Leestijd: 2 minuten

Van mijn zus kreeg ik eens een ‘kletspot‘. Dat is een glazen pot met allemaal leuk vormgegeven kaartjes erin met vragen erop. Op de pot staat:

Ouderwets gezellige tafelgesprekken.

Boeiende bekentenissen, verhalen van vroeger en hilariteit.

Het is dus bedoeld als leuk gezelschapsspel maar ik haal er ook bloginspiratie uit. Zoveel zelfs dat ik er wel een serie aan kan wijden: Uit de Kletspot. Vandaag beantwoord ik een van de vele leuke vragen:

Een weekendje weg met goeie vrienden óf een week lang lekker in je eentje op de bank netflixen?

Ai, dat is inderdaad wel een dilemma. Ik hecht namelijk heel erg aan me-time. Als HSP’er heb ik echt regelmatig tijd voor mezelf nodig om de batterij weer even op te laden. Maar gezelschap van goede vrienden vind ik ook super. Daar krijg ik ook juist weer energie van.

Ik kies voor het weekendje weg met goeie vrienden

Om te beginnen denk ik dat een week op de bank netflixen wel erg veel is. Als ik af en toe een avondje voor mezelf heb als JW eens naar het voetballen is of moet werken, vind ik het wel mooi geweest.

Ten tweede heb ik lieve vrienden waarmee ik graag een weekendje weg ga. De vorige keer dat ik dat deed viel het weekend een klein beetje in het water omdat een van onze vrienden ziek was. Ik ben ook wel eens een weekendje met zus en zwager weggeweest en zelfs eens een hele week met een ander bevriend stel naar IJsland. In alle gevallen zijn  het wel mensen waar ik me echt comfortabel bij voel en zou ik dat ook niet met veel vrienden of zelfs met familie goed kunnen.

Tot slot krijg ik van dat soort trips ook wel energie. Meestal zitten er namelijk wel een aantal ‘vaste’ elementen in zo’n tripje. Vaak ondernemen we iets. Hetzij een culturele activiteit, hetzij een wandeling. Of nog iets heel anders. Ook is lekker eten en drinken altijd vaste prik tijdens zo’n weekend. Mensen die enkel eten en drinken om voedingsstoffen binnen te krijgen kunnen beter niet een weekend met mij op stap gaan. En verder heb je ook vaak eens de tijd om rustig een gesprek te voeren. Als je elkaar al niet zo vaak ziet door druk werk en gevulde agenda’s met je gezinsleven, is alleen een avond bijkletsen vaak niet genoeg. Tijdens zo’n weekend heb je daar dan wel weer wat meer tijd voor.

Dus: hoewel een week rust op bepaalde momenten erg aanlokkelijk klinkt, denk ik dat ik me snel zou vervelen. En dus kies ik voor het weekend weg met vrienden. Nu nog iemand vinden die met me mee wil 😉

Hoe zou jij dit dilemma beantwoorden? Lig jij liever een week op de bank tv te kijken misschien?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.