Leestijd: 4 minuten

Jeetje, wat lijkt dit ineens mosterd na de maaltijd. En dat terwijl ik mijn favorieten-van-de-maand-artikel toch altijd pas in de eerste week van de nieuwe maand publiceer. Zal wel door de jaarwisseling komen. Anyway: dit waren mijn favorieten van de maand december.

Favoriete Netflix-serie

Wat onze favoriete serie van december betreft zijn wij een beetje ‘late to the party’. Voor mijn gevoel heeft namelijk de hele wereld ‘The Bridge’ al gezien behalve wij.

Laat ik dan niet al te veel vertellen over de inhoud maar meer waarom ik het zo’n goede serie vind:

  • Saga en Martin zijn dé perfecte combi. Saga met haar complete gebrek aan inlevingsvermogen en autistische trekjes en Martin die wanhopige pogingen doet ook een familieman te zijn. 
  • Er zijn veel onverwachte wendingen
  • Net zoals bijvoorbeeld bij The Killing is er heel mooi gefilmd. Een bepaalde stijl zoals ze dat alleen in Scandinavie goed lijken te kunnen.
  • Ik heb mooie nieuwe muziek ontdekt. Het Choir of Young Believers zingt namelijk de titelsong en bracht nog meer mooie songs uit.
  • De combi tussen Zweeds en Deens is leuk. Niet dat ik direct de taalkundige verschillen hoor en herken maar je ziet in de loop van de serie ook culturele verschillen opdoemen.

Favoriete boek

In december (een deels ook nog deze maand) las ik Becoming. De biografie van Michelle Obama.

Na haar interview in Linda.Magazine was ik toch wel nieuwsgierig geworden naar haar biografie en toen ik het boek voor mijn verjaardag kreeg, ben ik er meteen in begonnen.

Ik vond het heel interessant hoe haar leven zich ontwikkeld heeft. Van kind uit een Afro-Amerikaans gezin in een niet al te beste wijk van Chicago via Ivy League universiteiten en mooie banen naar de echtgenote van een van de machtigste mensen op aarde. Wat doet dat met een mens?

Ik vraag me nog altijd af in hoeverre die vraag écht beantwoord wordt in het boek want alles is wel behoorlijk politiek correct beschreven. Je leest weliswaar dat Michelle eigenlijk helemaal niet wilde dat Barack de politiek in ging maar zelfs dat wordt politiek correct verwoord. Maar hoe dan ook: de moeite van het lezen zeker waard.

Favoriete uitstapje

Ook deze maand hebben we weer leuke dingen ondernomen. Zo gingen we met het gezin van mijn zus bijvoorbeeld gezellig bowlen en uit eten. We gingen een dagje uitwaaien in Scheveningen en ook Sinterklaas en Kerst werden natuurlijk uitgebreid gevierd.

Maar het leukste uitstapje was het weekendje weg dat we voor mijn verjaardag planden. In mijn eerdere weekoverzicht lees je er meer over. Bed en Broodje Ouddorp kan ik in ieder geval aanraden als je eens een weekendje (of langer!) naar zee wilt.

Favoriete beautyproduct

Hmm, lastig. Ik heb al weer een hele tijd dezelfde beautyroutine. Misschien leuk om daar binnenkort eens een update over te geven?

Voor mijn verjaardag kreeg ik een fijne blush van Rituals. Van dat merk had ik eerder helemaal niet zo’n fijne producten gehad (althans op make-upgebied) maar deze blush sprak me meteen aan. Hij zit in een mooi doosje, is super gepigmenteerd en heeft een subtiel maar toch zeer aanwezig peachy kleurtje dat mij een frisse uitstraling geeft.

Rituals blush

Favoriete tas

Zal ik deze categorie maar schrappen? Aangezien ik toch steeds met dezelfde tas op de proppen kom? Nou vooruit, nog een keer dan 😉

Louis Vuitton Palm Springs

Favoriete foto

Keuzes, keuzes, keuzes.

Nou oké dan, deze keer ging het kiezen misschien iets makkelijker.

Ik kies voor deze foto omdat ie genomen is tijdens ons weekendje naar zee. Hij weerspiegelt de relaxte sfeer en het feit dat we lekker tijd voor elkaar hadden. En dan ga je gekke bekken trekken.

Favoriete eten

Hoe kun je nou in hemelsnaam in de eetmaand bij uitstek een keuze maken over wat je favoriete eten was? Al dat lekkers met Sinterklaas? Kruidnoten? Of de kerststol of zelfs het complete kerstdiner? De vele verse soepen die ik maakte toen ik me in december niet fit voelde? Of kies ik voor drinken in de vorm van de versgeperste sinaasappeltjes die ik iedere dag trouw drink (en waarvan ik net hoorde dat dat eigenlijk ook helemaal niet goed is, zucht)?

Nou ja, weet je wat, ik kies gewoon voor JW’s signature dish. Vaak als hij kookt maakt hij dit voorgerechtje. Een soort tartaar van rauwe en gerookte zalm. En dat is lekker! Het recept vind je overigens hier.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.