Leestijd: 3 minuten

Het is al november beste mensen. Nog 3 keer met je ogen knipperen en het jaar is alweer om. Het is dus echt zo dat naarmate je ouder wordt de tijd sneller lijkt te gaan. Maar goed, een mooi moment om even stil te staan bij mijn favorieten van afgelopen maand.

Favoriete Netflix-serie

De afgelopen maand keken we twee series tegelijk op Netflix: Marseille en La Casa de Papel. Allebei steengoed en leuk om ook eens series in het Frans en Spaans te volgen. Als favoriet kiest de francofiel in mij toch voor Marseille. Politieke intriges in Marseille. Als ik zeg dat Gerard Depardieu de hoofdrol van burgemeester van Marseille vertolkt dan weet je al bijna dat het goed moet zijn. Maar nog beter wordt het wanneer je zijn relatie ontdekt met zijn opponent in de lokale politiek. Tussen de politieke schermutselingen door worstelen ook de vrouw en de dochter van de burgemeester ieder met hun eigen problemen. Ja, Marseille is natuurlijk een hele mooie stad maar zij heeft ook wel degelijk een keerzijde. Mooi dat beide kanten in deze serie belicht worden.

Favoriete boek

Afgelopen week nog publiceerde ik een artikel met mijn boekrecensies van de afgelopen tijd. Alle boeken die ik las waren pareltjes maar als favoriet van de maand kies ik voor deel 3 van De Zeven Zussen van Lucinda Riley.

Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flora MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

O ja! Dit deel speelt zich grotendeels af in Londen en op het Engelse platteland aan het begin van de 20e eeuw. Wat is de relatie van Star met de Engelse aristocratie? En komt zij eindelijk los van de toch wat verstikkende relatie met haar zus CeCe? Ook van dit deel heb ik weer gesmuld. Juist omdat het zich in Engeland afspeelde in een boeiende tijd uit de recente geschiedenis. De karakters zijn top gekozen. Van de norse Mouse tot de zonderlinge Orlando en de karakters van Flora en Star zelf natuurlijk. Tot nu toe heb ik steeds na ieder deel gedacht: ‘Mooier wordt het niet.’ Maar dat doet het dus wel. Of misschien niet direct mooier maar wel anders op dezelfde mooie manier.

Favoriete uitstapje

Ook afgelopen maand hebben we weer aardig wat leuke uitstapjes gedaan. Zo gingen we bijvoorbeeld met mijn zus, zwager en nichtje een dagje de toerist uithangen in de Zaanse Schans en maakten we in de herfstvakantie ook wat uitstapjes. Het leukste uitstapje van die week was LegoWorld in de Jaarbeurs in Utrecht. We waren er met ons drietjes heen en we vonden het ook echt alledrie hartstikke leuk.

Favoriete beautyproduct

Tja, favoriet? Afgelopen maand reviewde ik onder andere een nieuwe (althans voor mij) foundation. En daar was ik behoorlijk over te spreken. Ik schreef er een uitgebreid artikel over voor als je wilt weten wat ik er precies van vind.

Favoriete tas

Nu kan ik er wel een grapje om maken dat deze tas zo schrikbarend duur was dat ik hem wel MOET dragen om de ‘cost per wear’ nog een beetje aantrekkelijk te maken maar hij bevalt gewoon supergoed. Ook nu het weer slechter wordt hoef ik niet bang te zijn voor vlekken van regen of iets dergelijks. Ja, deze blijft nog wel even favoriet denk ik zo.

Favoriete foto

Ik ga niet weer zeggen dat ik niet kan kiezen want ik dwing mezelf gewoon om te kiezen. En dus kies ik voor deze foto van Kiki. De afgelopen maanden betrap ik mezelf er steeds op dat ik in haar nog zoek naar de peuter-Kiki maar die is -zeker sinds ze op school zit- echt voorgoed verdwenen. In plaats daarvan hebben we nu een dametje in de dop en dat laat deze foto mooi zien vind ik.

Favoriete eten

Normaal kies ik bij mijn favoriete eten voor een maaltijd maar deze maand ontdekte ik een superlekkere mayo. Om precies te zijn Remia’s Legendary Real Tasty Mayonnaise Black Truffle. Ik hou sowieso erg van de smaak van truffel. Voorheen kocht ik vaak de truffelmayo van Jean Baton maar deze van Remia is nog lekkerder. En als ik het dan toch over Remia heb – en nee, dit is niet gesponsord!- dan moet je de Garlic Sriracha ook eens proberen.

Hoe was jouw maand?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.