Leestijd: 4 minuten

De afgelopen periode heb ik ‘slechts’ 3 boeken gelezen maar het waren dan ook wel stuk voor stuk pareltjes. Lees maar.

De Zeven Zussen | Storm – Lucinda Riley

In het vorige boekenoverzicht schreef ik al dat ik deel 1 van de Zeven Zussen-serie gelezen had en dat ik daar zo enthousiast over was. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar deel 2.

Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Het woord ‘pageturner’ wordt vaak nogal clichématig gebruikt maar is op dit boek zeker van toepassing. De verhaallijn verloopt in grote lijnen hetzelfde als in deel 1. Tegenwoordige en verleden tijd wisselen elkaar af en de zoektocht van een van de zeven zussen naar haar afkomst, staat natuurlijk centraal. Waar deel 1 ons naar Brazilië voerde, brengt deel 2 ons naar het mooie Noorwegen. Het thema van dit boek is muziek en ik moet bekennen dat ik al lezende vaak de Peer Gynt Suite van Grieg opgezet heb om helemaal in de sfeer van het boek te blijven. Een superaanrader dus weer dit boek.

Klik hier voor het fysieke boek en hier voor het e-boek.

Donderdagskinderen – Nicci French

Toen ik het tweede deel van de Zeven Zussen uit had, had ik aan de ene kant een geweldig gevoel van heimwee en wilde ik niets liever dan aan deel 3 beginnen. Toch trok ook dit deel uit de Frieda Klein-reeks opnieuw aan me. Wie mijn boekreviews de afgelopen maanden gevolgd heeft, weet dat ik over deze serie ook erg enthousiast ben. Dus werd het Frieda Klein en moest deel 3 van De Zeven Zussen een paar dagen wachten.

Wanneer een vroegere schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar dochter Becky haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda – na lang intern beraad – haar te helpen. Becky geeft steeds meer van zichzelf bloot in de gesprekken die volgen, wat sterke herinneringen bij Frieda oproept. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen; sterker nog, dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader. Frieda gaat daarom terug naar het huis van haar jeugd en daarmee naar een verleden dat ze dacht achter zich te hebben gelaten. Ze ontmoet oude bekenden en raakt er langzamerhand van overtuigd dat de dader zich onder hen bevindt…

Nu ik eenmaal tot het vierde deel in deze serie gekomen ben, weet ik dat ik de rest ook ga lezen. Want ook dit deel was weer zo spannend. Nicci French weet zo knap alle karakters te beschrijven, dat je bijna het gevoel krijgt dat je je met de hoofdpersonen kunt identificeren. Frieda is een behoorlijk eigenzinnig type en haar persoonlijkheid wordt in dit deel nog verder uitgewerkt dan eerder al gebeurd was. En ja, natuurlijk is het weer spannend en vraag je je steeds af ‘wie het gedaan heeft.’

Klik hier voor het fysieke boek en hier voor het e-boek.

De Zeven Zussen | Schaduw – Lucinda Riley

En toen ik Nicci French uit had, wist ik natuurlijk niet hoe snel ik aan het derde deel van de Zeven Zussen-reeks moest beginnen 😉

Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flora MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

O ja! Dit deel speelt zich grotendeels af in Londen en op het Engelse platteland aan het begin van de 20e eeuw. Wat is de relatie van Star met de Engelse aristocratie? En komt zij eindelijk los van de toch wat verstikkende relatie met haar zus CeCe? Ook van dit deel heb ik weer gesmuld. Juist omdat het zich in Engeland afspeelde in een boeiende tijd uit de recente geschiedenis. De karakters zijn top gekozen. Van de norse Mouse tot de zonderlinge Orlando en de karakters van Flora en Star zelf natuurlijk. Tot nu toe heb ik steeds na ieder deel gedacht: ‘Mooier wordt het niet.’ Maar dat doet het dus wel. Of misschien niet direct mooier maar wel anders op dezelfde mooie manier.

Klik hier voor het fysieke boek en hier voor het e-boek.

Als je een boek aanschaft via een van de links in dit artikel, ontvang ik daarvoor een kleine commissie. Dat beïnvloedt mijn beoordeling uiteraard niet.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.