Leestijd: 3 minuten

Wie mij een beetje volgt, weet dat ik regelmatig foundations review. Ik heb een aantal hele fijne in mijn stash. Toch blijf ik altijd nieuwsgierig of een ander product misschien wel de holy grail blijkt te zijn. Laatst kocht ik op aanraden van een kennis de Delilah Time Frame Foundation. Nieuwsgierig naar mijn ervaring? Lees dan vooral verder.

Favorieten

Tot nu toe heb ik wel een paar echte favorieten. Eerder schreef ik al over de Uncover Foundation. En ook mijn all time favourites van Estee Lauder kwamen al eens uitgebreid aan bod.

Delilah Time Frame Foundation

De Delilah Time Frame Foundation zit qua prijs en uitstraling in hetzelfde segment als de foundations van Uncover en Estee Lauder. Voor dat geld (EUR 42,50) verwacht je natuurlijk wel iets meer dan van een drogisterijmerk.

Wat zegt Delilah zelf?

Bereik een vlekkeloos en stralend gelaat met Delilah’s Time Frame Future Resist SPF20 Foundation. Deze vloeibare formule zorgt voor een lichte dekking, die desalniettemin op te bouwen is. Dankzij de zijdeachtige, fluweelzachte textuur, glijdt de foundation moeiteloos op het gezicht en zorgt het voor een stralende en tegelijk natuurlijk uitziende finish. Deze luxueuze foundation is verrijkt met Vitamine E, een krachtige antioxidant die de huid beschermt van milieuschade. Tegelijk gaat een slimme cocktail van peptiden tekenen van vroegtijdige huidveroudering tegen. De Time Frame Foundation is voorzien van SPF 20: ideaal voor dagelijks gebruik, zonder je zorgen te moeten maken over de schadelijke effecten van de zon. De formule is daarnaast vrij van parabenen en dermatologisch getest..

En wat zit er in?

Aqua
Cyclomethicone
Butylene Glycol
Titanium Dioxide (Nano)
Isononyl Isononanoate
Behenyl Dimethicone
Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone
Phenyl Trimethicone
C12-15 Alkyl Benzoate
Disteardimonium Hectorite
Glyceryl Ethylhexanoate/ Stearate/ Adipate
Phenoxyethanol
Sucrose Acetyl Isobutyrate
Tocopheryl Acetate
Sodium Chloride
Lauryl PEG-8 Dimethicone
Alumina
Sodium Dehydroactate
Methicone
Triethoxycaprylyl Silane
Caprylic/ Capric Triglyceride
Trisodium Ethylenediamine Disuccinate
Dimethicone
Tropolone
Tripeptide-3
Hexapeptide-4
+
CI 77891
CI 77491
CI 77492
CI 77499

Nou ben ik persoonlijk altijd vrij slecht in scheikunde geweest dus of het goede of slechte ingrediënten zijn, is voor mij lastig te beoordelen. De foundation is wel vrij van parabenen en bevat een factor 20 aan zonbescherming. Dat is wel een plus al gebruik ik zelf sowieso altijd nog een aparte spf als dagcreme. Van de spf in een foundation moet je immers niet te veel bescherming verwachten aangezien je er maar een dun laagje van aanbrengt.

Mijn ervaring

Allereerst vind ik de verpakking er luxe uitzien. De roségouden dop en de taupekleurige tube geven het inderdaad een uitstraling die je verwacht bij de prijs. Maar ja, don’t judge a foundation by it’s cover. Ongeveer 😉 Het gaat natuurlijk om het resultaat.

Dat de foundation in een lucht- en lichtdichte tube met een pompje zit vind ik overigens wel een pré.

Dan het gebruik. Eén keer pompen geeft de hoeveelheid ter grootte van een flinke erwt. Ik heb daar meestal wel voldoende aan aangezien ik maar een hele lichte dekking wil. Een soort ‘my skin but better’. Je kunt de foundation prima aanbrengen met je vingers maar ik gebruik meestal een kabukikwast. Dat werkt net iets preciezer. Zoals Delilah al aangeeft kun je de dekking overigens wel prima opbouwen. De textuur is heel prettig. Niet te vet of te vloeibaar.

De foundation is er in 7 verschillende tinten wat best een aardig kleurenspectrum is. Zowel voor mensen met een lichte als een donkere huid en met een gele, neutrale of roze ondertoon is een juiste kleur te vinden. Ik koos voor kleur Shell overigens. Wil je de kleuren geswatcht zien, kijk dan eens op deze site.

Voor en na met de Delilah Time Frame Foundation

Nou vind ik het altijd lastig om goede voor- en na foto’s te maken maar ik hoop dat je toch een beetje het effect kunt zien.

Conclusie

De foundation dekt licht en geeft een gezonde glow. Fijn want dat hele matte is toch niet meer zo van deze tijd. Ik vind het subtiel ogen maar zie (gelukkig!) zelf wel heel goed verschil. Op het eerste gezicht dus een prima foundation die inderdaad aan mag sluiten in het rijtje van Uncover en Estee Lauder. Over de draagbaarheid op langere tijd en het verzorgend effect kan ik nog niet zo veel zeggen. Enerzijds moet je je echte verzorging natuurlijk niet van een foundation verwachten maar van je dagverzorging maar anderzijds mag je van een foundation in deze prijsklasse wel verwachten dat ie iets meer voor je doet dan alleen een fris laagje dekking geven.

Je koopt de Delilah Time Frame Foundation in Nederland bij Babassu voor EUR 42,50.

Ken jij deze foundation al en zo ja wat vind je ervan? Of heb je misschien zelf een fijne foundation die je aan wilt raden? Laat het me weten!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.