuurlijk Kiki, als jij het beter weet dan mama ­čśë

Ik schreef het al in mijn artikel over mijn doelen voor september: mijn werkkamer moet echt op de schop. Die is al jaren een doorn in mijn oog. Met al dat wit en grijs is het een behoorlijk saaie ruimte en die was die her en der ligt is ook niet echt inspirerend. Inmiddels begint zich trouwens al wel een duidelijk plan af te tekenen dus over een tijdje heb ik vast een super sfeervolle werkkamer.

Woensdagmiddag ben ik weer met Kiki naar turnen geweest. We hebben besloten haar in te schrijven. Ze vindt het superleuk namelijk. En ik lees net dat schoolkinderen te weinig bewegen dus dat zal ons niet gebeuren.

Ik maakte ’s avonds shakshuka met geitenkaas. Zo’n lekker recept van HelloFresh.Op vrijdagmiddag als Kiki vrij is van school gaan we lekker bakken. Zij wil cupcakes bakken en ik heb nog wat appels liggen en besluit appelflappen te maken. Lekker hoor!

Op zaterdag was Kiki’s eerste zwemles. Nou is ze natuurlijk nog wat jong om echt te leren zwemmen maar ze zit nu in een voorbereidend klasje waar ze helemaal watervrij gemaakt wordt.

Wij hebben speciaal voor deze zwemschool gekozen omdat de zwemlessen in het reguliere zwembad volgens het reguliere zwemABC ons niet zo aanstonden. Toen Kiki in het reguliere zwembad nog op peuterzwemmen zat, hebben wij daar gezien hoe de zweminstructeurs de kinderen vanaf de kant toeschreeuwen. Dat vonden wij niks. Bij de Spetterclub waar ze nu zit, volgt ze straks een modulair traject dat afgesloten wordt met 1 diploma dat vergelijkbaar is met het gewone C-diploma. Maar dan zijn we wel een paar jaar verder denk ik. Deze zwemschool heeft al een paar keer prijzen gewonnen en is inmiddels zo populair dat we ook 5 maanden op de wachtlijst gestaan hebben.

Anyway, ze glunderde de hele les van oor tot oor en vond het hartstikke leuk. Ze dook ringen op van de bodem en dreef met lege PET-flessen onder haar armen lekker door het water. Mooi om te zien! En de ouders kunnen tijdens de les lekker een kopje koffie drinken in een gezellige bar in plaats van dat je in zo’n benauwde wachtruimte zit. Ideaal.

Sorry voor de slechte foto maar hij is genomen van achter glas.

Zaterdagmiddag zijn we nog even naar Appelpop geweest. Het jaarlijks terugkerend gratis popfestival bij ons in de stad. Het was gezellig druk (in 2 dagen tijd zijn er 125.000 mensen geweest las ik). Hoewel ik niet zo’n festivalganger ben, vind ik het wel leuk om er even heen te lopen en de sfeer op te snuiven.

Zondag gingen we een dagje met vrienden op pad. We hadden een rondvaart door de Biesbosch geboekt en na afloop hebben we gezellig gegeten bij Villa Augustus waar ik eerder al eens over schreef.

En zo kwam er dus met een gezellig weekend een einde aan weer een leuke week. Wat wel een beetje vervelend is, is dat ik al een aantal dagen snipverkouden ben. Om een of andere reden word ik altijd ziek of in ieder geval niet fit als JW naar het buitenland moet.

Hoe was jouw week?

X Kristel

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.