Leestijd: 2 minuten

Ik geef toe dat mijn zomervakantie misschien iets te lang geduurd heeft. Maar op een gegeven ogenblik begon ik met te ergeren aan een aantal Instagram-feeds. O horror, kijk dan gewoon niet zou je natuurlijk kunnen denken. Maar ik vind Instagram toch wel een leuk medium. Steeds leuker zelfs. Alleen die zogenaamd perfecte accounts gingen me een beetje de keel uithangen.

Voorbeeld: het perfecte plaatje

Ik volg een dame die een prachtig interieur heeft. Clean, groot, wit, stijlvol. Zo’n interieur waarvan je je überhaupt kunt afvragen of het praktisch is, maar soit. Nou vertelde deze dame dus af en toe hoe leuk zij en haar gezin het hadden op hun vakantie in Spanje. Maar dat deed ze dus als bijschrift onder een foto van haar perfect gestylede eetkamer. Stel je voor: je ziet het plaatje van die mooie eetkamer en dan staat daaronder het bijschrift: ‘Vandaag hebben we een uitstapje gemaakt naar … waar we heerlijk gezwommen hebben in zee. We sloten de dag af met tapas en een ijsje.’ Punt.

Ben ik dan zo raar dat ik graag een foto had gezien van:
a) dat strand
b) die tapas of
c) dat ijsje?

Nou steek ik wel de hand in eigen boezem. Want mijn Instagram-feed kan ook nog wel wat verbetering gebruiken. Kan zeg ik bewust want dat wil ik maar tot op zekere hoogte. Mijn feed is namelijk niet bepaald consistent en consequent. Dan weer deel ik een foto van eten (regelmatig eigenlijk), dan weer iets van Kiki, dan weer een boek dat ik lees. Er zit dus niet veel samenhang in. Maar het weerspiegelt wel mijn echte leven.

Ik weet dat er socialmedia-experts zijn die vinden dat je feed er gelikter uit zou moeten zien. Zeker als lifestyleblogger moet er misschien meer eenheid in zitten. Maar hé, dit ben ik nu eenmaal. Ik wil technisch en qua compositie nog best verbeteren. Ik heb daarom niet voor niks eens een workshop smartphonefotografie gevolgd. Maar mijn feed is dus wel mijn leven. En dat leven bestaat het ene moment uit op het schoolplein staan in de miezerregen en het andere moment uit een lekker etentje bij een goed restaurant.

Natuurlijk is het een ander verhaal als je bijvoorbeeld interieurdesigner bent. Of banketbakker. Dan zie je daar veel meer van terug in je feed omdat dat natuurlijk je visitekaartje is (jaja, ik heb ook marketing gehad op school ;-))

Maar persoonlijk zou ik graag wat meer echtheid willen zien in feeds. En o ja, daar hoort natuurlijk ook bij dat je niet alleen je hoogtepunten deelt maar ook eens iets waar je van baalt of zo.

Eens of niet?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.